Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το iPhone του 2007 ζει και βασιλεύει!

Το iPhone του 2007 ζει και βασιλεύει!
ired.gr

Αν ανυπομονείτε να αποκτήσετε το iPhone 6s, να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ακόμη το πρώτο iPhone!

Το 2015 είναι η ένατη χρονιά που η Apple εισάγει νέες συσκευές iPhone. Μέχρι σήμερα, έχει ήδη πουλήσει 10 διαφορετικά μοντέλα iPhone, από το αυθεντικό πρώτο του 2007 μέχρι το περσινό iPhone 6 Plus. Συνολικά, έχει πουλήσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια iPhones παγκοσμίως και στη λίστα έρχονται να προστεθούν και οι νέες συσκευές που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

ired first iphone 01

Διαβάστε επίσης: «Ποιο είναι το πρώτο Smartphone;»

Πόσοι χρησιμοποιούν το ολοκαίνουριο iPhone και πόσοι τα παλιότερα μοντέλα; Ακρίβεια στους αριθμούς είναι δύσκολο να υπάρξει αφού η Apple δεν δίνει στη δημοσιότητα τις πωλήσεις των μοντέλων της ούτε πληροφορίες για το πόσα iPhone είναι εν ενεργεία.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι χρήστες iPhone αναζητούν μικρότερες συσκευές και όχι μικρότερες οθόνες;

Όμως, μια εταιρία mobile marketing, η Fiksu, εκτιμά ότι περί τα 75 εκατομμύρια iPhone είναι σε λειτουργία παγκοσμίως, με βάση τη χρήση των apps. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το iPhone 6 και 6 Plus έχουν την πρωτοκαθεδρία, παρόλο που έχουν ένα μόλις χρόνο κυκλοφορίας. Το iPhone 6 καταλαμβάνει το 1/3 της συνολικού μεριδίου του iPhone στην αγορά. Το λίγο πιο ακριβό iPhone 6 Plus το τρίτο πιο δημοφιλές smartphone. Το πολύ πιο φθηνό 5s είναι εξαιρετικά αγαπητό στους fans της Apple με ποσοστό 22,5%.

ired first iphone 02

Από την άλλη πλευρά, περίπου το 0,1% των χρηστών χρησιμοποιούν το πρώτο ή το δεύτερο iPhone. Τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν κυκλοφορούν πια στην αγορά, ούτε υποστηρίζονται από την Apple με το νεότερο λογισμικό. Το πρώτο iPhone είχε μικρότερη μπαταρία, μικρότερη κάμερα 2 megapixels, δεν είναι συμβατό με πολλά apps και δεν συνδέεται στα 3G &4G δίκτυα. Οπότε προκαλεί έκπληξη, όχι ότι κάποιοι τα έχουν στην κατοχή τους, αλλά τα χρησιμοποιούν ακόμη.

ired first iphone 03

Κατά πάσα πιθανότητα όσοι χρησιμοποιούν ακόμη το πρώτο iPhone δεν είναι fanboys, ούτε το αγόρασαν όταν πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007.

Διαβάστε για αυτούς που δεν πίστεψαν στο πρώτο iPhone

Ίσως τα έχουν μετατρέψει σε iPod, ίσως τα έχουν κάνει jailbreak και απολαμβάνουν περισσότερα από όσα τους επιτρέπεται. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το αποχωρίζονται, γιατί σε λίγο καιρό θα πρόκειται για συλλεκτικό και μουσειακό κομμάτι!

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status