Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2 λύσεις στο μήνυμα «Software Update Failed» για το iOS 9

2 λύσεις στο μήνυμα «Software Update Failed» για το iOS 9
ired.gr

Δεν κατεβαίνει το iOS 9; Να πώς θα λύσετε το πρόβλημα.

Αν είστε ένας από τους πολλούς χρήστες που προσπαθούν να κατεβάσουν το iOS 9 και πιθανόν ήλθατε αντιμέτωποι με ένα μάλλον ενοχλητικό μήνυμα του τύπου «Software Update Failed», ή κάτι παρόμοιο, σίγουρα θα αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Πώς θα καταφέρετε να εφαρμόσετε την αναβάθμιση; Υπάρχουν δύο λύσεις για το πρόβλημα αυτό.

ired ios 9 update error 00

Η υπομονετική λύση

Η προτεινόμενη λύση ειδικά για όσους δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις από υπολογιστές και δε θέλουν μπλεξίματα με ρυθμίσεις και άλλα τέτοια, είναι μία: κάνετε υπομονή. Μπορεί να περάσουν από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες, αλλά κάποια στιγμή, όταν ξαναδοκιμάσετε θα δείτε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί και η αναβάθμιση προχωράει κανονικά.

Η αιτία για όλα αυτά είναι η υπερφόρτωση στους σέρβερς της Apple που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα οι «κλήσεις» που γίνονται από τις συσκευές των χρηστών να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα όλες, εξ’ ου και το εν λόγω μήνυμα.

Αν τώρα δεν είστε και τόσο υπομονετικοί τύποι, αλλά τα πάτε καλά με υπολογιστές και ρυθμίσεις και θεωρείτε τους εαυτούς σας πιο προχωρημένους από το μέσο χρήστη, ακολουθείστε την επόμενη λύση.

Για προχωρημένους: η άμεση λύση

Οι πιο προχωρημένοι χρήστες που τα πάνε καλά με αρχεία ανανέωσης του firmware μιας συσκευής (και δε θα εξηγήσω τι είναι αυτό, αφού ο προχωρημένες υποτίθεται ότι ξέρει ;) ), μπορούν να παρακάμψουν αυτό το εκνευριστικό μήνυμα και να κάνουν χειροκίνητα (manually που λέμε και στα ... ελληνικά) την ανανέωση του λογισμικού της iOS συσκευής τους με το να κατεβάσουν απλά το κατάλληλο αρχείο IPSW.

Για να βρείτε ποιο ταιριάζει στη δική σας συσκευή, ανάλογα με το μοντέλο ακολουθείστε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

iPhone

ired ios 9 update error 01

iPad

ired ios 9 update error 02

iPod Touch

ired ios 9 update error 03

Αφού βρείτε και κατεβάσετε το αντίστοιχο αρχείο IPSW για τη συσκευή σας, (προσοχή: αν δεν είστε σίγουροι ΜΗΝ προχωρήσετε), βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αναβάθμιση του iTunes στο Mac ή το PC σας στην τελευταία έκδοση 12.3. Ακολουθείστε μετά την ακόλουθη διαδικασία.

  • Συνδέστε την iOS συσκευή σας στον υπολογιστή μέσω του καλωδίου της.
  • Επιλέξτε τη συσκευή σας στο iTunes.
  • Στο Mac κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (ALT) και μετά πατήστε «Update».
  • Στα Windows κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT και μετά πατήστε «Update».
  • Επιλέξτε το αρχείο IPSW που κατεβάσατε και πατήστε το «Choose».
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η παραπάνω διαδικασία δεν είναι για τον απλό χρήστη, οπότε, αν κάτι από τα παραπάνω σας φαίνεται άγνωστο ή δυσκολονόητο, καλύτερα μην την επιχειρήσετε. Μπορεί να κάνετε ζημιά στη συσκευή σας. Η λύση της υπομονής είναι πιο σίγουρη.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status