Πώς να καθαρίσετε το iPhone

Πώς να καθαρίσετε το iPhone
ired.gr

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά ή πώς να έχετε ένα πεντακάθαρο και λαμπερό iPhone, σαν να βγήκε μόλις από το κουτί του.

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, έπεσε στην αντίληψή μας μια έρευνα (Δείτε την εδώ) η οποία αποκάλυπτε ποια οικιακά gadgets είναι τα πιο καθαρά (ή βρόμικα). Οι ερευνητές είχαν εξετάσει 170 αντικείμενα, χειριστήρια παιχνιδοκονσόλας, τηλεκοντρόλ, λάπτοπ και 38 διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, 24 iPhone και 14 Android.

Όπως ήταν αναμενόμενο, διαβάσαμε πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για τα smartphones. Το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό! Τα iPhone βρέθηκαν να είναι 50% πιο βρόμικα από τα αντίστοιχα Android. Μάλιστα, ενώ το αποδεκτό νούμερο για τέτοιου είδους συσκευές ήταν το 100, το μέσο «σκορ» για τα smartphones ήταν 697 (!) ενώ υπήρξε ένα iPhone 5s που σκόραρε το τρομακτικό 3060. Δεν θα θέλαμε να γνωρίσουμε τον ιδιοκτήτη.

how to clean an iphone 01

Δεν θα βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα. Είμαστε fans της Apple, των iPhone και αγαπάμε τα Apple Fanboys και Fangirls.

Μπορούμε να σκεφτούμε μόνο μια καλοπροαίρετη, λογική εξήγηση του γιατί τα iPhone είναι πιο ...βρώμικα από τα Android: γιατί τα έχουμε πάντα στο χέρι μας, τα χρησιμοποιούμε συνεχώς, τα αγαπάμε και δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε για πολύ.

how to clean an iphone 03

Όμως, για να μη μας βγει το ....όνομα, σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού ενός iPhone.

  • Χρησιμοποιήστε μόνο ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αποφύγετε υφάσματα με τραχεία υφή, πετσέτες, χαρτοπετσέτες και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Ένα πανί με μικροίνες είναι ιδανικό.
  • Αποσυνδέστε το iPhone από οποιαδήποτε πηγή ρεύματος και απενεργοποιήστε το.
  • Μη χρησιμοποιήσετε υγρά πάνω στη συσκευή και στα ανοίγματά της.
  • Μη κάνετε χρήση σπρέι αεροζόλ και διαλυτικών.
  • Καθαρίστε το iPhone αμέσως αν έρθει σε επαφή με ρύπους που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες, όπως μελάνι, μπογιά, make up, τροφές, λάδι ή λοσιόν.
  • Για να απομακρύνετε τις δαχτυλιές στην οθόνη και στο Home Button, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.
  • Μην πιέζετε πολύ την οθόνη με το πανί και χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις.
  • Αν υπάρχει κάτι στην επιφάνεια της οθόνης που δεν ξεκολλάει, βρέξτε ελαφρά το πανί με ελάχιστες σταγόνες νερού και στεγνώστε το αμέσως με ένα στεγνό πανί.

Οι ίδιες συμβουλές αφορούν όλες τις συσκευές iPhone αλλά και iPad.

Εκτός από εξωτερική καθαριότητα, το iPhone χρειάζεται και ...εσωτερική τάξη. Διαβάστε για την ανοιξιάτικη εκκαθάριση του iPhone εδώ, την οποία μπορείτε να κάνετε και τον Σεπτέμβριο!!

Και μετά το ξεκαθάρισμα, συμμαζέψτε, ακολουθώντας τις συμβουλές μας για 6 δημιουργικούς τρόπους για να οργανώσεις τα apps στο iPhone

Bonus - Στην προσπάθεια να καθαρίσετε το iPhone αποφύγετε:

Νιπτήρες γεμάτους νερό.

how to clean an iphone 04 

Το λάστιχο του κήπου.

 how to clean an iphone 05

Κατσαρόλες με βραστό νερό.

 how to clean an iphone 06

Οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.

how to clean an iphone 07

Το iPhone είναι μία ευαίσθητη συσκευή, εξελιγμένης τεχνολογίας και χρειάζεται να φροντίζουμε πάντα με επιμέλεια για αυτό.

Σημείωση: Η έρευνα είναι πράγματι ενδιαφέρουσα αλλά έχει πολύ μικρό δείγμα συσκευών, πράγμα που θέτει τα αποτελέσματα σε αμφισβήτηση.

Από mirelen.