Cardiogram, ό,τι σου λέει η καρδιά σου

Cardiogram, ό,τι σου λέει η καρδιά σου
ired.gr

Σε ποια σημεία του Apple event καρδιοχτύπησαν οι προγραμματιστές;

Φαίνεται πως οι προγραμματιστές είχαν μεγάλη αγωνία να ακούσουν όσα είχε να τους πει ο Tim Cook και η ομάδα του στο Apple event της προηγούμενης εβδομάδας. Κάποιες ανακοινώσεις τους ενθουσίασαν περισσότερο από κάποια άλλα και σε κάποια σημεία καρδιοχτύπησαν εντονότερα.

ired developers heart beat 01

Μερικοί από τους θεατές-προγραμματιστές, κατά τη διάρκεια του event, έγιναν beta testers μιας εφαρμογής παρακολούθησης της λειτουργίας της καρδιάς για το Apple Watch, του Cardiogram. Φόρεσαν το ρολόι, έθεσαν το app σε λειτουργία workout mode και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η εφαρμογή κατέγραφε τα πάνω και τα κάτω του καρδιακού τους ρυθμού.

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι για να αγοράσετε το Apple Watch»

Το Apple Pencil έκανε πολλές καρδιές να σπάσουν από συγκίνηση. Μεγάλο ενδιαφέρον φάνηκε και όταν ανακοινώθηκε η ημέρα κυκλοφορίας του νέου λογισμικού για το Apple Watch αλλά και το demo για το AirStrip.

ired developers heart beat 02

Το Cardiogram έχει τη δυνατότητα να αναλύει τα δεδομένα για την καρδιακή λειτουργία που συλλέγει το app της Υγείας. Πολλοί το χρησιμοποιούν όταν τρέχουν ή όταν κάνουν ποδήλατο. Βασική αποστολή της εφαρμογής είναι να κρατά ενημερωμένους τους χρήστες για την υγεία της καρδιάς τους. Να λειτουργεί κάτι σαν λαμπάκι που ανάβει όταν κάτι δεν πάει καλά. Αν το ρολόι σε προειδοποιήσει για μια αρρυθμία και ζητήσεις ιατρική βοήθεια, θα προλάβεις μια ενδεχόμενη καρδιακή προσβολή. Έτσι το Cardiogram θα έχει λειτουργήσει προληπτικά και θα σου έχει σώσει τη ζωή.

ired developers heart beat 03

Μερικούς μήνες νωρίτερα, οι κατασκευαστές του Cardiogram είχαν καλέσει εθελοντές να παρακολουθήσουν ένα επεισόδιο Games of Thrones (το 8ο της 5ης σεζόν) για να παρατηρήσουν ανάλογες καρδιακές «αναταράξεις» ανάλογα με την έντονη δράση των σκηνών.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να προσθέσετε στην οθόνη κλειδώματος το ιατρικό ID σας»

Το Cardiogram είναι διαθέσιμο στο App Store εδώ, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει μια beta έκδοση και για Android.

Διαβάστε επίσης: «Apple Research Kit: Πώς θα βοηθήσει στην ιατρική έρευνα»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: