Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωτήστε μας: Είναι ωφέλιμο να απενεργοποιούμε το iPhone κάθε βράδυ;

Ρωτήστε μας: Είναι ωφέλιμο να απενεργοποιούμε το iPhone κάθε βράδυ;
ired.gr

Ποια είναι η άποψή σας, είναι ωφέλιμη η απενεργοποίηση της συσκευής;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει από πολλούς ειδικούς πως το κλείσιμο του υπολογιστή είναι πραγματικά μία πολύ καλή ιδέα κάθε βράδυ, ή εάν απουσιάζετε από το γραφείο σας για κάποιες ημέρες. Αλλά τα iPhones και γενικά τα smartphones είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Όμως για τους 24/7 υπέρ-υπολογιστές το να δουλεύουν συνέχεια χωρίς ίχνος ξεκούρασης ίσως να μην είναι το ενδεδειγμένο ... έτσι δεν είναι; Κι όμως δεν είναι έτσι.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρείας iFixit, Kyle Weins, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, ο οποίος αποσυναρμολογεί τα πιο δημοφιλή προϊόντα της αγοράς, εξερευνώντας και αποκαλύπτοντας το πως λειτουργούν οι αγαπημένες μας συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καθαρίσετε το iPhone

ired turn off smartphone 01

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

I would say that shutting down your phone at night isn’t something that necessarily falls under routine maintenance

Η απενεργοποίηση της συσκευής το βράδυ, δεν θα έλεγα κατ' ανάγκη πως θα ωφελούσε, με λίγα λόγια. Ο λόγος για το ερώτημα γιατί να τερματίσουμε τους υπολογιστές το βράδυ, είναι και το ζητούμενό μας. Εάν ρωτούσα το τμήμα υποστήριξης, θα μου έλεγαν πως είναι ένα μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας και κατ' επέκταση λειτουργικού κόστους, αναφέρει ο Weins.

Μένοντας οι υπολογιστές ανοιχτοί, καταναλώνουν ενέργεια. Ακόμη και σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας, έχουμε σημαντική απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας, εάν στην επιχείρηση λειτουργούν πολλοί υπολογιστές. Τώρα οι συσκευές iPhones από την άλλη, διαθέτουν μπαταρίες και η κατανάλωση ενέργειας γίνεται μόνο εάν, είναι συνδεδεμένες σε πηγή ρεύματος.

Σίγουρα οι συσκευές αυτές έχουν τις δικές τους προκλήσεις όταν πρόκειται για θέματα διαχείρισης ενέργειας, αλλά το να κλείνει κάποιος τη συσκευή του βράδυ, δεν σημαίνει πως θα αποταμιεύσει σημαντική ποσότητα ενέργειας. Οι μπαταρίες των συσκευών smartphones έχουν συγκεκριμένο διάστημα ζωής. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται μία μπαταρία τόσο γρηγορότερα θα εξαντληθεί, αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: Ο ασφαλέστερος οδηγός προετοιμασίας ενός iPhone προς πώληση

Σε γενικές γραμμές, οι μπαταρίες των smartphones έχουν περίπου διάρκεια από 300 - 500 κύκλους πλήρης φόρτισης μέχρι να αποφορτιστεί πλήρως, εκτιμά ο Weins. Η Apple ισχυρίζεται πως οι μπαταρίες που φέρουν οι δικές της συσκευές, μετά τους 400 πλήρεις κύκλους φόρτισης, η χωρητικότητά τους πέφτει στο 80% της ικανότητας, αν και ο ίδιος πιστεύει πως η πραγματικότητα απέχει αρκετά.

Η απενεργοποίηση του iPhone σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανότητα δεν θα συμβάλλει στη διατήρηση της ενέργειας , καθώς είναι απίθανο να σας καλέσει κάποιος ή να το χρησιμοποιήσετε εσείς αυτό το διάστημα. Αυτό που μετρά κατά τον Weins είναι το πόσο "σκληρά" φέρεστε στη συσκευή σας.

ired turn off smartphone 02

Για παράδειγμα εάν συνεχώς ακούτε μουσική ροής (streaming), παρακολουθείτε video ή κάνετε συχνή χρήση του GPS, τοποθετώντας τη συσκευή στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τις ηλιόλουστες ημέρες (η ζέστη σκοτώνει κυριολεκτικά τις μπαταρίες), τότε δεν θα την έχετε για πολύ καιρό.

Ένα άλλο ερώτημα που ετέθη από τους ανθρώπους της τεχνολογίας προς τον Weins είναι εάν κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή του. Μία τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν ωφέλιμη και για μία συσκευή iPhone; Ο ιδρυτής απαντά: Ναι και Όχι. Σε γενικές γραμμές η επανεκκίνηση ενός υπολογιστή θα διατάρασσε ενδεχομένως κάποιες διεργασίες που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο ή θα έκανε εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, η οποία δεσμεύει πόρους τους συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες φήμες και διαδόσεις για το επερχόμενο iPhone 6s

Το ενδεχόμενο αυτό ισχύει τόσο για τους υπολογιστές όσο και για τα iPhones. Όμως τα λειτουργικά συστήματα την σήμερον ημέρα, - όχι μόνο το OS X των υπολογιστών Mac αλλά και τα τελευταία λειτουργικά των Windows, του iOS της Apple και το λειτουργικό Android της Google - είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε επίπεδο λογισμικού. Έτσι κλείνοντας τις εφαρμογές, είναι εξίσου χρήσιμο και λιγότερο χρονοβόρο από την επανεκκίνηση μιας συσκευής iPhone.

ired turn off smartphone 03

Εδώ θα πρέπει να εξαιρέσουμε την ανάγκη μίας πλήρους αποφόρτισης της μπαταρίας έως κάτω από το 5% ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά με φειδώ. Οι φορητοί υπολογιστές έχουν μετρητές για την βαθμονόμηση της μπαταρίας, έτσι ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει και τη διάρκεια ζωής της. Η πλήρης αποφόρτιση ενός υπολογιστή μία φορά το χρόνο είναι ενδεδειγμένη. - Το ποσοστό της μπαταρίας που αναφέρεται στις μετρήσεις, θα είναι και πιο ακριβές, αναφέρει ο Weins.

To ίδιο ισχύει και για τις συσκευές σας iPhone, μπορείτε να τις αποφορτίζετε πλήρως μία φορά το χρόνο - όχι μια φορά την εβδομάδα.

Συνεπώς μην ακούτε λοιπόν κανέναν, από κανένα τμήμα υποστήριξης υπολογιστών, ακόμη και του δικού σας.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status