7 κόλπα για Android

7 κόλπα για Android
ired.gr

Επτά μυστικά που θα σας κάνουν εξπέρ στο Android.

Έχετε λοιπόν μια ωραία Android συσκευή - smartphone ή tablet - και χαίρεστε να την ψάχνετε και να ανακαλύπτετε τα μυστικά της. Και μαζί, τα μυστικά του λειτουργικού της, του Android. Λοιπόν θα θέλατε ίσως να ξέρετε ότι έχει «κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι» όπως λέμε, από τότε που πρωτο-παρουσιάστηκε το Android και, με τον καιρό, έχουν προστεθεί αρκετές «cool» δυνατότητες που του δίνουν πολύ μεγάλη ευχρηστία και κάνουν τη δουλειά σας παιχνιδάκι. Τι θα λέγατε λοιπόν να γίνετε ένας πραγματικός Android-Pro User που πραγματικά παίζει τη συσκευή του στα δάχτυλα; Παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε επτά κόλπα που όλοι οι προχωρημένοι χρήστες του Android γνωρίζουν και έτσι μπορούν να χρησιμοποιούν το Android στο μέγιστο προς όφελός τους.

Δείτε ακόμη: 5 εφαρμογές που πρέπει να βγάλετε από το Android smartphone

1. Οι γνώστες συνδέουν τη συσκευή τους με όλες τις άλλες

ired 7 tricks for android 01

Είτε στέλνουμε ένα απλό μήνυμα SMS, είτε απαντούμε στο WhatsApp από το PC ή από το κινητό, είτε μοιραζόμαστε συνδέσμους και ιστοσελίδες ή αρχεία μεταξύ των συσκευών μας, υπάρχει μια υπέροχη εφαρμογή, το Pushbullet, που όλοι οι γνώστες του Android χρησιμοποιούν για να συνδέουν όλες τις συσκευές τους μεταξύ τους -PC, smartphone, tablet.

Εγκαταστήστε απλά την εφαρμογή σε όλα σας τα «μηχανάκια» και δείτε από μόνοι σας πόσο εύκολο είναι να βλέπετε μια γνωστοποίηση από το PC σας στο smartphone ή ένα link από το tablet στο PC. Εκεί που οι ερασιτέχνες στέλνουν email στους εαυτούς τους για να θυμούνται μια σελίδα που είδαν στο Internet στο κινητό και να τη βρουν μετά στο PC τους, εσείς μέσω του Pushbullet, μπορείτε να τη δείτε οπουδήποτε άσχετα με ποια συσκευή την πρωτο-ανακαλύψατε.

2. Οι γνώστες ρυθμίζουν τον ήχο της συσκευής του στο καλύτερο

ired 7 tricks for android 02

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η ποιότητα ήχου του smartphone σας δεν είναι και η καλύτερη. Ακόμη κι αν το συνδέσετε με κάποια από τα καλύτερα Bluetooth ηχεία ή ακουστικά, ο ήχος εξακολουθεί να έχει έλλειψη ζωντάνιας και ευκρίνειας σε σχέση με ένα στερεοφωνικό σύστημα (για μουσική μιλάμε).

Ο γνώστης όμως το ξέρει αυτό, όπως ξέρει επίσης ότι δεν είναι ανάγκη να είναι έτσι τα πράγματα. Το smartphone ή το tablet σας έχει μια αρκετά καλή κάρτα ήχου και το μόνο που χρειάζεται είναι να «παίξετε» με τις ρυθμίσεις της. Οι περισσότερες Android συσκευές έρχονται με προ-εγκατεστημένο ένα ψηφιακό επεξεργαστή ήχου (DSP) που βοηθά στη ρύθμιση και βελτιστοποίηση του ήχου της συσκευής. Συνήθως έχουν έτοιμα πρότυπα (presets) που μπορεί να σας κάνουν ή και όχι. Απλά δοκιμάστε τα ένα-ένα κι αν δε μείνετε ικανοποιημένοι, τότε απλά ρυθμίζετε τον ισοσταθμιστή (equalizer) χειροκίνητα μέχρι να πετύχετε τον ήχο που ταιριάζει στα γούστα σας.

Όπως και να ‘χει, δε χρειάζεται να μείνετε με τον εξ’ ορισμού «ψόφιο» ήχου της συσκευής σας. Μέσα στις ρυθμίσεις ήχου της συσκευής θα βρείτε τα απαραίτητα ρυθμιστικά για να το επιτύχετε.

ired 7 tricks for android 03

3. Οι γνώστες απεγκαθιστούν το « bloatware»

ired 7 tricks for android 04

Οι περισσότερες συσκευές Android έρχονται με προ-εγκατεστημένο λογισμικό μέσα στο οποίο υπάρχουν πολλές φορές και διάφορες εφαρμογές που είναι άχρηστες, ενοχλητικές, ανόητες και διαφημιστικές και το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν πολύτιμο χώρο (με μια λέξη, bloatware). Και το σίγουρο είναι ότι, ακόμη κι αν κάποιες από αυτές έχουν μια κάποια χρησιμότητα, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με πολύ καλύτερες που κάνουν την ίδια δουλειά και περισσότερα.

Οι γνώστες λοιπόν, ξέρουν πώς να τις απεγκαταστήσουν και μάλιστα το συντομότερο. Μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής μπορούμε να απεγκαταστήσουμε πολλές από αυτές τις εφαρμογές. Κάποιες άλλες όμως είναι τρόπον τινά «κλειδωμένες» και δεν μας αφήνουν να τις ξεφορτωθούμε.

Αν θέλουμε λοιπόν οπωσδήποτε να τις διώξουμε, υπάρχει μια διαδικασία που λέγεται «root the phone» και μας δίνει δικαιώματα κεντρικού διαχειριστή με απεριόριστες ελευθερίες να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μόνο που αυτά είναι για προχωρημένους και θέλουν προσοχή γιατί μπορείτε να κάνετε ζημιά και να χάσετε και την εγγύηση της συσκευής σας.

Αν οπωσδήποτε σας ενδιαφέρει το θέμα και ξέρετε καλά αγγλικά δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: How to root your phone without voiding the warranty

Αν δε θέλετε να πέσετε «τόσο βαθιά», τότε κοιτάξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας για το αν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές ή να τις κρύψετε. Προσέξτε μόνο μήπως χρησιμοποιούνται από άλλες για κάποιες λειτουργίες της συσκευής σας οπότε θα μειώσετε τη λειτουργικότητά της.

Δείτε ακόμη: 9 εφαρμογές που πρέπει να έχετε σε Android συσκευή

4. Οι γνώστες χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές

Η φράση «Okay, Google» είναι η αρχή ενός καινούριου κόσμου φωνητικών εντολών που μπορεί να βελτιστοποιήσει πολύ τη χρήση της Android συσκευής σας. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο εργαλείο απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο για τη λειτουργία του, αλλά η Google εργάζεται πάνω στην απεξάρτησή του από το Internet και σύντομα θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και χωρίς σύνδεση.

Για μια λίστα των εντολών δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: Google Now Voice commands

5. Οι γνώστες βάζουν συντομεύσεις στη home screen της συσκευής τους

ired 7 tricks for android 05

Πολλοί browser για κινητά μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στην κεντρική οθόνη της συσκευής μας προκειμένου να μεταφερόμαστε στη σελίδα που θέλουμε με ένα πάτημα. Αν μάλιστα εγκαταστήσετε τον Chrome, θα σας δώσει τη δυνατότητα να «καρφιτσώσετε» ένα εικονίδιο οποιουδήποτε ιστοχώρου θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση στη home screen σας. Κατ’ αυτό τον τρόπο δε θα ψάχνετε κάθε φορά ανοίγοντας σελίδες επί σελίδων για να βρείτε αυτή που θέλετε.