Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6S

Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6S
ired.gr

Τα δύο μοντέλα είναι φαινομενικά πανομοιότυπα. Σε τι διαφέρουν;

Οι διαφορές μεταξύ iPhone 6 και 6S δεν είναι άμεσα φανερές. Μάλιστα, σε πρώτη ματιά τα δύο μοντέλα φαίνονται πανομοιότυπα. Με δύο τόσο σπουδαία τηλέφωνα λοιπόν που φαίνονται τόσο πανομοιότυπα, μοιάζει πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαφορές και αν σημαίνουν κάτι για τον αγοραστή - δεδομένου ότι με την εμφάνιση του 6S, το 6 έγινε φθηνότερο και άρα πιο «θελκτικό».

1. Η τιμή

ired iphone 6 vs iphone 6s 01

Και είναι αλήθεια ότι, η πρώτη σημαντική διαφορά των δύο μοντέλων, είναι αυτή που μόλις αναφέραμε: η τιμή. Το iPhone 6 βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στην αγορά και - όπως είναι το σύνηθες - με την εμφάνιση του iPhone 6S, η τιμή του 6 θα δει κάποιες σημαντικές μειώσεις που το κάνουν μια πολύ συμφέρουσα αγορά για κάποιον που θέλει ένα σχετικά τελευταίο μοντέλο της σειράς iPhone, χωρίς να πληρώσει την υψηλή τιμή του νεο-εμφανιζόμενου 6S.

Είτε λοιπόν το αγοράζει κανείς «σκέτο», είτε με κάποιο πρόγραμμα από κάποια εταιρία παροχής κινητής τηλεφωνίας, με κάποιο πρόγραμμα, το iPhone 6 θα έχει σύντομα πολύ πιο συμφέρουσα τιμή αγοράς από το αδελφό 6S και δεν παύει να είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο για τον καθένα από ερασιτέχνη μέχρι επαγγελματία.

Δείτε ακόμη: iPhone 6s / 6s Plus: Οι πρώτες μας εντυπώσεις από την παρουσίαση των συσκευών

2. Το iPhone 6S έχει 3D Touch

ired iphone 6 vs iphone 6s 02

Η οθόνη είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό-κλειδί μεταξύ των δύο μοντέλων. Δεν είναι το μέγεθος ή η ανάλυση, αυτά παραμένουν τα ίδια. Έχει να κάνει με τις λειτουργίες αφής. Το 6S λοιπόν, έχει δυνατότητες 3D Touch.

Το 3D Touch, είναι η νέα ονομασία της Apple για το Force Touch όσον αφορά τα iPhone - μια νέα λειτουργία που εμφανίστηκε με το Apple Watch και ενσωματώνεται σε όλο και περισσότερα προϊόντα της (όπως τα touchpad στα νέα Macbook και Macbook Pro). Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην οθόνη του 6S να αντιλαμβάνεται τη δύναμη με την οποία πατάμε καθώς και τη διάρκεια του πατήματος της οθόνης και ανάλογα, αντιδρά με διαφορετικό τρόπο.

Το 3D Touch είναι απαραίτητο επίσης για τη λειτουργία Live Photos που υπάρχει στο 6S που μετατρέπει σταθερές φωτογραφίες σε μικρά βίντεο (animations). ΑΝ λοιπόν θέλετε οπωσδήποτε το 3D Touch, το iPhone 6S είναι η μόνη σας επιλογή.

Δείτε ακόμη: iOS 9: Τι να περιμένουμε στις 16 Σεπτεμβρίου;

3. Η κάμερα

ired iphone 6 vs iphone 6s 03

Εδώ που τα λέμε, κάθε νεότερη έκδοση του iPhone έχει και καλύτερη κάμερα. Άρα το ότι το 6S έχει καλύτερη κάμερα από το 6, δεν είναι και έκπληξη. Οι διαφορές είναι:

  • Το iPhone 6S έχει οπίσθια κάμερα 12 megapixel που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4Κ, ενώ το iPhone 6 έχει κάμερα 8 megapixel που τραβάει βίντεο 1080p HD «μόνο».
  • Η εμπρόσθια κάμερα του iPhone 6S είναι 5 megapixel και μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη για φλας σε φωτογράφιση selfies χαμηλού φωτισμού, ενώ η αντίστοιχη του iPhone 6 είναι 1,2 megapixel και δεν έχει φλας.

Αν η φωτογραφία δεν είναι το φόρτε σας και απλά τραβάτε καμιά φωτογραφία πού και πού για πλάκα, τότε όλα αυτά που έχουν οι κάμερες του 6S δε σας αφορούν ιδιαίτερα. Αν όμως είστε φαν της φωτογραφίας και του βίντεο, ακόμη και επαγγελματίας, τότε το 6S είναι επαγγελματικό εργαλείο από κάθε άποψη.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Review μετά από 4 μήνες χρήση