Αλλάξτε τη προεπιλεγμένη μηχανής αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης Safari

Αλλάξτε τη προεπιλεγμένη μηχανής αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης Safari
ired.gr

Έχετε προτίμηση σε κάποια μηχανή αναζήτησης; Ορίστε την ως προεπιλογή στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Εάν αγγίξετε τη γραμμή διευθύνσεων URL στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, στις συσκευές iPhone, ή iPod touch, προκειμένου να εισάγετε λέξεις-κλειδιά, αυτές μεταφέρονται σε μια μηχανή αναζήτησης ώστε να σας επιστέψει το λειτουργικό ανάλογα αποτελέσματα.

Εξαίρεση, εάν η αναζήτηση λέξεων γίνεται εντός συγκεκριμένης σελίδας. Ίσως αρκετοί χρήστες να μην το γνωρίζουν, αλλά το λειτουργικό iOS σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής και αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης, την οποία χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Σε κάποιες χώρες η πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου ενδέχεται να ελέγχεται ή απλά ο χρήστης να έχει μία συγκεκριμένη προτίμηση σε μία μηχανή αναζήτησης, από κάποια άλλη.

ired iphone safari change search engine 00

Διαβάστε επίσης: Διορθώστε μόνοι σας προβλήματα που αντιμετωπίζετε με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών

Προς το παρόν υπάρχουν 4 εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης, τις οποίες μπορείτε να ορίσετε στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, ως προεπιλεγμένη. Είναι οι εξής: Google (η προεπιλεγμένη), το Yahoo, Bing (η προεπιλεγμένη από την εικονική βοηθό Siri για τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο) και η DuckDuckGo.

Ποια από τις παραπάνω μηχανές αναζήτησης θα προτιμήσετε, είναι καθαρά δική σας επιλογή. Κατά την άποψή μας όλες οι διαθέσιμες μηχανές είναι αξιόλογες, η καθεμία με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της.

Αλλαγή μηχανής αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Safari

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις από τη συσκευή iPhone ή το iPad σας.
  • Από τη λίστα επιλέξτε Safari και στη συνέχεια "Μηχανή Αναζήτησης".
  • Αλλάξτε την επιλογή με μία από τις διαθέσιμες μηχανές αναζήτησης, Google, Yahoo, Bing και DickDuckGo.
  • Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια στην Αρχική οθόνη κι ελέγξτε εάν έγινε η αλλαγή.

ired iphone safari change search engine 01

ired iphone safari change search engine 02

Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν ή δική μας προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, αντικαταστάθηκε με τη DuckDuckGo.

Διαβάστε επίσης: Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις αξιοπιστίας ενός υπολογιστή από μία συσκευή iPhone, iPad ή iPod

Διά του λόγου το ασφαλές, εμείς επαναφέραμε τη μηχανή αναζήτησης στη Google, καθώς είναι και η προτίμησή μου και τη θεωρώ ως την καλύτερη επιλογή, αλλά μερικοί χρήστες ενδεχομένως να επιθυμούν Yahoo ή Bing και εάν κάποιοι χρήστες έχουν ως σημείο αναφοράς τα προσωπικά δεδομένα, τότε μπορούν να επιλέξουν DuckDuckGo.

Όπως προείπαμε υπάρχουν χώρες στις οποίες πιθανόν να απαγορεύεται η αναζήτηση συγκεκριμένων ιστοσελίδων, μέσω της Google και να κάνουν τις αναζητήσεις τους με άλλες μηχανές. Η επιλογή σας στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, συνδέεται άρρηκτα με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω της λειτουργίας Spotlight, αλλά δεν λειτουργεί στην αναζήτηση on-page (εντός της σελίδας στο Safari).

ired iphone safari change search engine 03

Επίσης να αναφέρουμε, πως παρότι μπορεί να ορίσετε την Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, η εικονική βοηθός Siri, χρησιμοποιεί από προεπιλογή, τη μηχανή αναζήτησης, Bing. Ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε πρόβλημα, εάν υποδείξετε στη Siri να κάνει αναζήτηση μέσω Google ή Yahoo. Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον οι παραπάνω αλλαγές να γίνονται και από την εικονική βοηθό.

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Προσθήκη συνδέσμου στη σελίδα εικονιδίων “Αγαπημένα”

Αναπτύξατε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε αλλαγή της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιεί το λειτουργικό iOS, προκειμένου να σας επιστρέψει τα κατάλληλα αποτελέσματα. Εάν υπάρχουν απορίες με τη μέθοδο που ακολουθούμε παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: