Companion για iOS. Συνοδέψτε τους φίλους σας σπίτι.

Companion για iOS. Συνοδέψτε τους φίλους σας σπίτι.
ired.gr

Μην αφήνετε τους φίλους σας να γυρίζουν μόνοι στο σπίτι. Συνοδέψτε τους με το Companion από τη βολή του καναπέ σας.

Οι φίλοι δε θέλουν να αφήνουν τους φίλους τους να επιστρέφουν μόνοι στο σπίτι (ειδικά αν είναι γυναίκες μόνες ή παιδιά). Και τώρα, χάρη σε μια νέα εφαρμογή, το Companion, μπορούν να τους συνοδεύουν μέχρι την πόρτα τους. Η εφαρμογή αυτή λύνει το πρόβλημα αυτό - της νυχτερινής ασφάλειας - κυρίως για άτομα ευπαθών ομάδων (π.χ. γυναίκες μόνες που επιστρέφουν από μια δουλειά ή μια σχολή κλπ).

ired iphone companion for ios 01

Δυστυχώς όλοι έχουμε ακούσει τραγικές ιστορίες όπως της Hannah Graham, φοιτήτριας του UVA που εξαφανίστηκε πέρυσι χωρίς να έχει αφήσει ίχνη. Τώρα, για πρώτη φορά, η τεχνολογία έρχεται αρωγός σε ένα τέτοιο φλέγον θέμα.

Με το Companion μπορείτε να συνοδέψετε οικογένεια ή φίλους από το σημείο που βρίσκονται, στην ασφάλεια του σπιτιού τους έχοντας τα μάτια σας πάνω τους, ενώ εσείς βρίσκεστε σπίτι σας (ή οπουδήποτε αλλού).

Δείτε το βίντεο: 

Ανάπτυγμα πέντε φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, η δωρεάν αυτή εφαρμογή, που υπάρχει και σε iOS και σε Android, βοηθάει κάποιους να σας προσέχουν, ακόμη κι αν δεν είναι δίπλα σας με τη φυσική τους παρουσία. Ο Danny Freed ένας τελειόφοιτος και από τους προγραμματιστές της εφαρμογής είπε,

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή με οποιονδήποτε από τις επαφές σου και δε χρειάζεται καν να έχει την εφαρμογή. Πληκτρολογείς απλά τη διεύθυνση που κατευθύνεσαι και ενημερώνεις έναν ή και περισσότερους φίλους σου ότι πηγαίνεις εκεί.

Από τη στιγμή που θα ενημερωθούν οι φίλοι σου για την πορεία σου, μπορούν να την παρακολουθούν - αν παρεκκλίνεις πολύ από αυτήν ή καθυστερήσεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει, οι εικονικοί συνοδοί σου ενημερώνονται άμεσα.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »