Adblock Plus: έρχεται στο iOS και Android

Adblock Plus: έρχεται στο iOS και Android
ired.gr

«Σκοτώστε» τις διαφημίσεις στη φορητή συσκευή σας

Δείτε το βίντεο:

Η βιομηχανία διαφήμισης μπορεί να χάσει μέχρι και 21 δις δολάρια φέτος από το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων και από το λανσάρισμα του AdBlock Browser για το Safari και στο iOS πια.

ired adblock plus for ios 01

Το Adblock Plus προστέθηκε στο iOS AppStore στις αρχές του Σεπτέμβρη. Η εφαρμογή εστιάζεται στο να «καθαρίζει» την περιήγησή μας στο Διαδίκτυο από τις ενοχλητικές διαφημίσεις που επίμονα πολλές φορές εμφανίζονται καθώς εμείς θέλουμε απλά να δούμε μια ιστοσελίδα (και σε κάποιες περιπτώσεις μεταφέρουν και κακόβουλο λογισμικό). Η εφαρμογή εμφανίστηκε λίγες βδομάδες πριν την εμφάνιση του Safari στο iOS 9 - που έχει το δικό του αντίστοιχο πρόσθετο - και είναι για iPhone και iPad.

Δείτε ακόμη: Companion για iOS. Συνοδέψτε τους φίλους σας σπίτι.

Ήταν πολύ σημαντικό για μας να διαθέσουμε την εφαρμογή μας και στους χρήστες του iOS, μιας και όλο και περισσότεροι χρήστες περιηγούνται στο Διαδίκτυο μέσω φορητών συσκευών

, είπε ο Till Faida συνιδρυτής του Adblock Plus.

Με τη δημοτικότητα της πλατφόρμας του iOS σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, θεωρήσαμε κρίσιμης σημασίας να παρέχουμε την εφαρμογή μας και στο Apple AppStore.

ired adblock plus for ios 02

Ο AdBlock Browser για iOS έρχεται με μια επιλογή «λευκής λίστας» για ιστότοπους που εμπιστευόμαστε και αποδεκτές διαφημίσεις που θα είναι ελεύθερες εξ’ ορισμού. Ρυθμίσεις για αποκλεισμό των πλήκτρων παρακολούθησης των κοινωνικών δικτύων (tracking, social media buttons) και άλλων λειτουργιών σε ιστοσελίδες, επίσης θα υπάρχουν.

Ο AdBlock Browser έχει ένα «διαισθητικό σύστημα ετικετών» σε αντίθεση με το «ακορντεόν» του Safari. Προσφέρει πιο ομαλή κύλιση (scrolling) πιο έξυπνους σελιδοδείκτες (bookmarking) και βελτιστοποιημένη λειτουργικότητα πληκτρολόγησης. Το AdBlock Plus επίσης ισχυρίζεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να κρύβουν το «malvertising» (κακόβουλη διαφήμιση), μια τάση που έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο στα κινητά.

Κατά την ανακοίνωση του AdBlock Browser , η Adblock Plus ευχαρίστησε την Apple για τη βοήθειά της στο να φέρει την εφαρμογή και στο iOS, παρόλο που μέχρι τώρα, η εταιρία απέκλειε τέτοιου είδους εφαρμογές από το AppStore.

Δείτε ακόμη: Audiophile για iOS. Μια εφαρμογή για μουσικόφιλους.

ired adblock plus for ios 03

Η Adblock Plus επίσης ανακοίνωσε τη διάθεση του AdBlock Browser και για το Google Play Store. Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που η Google επέτρεψε τέτοιου είδους λογισμικό στο διαδικτυακό της κατάστημα. Αυτό δείχνει μια μεγάλη αλλαγή προοπτικής από μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που στηρίζονται στη διαφήμιση.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη δοκιμή του προγράμματος στο Android μόνο, που «έτρεχε» από τον περασμένο Μάιο. Ο AdBlock Browser σκοπεύει να αυξήσει τις ταχύτητες περιήγησης στο Internet και ισχυρίζεται ότι μπορεί να κερδίσει 20% περισσότερη ενέργεια για τη μπαταρία της συσκευής μας.

Παρόλο που η βιομηχανία διαφήμισης είναι απελπισμένη από την απώλεια κερδών, η AdBlock Plus φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά και να επιφέρει την αλλαγή στα δεδομένα του χώρου. Τα νεότερα διαφημιστικά δίκτυα μαθαίνουν να αποφεύγουν τα μπλοκαρίσματα και να δημιουργούν διαφημίσεις που θα είναι και πάλι αποτελεσματικές.

Και οι δύο εφαρμογές προσφέρονται δωρεάν για iOS και Android.

Δείτε ακόμη: Εφαρμογές που πρέπει να έχετε στο iPhone σας

από Elichord

Δείτε περισσότερα: