OS X El Capitan: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα αναβάθμιση

OS X El Capitan: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα αναβάθμιση
ired.gr

Σας παραθέτουμε απαντήσεις πριν καν ρωτήσετε για το επερχόμενο λογισμικό OS X El Capitan.

Μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, αναμένουμε να κυκλοφορήσει η νέα αναβάθμιση του λογισμικού των υπολογιστών, Mac, OS X El Capitan. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις σημαντικότερες κατά εμάς ερωτήσεις σχετικές με το νέο λογισμικό, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε εάν θα επιτρέψετε την εγκατάστασή του ή όχι.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το OS X El Capitan

H Apple καθιέρωσε πλέον τα ονόματα του λογισμικού OS X να δανείζονται από τοποθεσίες της Καλιφόρνια και ο τίτλος El Capitan είναι ιδιαίτερα σημαντικός, από ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Πρόκειται για μία κορυφή στα 3000 πόδια από γρανίτη, η οποία βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο Yosemite. Κατά τη σημειολογία της εταιρείας, πρόκειται για επανασύσταση της εμπειρίας και βελτίωση των επιδόσεων του λογισμικού OS X. Εάν υποθέσουμε πως η νέα έκδοση διορθώνει κάποιες μικρολειτουργίες και μερικά δευτερεύοντα σημεία του λογισμικού Yosemite, τότε ο αριθμός 10.11 ως μικρής σημασίας αναβάθμιση, έχει νόημα.

Πότε θα είναι διαθέσιμο;

Η εταιρεία ανέφερε στην εκδήλωση που παράθεσε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 9 Σεπτεμβρίου, πως η νέα αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε τι τιμή θα έρθει, και πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Το λογισμικό OS X El Capitan, διατίθεται εντελώς δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε μέσω του Mac App Store.

Είναι συμβατό με τον υπολογιστή μου Mac;

H αναβάθμιση είναι σε θέση να εγκατασταθεί σε υπολογιστές Mac, λογισμικού OS X Snow Leopard ή νεότερης έκδοσης.

  • iMac (mid 2007 ή νεότερης έκδοσης).
  • MacBook (τέλη 2008 αλουμινίου ή αρχές 2009 ή νεότερης έκδοσης).
  • MacBook Pro (mid / end 2007 ή νεότερης έκδοσης).
  • MacBook Air (late 2008 ή νεότερης έκδοσης).
  • Mac mini (early 2009 ή νεότερης έκδοσης).
  • Mac Pro (early 2008 ή νεότερης έκδοσης).

Οι ελάχιστες απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για το λογισμικό OS X El Capitan, αποτελούνται από 2 GB μνήμης RAM, αποθηκευτικό χώρο 8 GB και μία σύνδεση internet για ορισμένα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένουμε;

Στην ερώτηση, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε το OS X El Capitan, υπάρχουν πολλές απαντήσεις. Οι αλλαγές που θα συναντήσετε δεν είναι πολλές: Διαίρεση προβολής (Split View), ανανεωμένη εφαρμογή Mission Control. βελτιώσεις στην αναζήτηση Spotlight, καλύτερη υποστήριξη των γραμματοσειρών κινεζικού και ιαπωνικού κειμένου, μερικά tweaks και νέας τεχνολογίας Metal Apple's γραφικά.

Κι ένα ακόμη να μην το ξεχάσουμε, πως ο δρομέας θα μεγαλώνει όταν μετακινείτε το mouse, ώστε να είναι εύκολα εντοπίσιμο (ελάχιστης σημασίας).

Οι σημαντικότερες αλλαγές βρίσκονται στις επερχόμενες προεγκατεστημένες εφαρμογές Safari, Mail, Σημειώσεις, Χάρτες, Φωτογραφίες καθώς η καθεμία έχει τη δική της νέα έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξετε ένα bootable USB drive για το OS X El Capitan beta

Ας δούμε τις αλλαγές στις εφαρμογές ξεκινώντας από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Safari.

Δύο είναι τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης Safari. H δυνατότητα καρφιτσώματος των πιο συχνά επισκεπτόμενων ιστοσελίδων στην γραμμή καρτελών και η πρόκληση σίγασης μιας καρτέλας από την οποία παράγεται ήχος. Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται σύντομα.

all about capitan os x 01

Τι καινούριο υπάρχει στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail;

H εφαρμογή Mail, έχει ανασχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί καλύτερα σε προβολή πλήρους οθόνης. Θα συναντήσετε καλύτερη ενσωμάτωση ημερολογίου και των επαφών σας. Γνωρίζετε πως στο λειτουργικό iOS, η εφαρμογή Mail συγκεντρώνει αρκετές χειρονομίες, προκειμένου να χειριστείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στο λογισμικό El Capitan, υπάρχουν πολύ περισσότερες. Λίγο υπομονή, καθώς τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.

all about capitan os x 02

Σημειώσεις κι εδώ έχουμε αλλαγές.

Πρόκειται για μία εντελώς νέα εφαρμογή η οποία ελάχιστα θυμίζει την προηγούμενη έκδοση, καθώς έχουν ενσωματωθεί περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες. Έχετε την ικανότητα δημιουργίας λιστών (check lists) και να ενσωματώνετε πολυμέσα (video και ήχου).

Η νέα δυνατότητα αναζήτησης συνημμένων, σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα φωτογραφίες, βίντεο, σκίτσα, τοποθεσίες χαρτών μέσα από τις σημειώσεις σας. Όλα τα δεδομένα σας είναι προσβάσιμα μεταξύ των iOS συσκευών σας, πέραν των υπολογιστών, Mac. Κι εδώ θα αναφερθούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

all about capitan os x 03

Ποιες αλλαγές θα συναντήσετε στην εφαρμογή Χαρτών;

Στους χάρτες πλέον έχουν ενσωματωθεί οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, αν και η συγκεκριμένη λειτουργία δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία του OS X El Capitan. Πρόκειται για χαρακτηριστικό το οποίο αναμένεται και στο λειτουργικό iOS 9 τις επόμενες ημέρες, αλλά με περιορισμένη συμμετοχή μεγάλων πόλεων. Θα αναφερθούμε αναλυτικά για τους χάρτες τις επόμενες ημέρες.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »