Ρωτήστε μας: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις εκκαθάρισης ληφθέντων αρχείων από το πρόγραμμα περιήγησης Safari

Ρωτήστε μας: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις εκκαθάρισης ληφθέντων αρχείων από το πρόγραμμα περιήγησης Safari
ired.gr

Κάθε πότε επιθυμείτε την απομάκρυνση ληφθέντων αρχείων από τη λίστα στο πρόγραμμα περιήγησης Safari;

Κάθε φορά που κάνετε λήψη ενός αρχείου από το διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari, το αρχείο αυτό αποθηκεύεται σε μία προσωρινή λίστα ληφθέντων στοιχείων η οποία εμπεριέχεται στο πρόγραμμα περιήγησης. Στις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού OS X, τα στοιχεία λήψης αυτόματα διαγράφονται από τη λίστα, μετά το πέρας μιας ημέρας.

Εσείς όμως μπορείτε να αλλάξετε τη συχνότητα διαγραφής και εκκαθάρισης της λίστας από το Safari, πολύ εύκολα μέσα από “Προτιμήσεις” του προγράμματος περιήγησης.

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Ποια η λειτουργία του iCloud και ποιες ενέργειες ακολουθούμε όταν δεν γίνεται συγχρονισμός;

Εκεί βασίζεται και η ερώτηση του φίλου μας Χάρη:

Πώς μπορώ να διατηρώ για περισσότερο διάστημα τη λίστα με τα ληφθέντα αρχεία στο πρόγραμμα περιήγησης Safari;

Προσωπική προτίμηση, είναι να καταργούνται τα ληφθέντα αρχεία από τη λίστα μετά το τέλος κάθε συνεδρίας περιήγησης, αλλά πολλοί χρήστες επιθυμούν να αφαιρούνται από τη λίστα με την προεπιλεγμένη ρύθμιση, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του στοιχείου ή χειροκίνητα.

ired safari clear downloads 01

Υπάρχουν αρκετές επιλογές διαθέσιμες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη και εννοείται φυσικά πως μπορείτε να κάνετε εκκαθάριση της λίστας οποιαδήποτε στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Πως απενεργοποιούμε τη λειτουργία “Εύρεση iPhone”

Προσαρμόστε το "πότε" και "αν", το πρόγραμμα περιήγησης θα κάνει εκκαθάριση

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari, εάν δεν το έχετε ανοίξει και στη συνέχεια από το αναπτυσσόμενο μενού “Safari", επιλέξτε "Προτιμήσεις".
  • Στην ενότητα "Γενικά" αναζητήστε την επιλογή "Αφαίρεση στοιχείων λίστας λήψεων" και τικάρετε μία από τις επιλογές που ακολουθούν:

- “Μετά από μία ημέρα" - Η οποία είναι και προεπιλεγμένη ρύθμιση, μετά το πέρας 24 ωρών, οι λήψεις σας θα απομακρύνονται από το πρόγραμμα περιήγησης, Safari.

- “Όταν τερματίζεται ο Safari" - Όπως προείπα, η δική μου προσωπική προτίμηση, διατηρεί τη λίστα με τα ληφθέντα αρχεία έως ότου ολοκληρωθεί η χρήση του προγράμματος, προσφέροντας μία καθαρή λίστα ανά περίοδο λειτουργίας, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα παρέλθει.

- “Μετά από επιτυχημένη λήψη" - Εάν δεν επιθυμείτε να διατηρείτε λίστα με τις λήψεις σας, μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη ρύθμιση. Αναμφισβήτητα η επιλογή αυτή είναι και η πιο ενδεδειγμένη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

- “Χειροκίνητα" - Το πρόγραμμα περιήγησης Safari, δεν πρόκειται αυθαίρετα να αφαιρέσει οτιδήποτε, χωρίς τη δική σας παρέμβαση. Πρόκειται για μία καλή επιλογή, από τη στιγμή που επιθυμείτε να διατηρείτε λεπτομερή λίστα καταγραφής ληφθέντων αρχείων.

  • Απομακρυνθείτε από τις προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησης και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το Safari με τις νέες ρυθμίσεις.

Για τους μη γνώστες του αντικειμένου, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα λήψεων στο πρόγραμμα περιήγησης, αγγίζοντας το εικονίδιο με το βέλος, από τη γραμμή εργαλείων, όπως βλέπετε και στο παρακάτω στιγμιότυπο.

ired safari clear downloads 02

Η εμφάνιση των ληφθέντων αρχείων της λίστας, εξαρτώνται από τις δικές σας ρυθμίσεις τις οποίες έχετε επιλέξει παραπάνω.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »