Το γυναικείο touch στο Apple Event

Το γυναικείο touch στο Apple Event
ired.gr

Apple event: ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα πίσω για την Apple και το φεμινιστικό κίνημα.

Δεν ξέρουμε αν τα πράγματα αλλάζουν στη Silicon Valley, αλλά το πρόσφατο event της Apple ήταν προς τον σωστό δρόμο. Μεταξύ των «τεράστιας» σημασίας ανακοινώσεων και των νέων εντυπωσιακών προϊόντων, αν κάποιος παρατηρούσε προσεκτικά, θα μπορούσε να δει δείγματα φεμινισμού και υποστήριξης του γυναικείου φύλου.

«Γυναικεία» apps

To Apple Watch απέκτησε τον δικό του tracker για την έμμηνο ρύση αλλά και ένα σύστημα παρακολούθησης των καρδιακών χτύπων του εμβρύου, ώστε η έγκυος να μοιράζεται τις πληροφορίες με τον γιατρό της από το σπίτι.

Παρουσιάστριες

Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο μία, αλλά τρεις θηλυκές παρουσίες στη σκηνή.

Μαζί με τις δυο γυναίκες που εμφανίστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο των προγραμματιστών της Apple, αλλά και την Christy Turlington που βοήθησε στην προώθηση του Apple Watch, η Apple έχει δώσει το βήμα σε 6 γυναίκες από την αρχή του 2015.

Το κάνουμε θέμα, γιατί μέχρι φέτος, από το 2007, μόνο 5 γυναίκες είχαν εμφανιστεί σ-υ-ν-ο-λ-ι-κ-ά στη σκηνή των event της Apple. Οι άντρες ήταν 57!

Διαβάστε επίσης «Γκρίνια και κριτική για το supermodel που τρέχει με το Apple Watch»

Ροζ iPhone

ired women apple event 01

Είναι μικρές λεπτομέρειες αλλά αυτές έχουν μεγάλη σημασία. Το rose gold του iPhone φτιάχτηκε για τις γυναίκες, όλοι το γνωρίζουν αυτό, ακόμη και οι φανατικοί με την τεχνολογία.

Ως εδώ η λίστα μας είναι εξαιρετική και οι προσπάθειες της Apple για να φέρει τη γυναίκα στο προσκήνιο αρκετά ικανοποιητικές. Μέχρι που έφθασε η παρουσίαση του iPad Pro!

Photoshop στο χαμόγελο

Για να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες με το νέο iPad Pro, ο ειδικός της Adobe θεώρησε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει το παρακάτω παράδειγμα: ένα μοντέλο με μια σοβαρή έκφραση στο πρόσωπο και χωρίς ίχνος χαμόγελου μετατράπηκε σε ένα χαμογελαστό και χαρούμενο πρόσωπο.

ired women apple event 02

Όλοι χειροκρότησαν όταν συνέβη αυτό. Όμως παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις του iPad Pro, το να θεωρείς ότι μια γυναίκα που δεν χαμογελάει είναι παράξενη, είναι αρκετά σεξιστικό. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό ακρωνύμιο RBF (Resting Bitch Face).Οι φεμινίστριες ανά τον κόσμο ζητούν να σταματήσει αυτή η απαίτηση: αν μια γυναίκα δεν θέλει να χαμογελάσει, αφήστε την ήσυχη.

Διαβάστε επίσης: «Διορθώστε τις selfies και τα πορτρέτα σας στο iPhone»

Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο φάουλ με το Photoshop, η Apple τώρα τελευταία τα πάει καλά με τις γυναίκες. Ευχαριστούμε Apple!

Διαβάστε επίσης: «After Dark: Απομυθοποιώντας τα στερεότυπα, γυναίκες και τεχνολογία»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: