Παρουσίαση: ASUS ZENWATCH 2

Παρουσίαση: ASUS ZENWATCH 2
ired.gr

Το πιο ευπροσάρμοστο «έξυπνο» ρολόι για το Android.

Αρχές Ιουνίου, στο Computex tech trade show, στην Ταϊβάν, η Asus παρουσίασε το ZenWatch 2. Και το Σεπτέμβριο μάθαμε πια τα πάντα γι’ αυτό. Εδώ λοιπόν είναι όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα ρολόγια για τους χρήστες συσκευών An-droid.

Δείτε ακόμη: Pebble Watch: Συνεργάτης του iPhone και Android

Δύο μεγέθη, τρία χρώματα, 18 λουράκια

«Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε δεκαοχτώ» και η Asus αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν ενός είδους χέρια μόνο, αλλά τουλάχιστον δύο (ανδρικά-γυναικεία ή μεγάλα-μικρά) κι έτσι, αποφάσισε να κάνει πιο προσωποποιημένο το smartwatch της προσφέροντάς του (και σε μας την επιλογή) δύο μεγέθη με το μεγαλύτερο να είναι 49mm x 41mm και το μικρότερο 45mm x 37mm. Το λουράκι του μεγαλύτερου είναι επίσης πιο μεγάλο, φθάνοντας τα 22mm, ενώ του μικρότερου τα 18mm.

ired asus zenwatch 02

Τα λουράκια, όπως είπαμε και πριν, είναι 18 διαφορετικά είδη, από χαρούμενα χρωματιστά πλαστικά - ελαστικά, μέχρι δερμάτινα και μεταλλικά μπρασελέ. Ένα μάλιστα είναι δερμάτινο με στολίδια από κρύσταλλο Swarovski κι έτσι, είναι βέβαιο, ότι όλοι θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Κατά την εμφάνισή τους στις αγορές θα το συνοδεύουν τρία διαφορετικά είδη λουριών (που θα πωλούνται ξεχωριστά), σε τρία διαφορετικά χρώματα το καθένα.

ired asus zenwatch 03

Η οθόνη του ZenWatch 2 είναι τύπου AMOLED, καλυμμένη με ένα 2.5D curved Gorilla Glass 3 panel και έχει διαγώνιο 1,63 ίντσες στο μεγαλύτερο μοντέλο και 1,45΄΄στο μικρότερο. Η ανάλυση επίσης διαφέρει με 320 x 320 στο πρώτο και 280 x 280 στο δεύτερο. Το σώμα είναι λεπτό και στιλάτο και γενικά δείχνει πολύ κομψό.

ired asus zenwatch 04

Η μπαταρία έχει σμικρυνθεί για να χωράει στο μικρότερο μοντέλο. Είναι 300mAh και αντέχει για 57 ώρες σε κατάσταση αναμονής ενώ η 400mAh του μεγαλύτερου δίνει 66 ώρες. Η Asus επίσης ετοιμάζει ένα αξεσουάρ που ονομάζει ChargeBack που είναι στην ουσία μια μικρή εξωτερική μπαταρία 155mAh ειδικά σχεδιασμένη για να δίνει επιπλέον ώρες λειτουργίας στο ZenWatch 2.

ired asus zenwatch 05

ired asus zenwatch 06

Δείτε ακόμη: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαγνητικός φορτιστής και ψηφιακό κουρδιστήρι

Ένα μαγνητικός φορτιστής συνδέεται στο σώμα του ZenWatch 2 και λέγεται ότι «βελτιώνει δραματικά τους χρόνους φόρτισης». Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, η μπαταρία θα φθάνει στο μισό της φόρτισής της σε 36 λεπτά. όπως και το Apple Watch, το ZenWatch 2 έχει μια ψηφιακή «κορόνα» που χρησιμεύει για τον έλεγχο του Android Wear OS.

ired asus zenwatch 07

Από απόψεως λογισμικού, η Asus λέει ότι έχει βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη σε σχέση με το πρώτο ZenWatch. Υπάρχουν δυνατότητες παρακολούθησης καλής σωματικής κατάστασης (fitness tracking) μαζί με το πρόγραμμα υγείας του αντίστοιχου τηλεφώνου, μαζί με ένα εύχρηστο remote control για την κάμερα, μαζί με τη δυνατότητα εναλλαγής από οπίσθια σε εμπρόσθια και έλεγχο του ζουμ. Επίσης περιλαμβάνεται στο ρολόι μια νέα εφαρμογή σχεδίασης «οθονών», 50 διαφορετικές οθόνες (watch faces) και υποστήριξη Wi-Fi.

ired asus zenwatch 08

Η Asus έχει τοποθετήσει έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400, με 512ΜΒ RAM και 4 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και όλη η συσκευή έχει πιστοποίηση ΙΡ67 αδιαβροχοποίησης. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και το ZenWatch 2 θα κοστίζει 150€ στη μικρότερη έκδοση και 170€ στη μεγάλη.