Η εμφάνιση-έκπληξη της Microsoft στο Apple event

Η εμφάνιση-έκπληξη της Microsoft στο Apple event
ired.gr

Αν είστε φανατικός της Apple, ο κόσμος σας θα γκρεμίστηκε όταν είδατε στη σκηνή του Apple event την Microsoft να παρουσιάζει software ειδικά κατασκευασμένο για το νέο iPad.

Όσοι παρακολούθησαν live το Apple event και δεν είχαν εκ των έσω πληροφορίες θα έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν εμφανίστηκε η ...Microsoft στη σκηνή. Μάλιστα όταν ο Phil Schiller προλόγισε λέγοντας το εκπληκτικό: «Ποιος ξέρει περισσότερα για την παραγωγικότητα από τη Microsoft;», ο εφιάλτης του Steve Jobs, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Microsoft δεν έχει γούστο, έγινε πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: «Πρώτη φορά στην ιστορία της η Microsoft προσεγγίζει τους πειρατές»

Η κόντρα των δύο εταιρειών είναι παλιά αλλά όλα δείχνουν ότι Apple και Microsoft έχουν βάλει νερό στο κρασί τους. Η ανταγωνιστικότητά τους σε πολλούς τομείς όπως λειτουργικά συστήματα, προσωπικοί υπολογιστές, smartphones, υπηρεσίες μουσικής και τηλεόρασης, σουίτες εφαρμογών φαίνεται πως μπαίνει προσωρινά στην άκρη.

apple event microsoft 01

Η Apple, με την ξεκάθαρη προώθηση του iPad Pro σε πιο εξειδικευμένο κοινό, έχει ανάγκη τη Microsoft για να δημιουργήσει προγράμματα συμβατά με τη συσκευή, όπως το Office που παρουσιάστηκε στο event. Όμως, με ένα γενικό πλάνο, η Apple θέλει να κάνει το iPad Pro ανταγωνιστικό ως προς τα PC, δίνοντας έμφαση στο multitasking, το πληκτρολόγιο, το stylus κ.α. Έτσι, η Microsoft μπορεί να γίνει μια από τις εταιρείες που θα δημιουργήσει apps για ό,τι θέλουν να κάνουν οι χρήστες.

apple event microsoft 02

Από την άλλη και η Microsoft έχει ανάγκη την Apple. Αφού τα Office είναι πλέον ένα πρόγραμμα που μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε είδους συσκευή, δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Οι πολλαπλές πλατφόρμες ανοίγουν το κοινό στη Microsoft και το App Store διαθέτει μια τεράστια δεξαμενή χρηστών.

Διαβάστε επίσης: «H Microsoft σε κρίση μέσης ηλικίας»

Κάποιοι βλέπουν μια μεγάλη απειλή για το Surface tablet της Microsoft από το iPad Pro, αλλά η ίδια η Microsoft δεν φαίνεται να ανησυχεί. Είτε διαθέτετε το ένα είτε το άλλο, το μόνο που απασχολεί τη Microsoft είναι να κάνετε χρήση του Office και των άλλων προγραμμάτων και υπηρεσιών της. Κάποιοι μόλις έγιναν frenemies ή best friends;

Διαβάστε επίσης: «10 πράγματα που μάθαμε για το μέλλον της Microsoft»

Από mirelen.