Πώς να διαγράψετε την Apple ID κάποιου άλλου από το iPhone

Πώς να διαγράψετε την Apple ID κάποιου άλλου από το iPhone
ired.gr

Όπως και στη ζωή, όταν το iPhone αλλάζει χέρια, θα πρέπει να ξεχάσει την παλιά και να θυμάται μόνο την καινούρια .......Apple ID.

Σε λίγο καιρό που θα εμφανιστούν στην αγορά τα νέα iPhones, πολλές παλαιότερες ή και πιο καινούριες συσκευές θα αλλάξουν χέρια. Μπορεί, λοιπόν, σύντομα, να αποκτήσετε μια μεταχειρισμένη συσκευή και να πρέπει να την κάνετε να ξεχάσει το παλιό Apple ID και να δημιουργήσετε ένα καινούριο, μόνο για εσάς.

Πώς να δημιουργήσετε Apple ID με ή χωρίς πιστωτική κάρτα

ired iphone apple id 01

Ενεργοποιήστε το “two-step verification” στο Apple ID

Η Apple ID είναι, στην ουσία, ένα email, το οποίο χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο App Store και σε άλλες υπηρεσίες της Apple. Το password συνήθως χρησιμεύει όταν «κατεβάζετε» apps ή όταν κάνετε log in σε άλλες λειτουργίες του iOS.

ired iphone apple id 02

Αφαίρεση παλιάς Apple ID από το App Store

Αν λοιπόν εμφανίζεται η Apple ID του προηγούμενου ιδιοκτήτη και ζητάει το παλιό password, θα πρέπει να την αφαιρέσετε και να επιστρέψετε στη δικιά σας ή να δημιουργήσετε καινούρια.

1. Ανοίξτε το App Store.

2. Πατήστε το «Προτάσεις»

3. Κατεβείτε μέχρι κάτω εκεί που γράφει «Apple ID».

4. Πατήστε το και μετά επιλέξτε «Αποσύνδεση».

5. Πατήστε «Σύνδεση»

6. Εισάγετε το δικό σας Apple ID και password και πατήστε ΟΚ.

7. Αν δεν έχετε ήδη Apple ID (από την προηγούμενη συσκευή σας), δημιουργήστε ένα νέο.

Τώρα κάθε φορά που θα «κατεβάζετε» εφαρμογές, το App Store θα ζητάει το δικό σας password. Το θετικό είναι ότι όλα τα apps που έχει κατεβάσει ο παλιός ιδιοκτήτης της συσκευής παραμένουν στο iPhone.

Μεταχειρισμένα iPhone

Αφαίρεση παλιάς Apple ID από το iCloud

Το να αφαιρέσεις την Apple ID από το iCloud είναι λίγο πιο πολύπλοκο αλλά θα σας το εξηγήσουμε με απλά λόγια για να μη δυσκολευτείτε καθόλου. Το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, πριν αφαιρέσετε την παλιά Apple ID, σας ζητείται το παλιό password. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση κλοπής.

ired iphone apple id 03

Είτε ο ιδιοκτήτης της συσκευής είναι φίλος σας, είτε έχετε αγοράσει το μεταχειρισμένο iPhone από αγγελία, θα πρέπει να ζητήστε το password (ή να τον αφήσετε να το πληκτρολογήσει αυτός). Χωρίς το password, δεν έχετε πρόσβαση στο iCloud, οπότε πρέπει να το μάθετε την στιγμή της αγοράς.

1. Πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud

2. Πηγαίνετε προς τα κάτω και πατήστε «Αποσύνδεση».

3. Επιλέξτε «Διαγραφή από iPhone».

4. Πληκτρολογήστε το password του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

5. Πατήστε «Απενεργοποίηση».

Στη συνέχεια μπορείτε να συνδεθείτε με τη δική σας Apple ID και password για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Αν δεν γνωρίζετε το password, δεν υπάρχει, δυστυχώς τρόπος, να απομακρυνθεί η Apple ID από το iPhone. Για αυτό όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι η Apple ID έχει απομακρυνθεί ή ότι γνωρίζετε το παλιό password.

Δημιουργία Apple ID για παιδιά

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: