Νέο εστιατόριο με iPad για παραγγελίες και ταμείο.

Νέο εστιατόριο με iPad για παραγγελίες και ταμείο.
ired.gr

Άνοιξε στο Σαν Φρανσίσκο εστιατόριο με iPad για παραγγελίες και ταμείο χωρίς το αντίστοιχο προσωπικό.

Το Σαν Φρανσίσκο έγινε η πατρίδα ενός νέου high-tech fast food εστιατορίου που παρέχει μια εμπειρία φαγητού που δεν έχετε ξαναδεί. Βρισκόμενο στο ανατολικό τμήμα πέρα από το Embarcadero, το Eatsa, σερβίρει υγιεινά φαγητά χρησιμοποιώντας μια διαδικασία αυτόματης παράδοσης που αντικαθιστά τα γκαρσόνια και τους ταμίες με «κύβους» σελφ-σέρβις. Το συγκεκριμένο εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο είναι ένα από τα πολλά που σχεδιάστηκαν από τους επιχειρηματίες Scott Drummond και Tim Young, που θέλουν να φέρουν αυτό το νέο είδος εστιατορίου και στο Λος Άντζελες μέσα στους επόμενους μήνες.

ired ipad restaurant 01

Οι πελάτες που εισέρχονται στο εστιατόριο, λαμβάνουν τεχνικές οδηγίες από ένα ή δύο υπαλλήλους που τους υποδέχονται, για το πώς να δώσουν, να πληρώσουν και να παραλάβουν την παραγγελία τους. Το μόνο άλλο προσωπικό που υπάρχει, είναι οι υπάλληλοι της κουζίνας που ετοιμάζουν τα φαγητά στα «παρασκήνια». Αυτή η μείωση προσωπικού αποφέρει μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας που αντιστοιχεί στο 30% του κόστους για ένα εστιατόριο.

ired ipad restaurant 02

Ο πελάτης χρησιμοποιεί ένα iPad ενώ κάθεται σε ένα τραπέζι της αρεσκείας του για να παραγγείλει το πιάτο του, που μπορεί να είναι όπως το θέλει αυτός, ή ένα από τα έτοιμα οχτώ διαφορετικά πιάτα που προτείνονται στο μενού. Ένα από αυτά είναι το μεξικάνικο μπουρίτο με κινόα. Η κινόα (ένα φυτό πολύ γνωστό στη Λατινική Αμερική) έχει μεγάλη διατροφική αξία και επιλέχθηκε από τη εταιρία σαν συνθετικό σε πολλά γεύματα. Κάθε γεύμα κοστίζει 6,95$ και καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες ενός ατόμου. Όλη η παραγγελία γίνεται μέσω του iPad και η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας. Το σύστημα αποθηκεύει ένα όνομα που θέλουμε στην παραγγελία μας και την αποθηκεύει για μελλοντική χρήση.

ired ipad restaurant 03

Αφού δοθεί η παραγγελία, το γεύμα τοποθετείται σε ένα διαφανή κύβο και ο πελάτης το παραλαμβάνει. Οι πελάτες αναγνωρίζονται με το μικρό τους όνομα και το αρχικό του επιθέτου τους και ειδοποιούνται όταν το γεύμα τους είναι έτοιμο προς παραλαβή. Οι πρώτες εντυπώσεις από πελάτες είναι θετικές και απέσπασαν σχόλια υπέρ του εστιατορίου για τα φρέσκα γεύματα και τις μεγάλες μερίδες. Άλλοι πελάτες είπαν ότι ενώ περίμεναν μια ψυχρή και απρόσωπη αντιμετώπιση, τελικά έμειναν ευχαριστημένοι από τα «ψηφιακά μπλιμπλίκια», που τους άφησαν μια πολύ ευχάριστη εντύπωση.

ired ipad restaurant 04

Πέρα από την παροχή εύγεστου φαγητού σε ευχαριστημένους πελάτες - η Eatsa θέλει να καταρρίψει δύο ακόμη συνήθεις μύθους - πρώτον ότι το φαγητό που σερβίρεται σε ταχυφαγεία είναι πάντα σαβούρα και δεύτερον ότι δε χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία για να φας υγιεινά. Με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας - από την παραγγελία, μέχρι την κατανάλωση του γεύματος - η Eatsa μπορεί να μειώσει το κόστος ώστε να παρέχει υψηλότερης ποιότητας φαγητό σε χαμηλότερες τιμές. Ο αυτοματισμός επίσης επιταχύνει τις διαδικασίες παραγγελίας και παράδοσης του γεύματος επιτρέποντας στο εστιατόριο να παραδίδει φρέσκο-ετοιμασμένα φαγητά σε σύντομο χρόνο στους πελάτες του.

ired ipad restaurant 05

Το κεντρικό εστιατόριο της Eatsa στο Σαν Φρανσίσκο, βρίσκεται πέρα από το Embarcadero στην οδό Spear Street 121. Είναι ανοιχτό για φαγητό επί τόπου αλλά και σε πακέτα για το δρόμο καθημερινά από τις 11πμ ως τις 5μμ.

ired ipad restaurant 06

από Elichord

Δείτε περισσότερα: