OS X El Capitan - Mail: Ανακαλύψαμε Προηγμένους ανιχνευτές δεδομένων και χειρονομίες

OS X El Capitan - Mail: Ανακαλύψαμε Προηγμένους ανιχνευτές δεδομένων και χειρονομίες
ired.gr

Mail: Η νέα αναβάθμιση έρχεται με υποστήριξη πλήρους οθόνης, χειρονομίες και πολλά ακόμη.

H προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail, συγκαταλέγεται στις κύριες εφαρμογές και είναι από τις πρώτες που διαμορφώνει ο χρήστης ενός υπολογιστή Mac. Στο νέο λογισμικό El Capitan, παρότι η εμπειρία που εισπράττουμε από τη σχεδίασή της, είναι όμοια με την προηγούμενη έκδοση, η Apple εισήγαγε σημαντικές βελτιώσεις οι οποίες καθιστούν εύκολη την εργασία μας.

Αξιοσημείωτες είναι δύο: Η υποστήριξη πλήρους οθόνης της εφαρμογής Mail και οι επιπλέον χειρονομίες που μας παρέχονται. Η αναβάθμιση δεν περιορίζεται όμως εδώ. Βελτιωμένοι "ανιχνευτές" δεδομένων εντοπίζουν εύκολα συμβάντα και τα προσθέτουν στο ημερολόγιό σας και επαφές, προσθέτοντάς τες, στη λίστα επαφών σας. Επιπλέον βελτιώσεις υπάρχουν και στον κώδικα της εφαρμογής, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η αναζήτηση δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Τα 5 καλύτερα νέα χαρακτηριστικά του OS X El Capitan

Υποστήριξη πλήρους οθόνης και χειρονομίες

Η υποστήριξη πλήρους οθόνης στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail, δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Για παράδειγμα, συντάσσετε ένα μήνυμα και θέλετε να ανατρέξετε για πληροφορίες ή για να αντιγράψετε μέρος κειμένου, από άλλο μήνυμα.

ired os x el capitan mail 01

ired os x el capitan mail 02

Μπορείτε να κάνετε ελαχιστοποίηση του υπό επεξεργασία μηνύματος, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα εισερχόμενα μηνύματα. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να αντιγράψετε κείμενο από άλλο μήνυμα, να επισυνάψετε κάποιο συνημμένο αρχείο και πολλά άλλα. Μπορείτε κάλλιστα να διαχειριστείτε περισσότερες από μία συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταυτόχρονα, να εναλλάξετε τις ενεργές συνομιλίες μηνυμάτων υπό τη μορφή καρτελών, όπως και στο πρόγραμμα περιήγησης, Safari.

Οι καρτέλες αυτές έχουν τη δυνατότητα ελαχιστοποίησης ως μεμονωμένο μήνυμα. Έτσι έχετε τακτοποιημένα τα ενεργά μηνύματά σας και μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε αυτά, να αντιγράψετε περιεχόμενό τους σε κάποιο τρίτο, να αναζητήσετε συνδέσμους και πολλά άλλα.

Οι χειρονομίες στην ανανεωμένη εφαρμογή, προσφέρουν άνεση και ευχρηστία, ειδικά σε χρήστες με συσκευές iPhone, iPad και iPod touch. Εάν ο υπολογιστής σας είναι εξοπλισμένος με Magic mouse ή track pad (ενσωματωμένο σε MacBook ή Magic Trackpad), τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες χειρονομίες στις οποίες έχετε συνηθίσει από το λειτουργικό iOS.

ired os x el capitan mail 03

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήστε σήμερα, την επερχόμενη έκδοση OS X El Capitan (public beta)

Σύρετε αριστερά το δάχτυλό σας για να “διαγράψετε” ένα μήνυμα ή σύρετε το δάχτυλό σας δεξιά, για να επισημάνετε ένα μήνυμα “ως αναγνωσμένο”.

Σίγουρα είστε εξοικειωμένοι με "ανιχνευτές" δεδομένων στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Για όσους χρήστες δεν γνωρίζουν, αν για παράδειγμα περάσετε το δρομέα από το mouse πάνω από μία ημερομηνία και ώρα, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο θα σας προτρέπει να προσθέσετε το στοιχείο αυτό στο ημερολόγιό σας. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προσθέσετε και επαφές.

Οι ανιχνευτές δεδομένων είναι πλέον πιο προηγμένοι στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail. Προσθέτουν banners μεταξύ του πεδίου διευθύνσεων και του σώματος του μηνύματος, με δεδομένα τα οποία εντοπίστηκαν και πιθανές ενέργειες που θα ληφθούν.

Για παράδειγμα η εφαρμογή Mail αναγνωρίζει πως κάποιος ζητά ένα ραντεβού μαζί σας και θα εμφανίσει το γεγονός ως επιλογή για να το προσθέσετε στο ημερολόγιό σας. Εάν το παραπάνω μήνυμα προέρχεται από πρόσωπο το οποίο δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των επαφών σας, κατά τον ίδιο τρόπο θα προτρέψει το πρόγραμμα να το εντάξετε στις επαφές σας δημιουργώντας νέα καρτέλα στοιχείων επαφής.

ired os x el capitan mail 04

Η εφαρμογή Mail παρέχει τη δυνατότητα αυξημένης νοημοσύνης, ώστε να κινήστε πολύ γρηγορότερα. Δεν απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μάθετε να χειρίζεστε τα νέα χαρακτηριστικά της. Όλες οι ομαδοποιήσεις ημερολογίου ή επαφών βοηθούν στο να επιτύχετε τους στόχους σας, προγραμματίζοντας άμεσα τα ραντεβού σας.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »