Ο ασφαλέστερος οδηγός προετοιμασίας ενός iPhone προς πώληση

Ο ασφαλέστερος οδηγός προετοιμασίας ενός iPhone προς πώληση
ired.gr

Θέλετε να πουλήσετε το παλιό σας iPhone; Ακολουθήστε τον οδηγό μας και πράξτε το με ασφάλεια.

Με τις νέες και ανανεωμένες συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus να βρίσκονται στην τελική ευθεία κατασκευής, ώστε να πάρουν το δρόμο για τις προθήκες των καταστημάτων, αρκετοί κάτοχοι iPhone παλαιότερων εκδόσεων, ίσως σκεφθούν να αναβαθμίσουν. Θα μπορούσατε να αποκτήσετε, τα νέα iPhones με μικρότερο κόστος, πουλώντας φυσικά την υπάρχουσα συσκευή σας, iPhone. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε με ασφάλεια να διαθέσετε τη συσκευή σας προς πώληση.

Στην ουσία θα σας καθοδηγήσουμε για να κάνετε μία εκκαθάριση των δεδομένων σας από το iPhone σας, ούτως ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να παραλάβει μία καθ’ όλα "καθαρή" συσκευή. Για να βάλουμε μία σειρά στις ενέργειες που θα ακολουθήσετε, τις κατατάξαμε σε 5 σημαντικά βήματα:

Διαβάστε επίσης: Πως γίνεται ανάκτηση κωδικών πρόσβασης και Apple ID

1. Κρατήστε αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας (iCloud + iTunes)

Ανεξαρτήτως της μεθόδου που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να διαθέσετε τη συσκευή σας προς πώληση, για παράδειγμα eBay, αγγελία σε Forum ή να την παραχωρήσετε σε κάποιον φίλο ή σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο, προκειμένου να διατηρήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Ο λόγος είναι απλός. Έχοντας κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας, με την παραλαβή του νεοαποκτηθέντως iPhone, θα είναι πολύ εύκολη η επαναφορά όλων των δεδομένων σας, δημιουργώντας μία πανομοιότυπη συσκευή - από όλες τις απόψεις - με την προηγούμενη. Εμείς θα συνιστούσαμε να κρατήσετε διπλό αντίγραφο ασφαλείας: Τοπικά στον υπολογιστή σας Mac ή Windows PC κι ένα ακόμη στην υπηρεσία iCloud. Ακολουθώντας ευλαβικά τις συμβουλές μας, η μετάβαση από την παλιά στη νέα συσκευή θα γίνει “αναίμακτα".

Αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας μέσω iTunes

  • Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone στον υπολογιστή κι ανοίξτε την εφαρμογή iTunes (εάν δεν ανοίξει αυτόματα).
  • Επιλέξτε τη συσκευή σας (εικονίδιο) και στην καρτέλα “Σύνοψη” από την πλευρική στήλη, αφού πρώτα τικάρετε στην ενότητα ΕΦΕΔΡΙΚΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ "Σε αυτόν τον υπολογιστή”, αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Αντίγραφο Τώρα".

iphone sale guide 01

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της διατήρησης αντιγράφου ασφαλείας, επιλέξτε και πάλι από τα ΕΦΕΔΡΙΚΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ "στο iCloud" ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο αντίγραφο ασφαλείας.

Αντίγραφο ασφαλείας από την υπηρεσία iCloud

Για να διατηρήσετε αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud, ακολουθήστε μέσα από τη συσκευή σας τη διαδρομή:

  • Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό Αντίγραφο.
  • Τοποθετήστε την εναλλαγή στη θέση ON (εάν δεν είναι ενεργή) και στη συνέχεια αγγίξτε τη φράση, "Αντίγραφο Τώρα”.

iphone sale guide 02

Μπορεί να γινόμαστε ίσως κουραστικοί αλλά τα αντίγραφα ασφαλείας θα σας εξασφαλίσουν μία ομαλή μετάβαση στη νέα σας συσκευή. Αποκτώντας το νέο iPhone, κατά τη διαδικασία της ενεργοποίησης και διαμόρφωσής του, το μόνο που έχετε να επιλέξετε είναι επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας. Η συσκευή μόλις ενεργοποιηθεί θα διαθέτει όλα σας τα δεδομένα, τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές, ακριβώς όπως τα αφήσατε στην παλιά σας συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργήστε Apple ID χωρίς ή και με τη χρήση πιστωτικής κάρτας

2. Απενεργοποίηση iMessage

Καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία της προεγκατεστημένης εφαρμογής μηνυμάτων iMessage, έτσι ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι/ες πως ο νέος ιδιοκτήτης - σε καμία περίπτωση - δεν θα λάβει τα μηνύματά σας. Η συγκεκριμένη ενέργεια, αφορά κυρίως κατόχους CDMA συσκευών όπως η Verizon και η Sprint όπου δεν υπάρχει κάρτα SIM στις παλαιότερες συσκευές, ώστε να αφαιρεθεί.

Έτσι ο αριθμός παραμένει ενεργός μέχρι να απενεργοποιηθεί επίσημα από τον πάροχο και να ενεργοποιηθεί στο νέο ιδιοκτήτη. Φυσικά καλό θα ήταν πριν παραδώσετε τη συσκευή σας, να ακολουθήσετε κι εσείς την παραπάνω ενέργεια.

  • Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μηνύματα
  • Ορίστε την εναλλαγή iMessage στη θέση OFF.

iphone sale guide 03

Η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή και πιστεύουμε πως θα είναι χρήσιμο να την ακολουθήσετε κι εσείς, ανεξαρτήτως εάν κατέχετε συσκευή με κάρτα SIM ή όχι.

3. Απομακρύνετε τη συσκευή από τον λογαριασμό σας στην Apple

Κάνοντας κατάργηση της συσκευής σας από την Apple, αφαιρείτε και αποσυνδέετε στην ουσία τη συσκευή από το Apple ID σας. Είναι γεγονός πως πολλοί το αγνοούν, με αποτέλεσμα πολλές συσκευές να είναι χρεωμένες σε δυο και τρεις λογαριασμούς (με όριο τους τρεις), αλλά επιπλέον είναι σημαντικό για την ασφάλεια των δεδομένων σας κι ο χρόνος που απαιτείται δεν ξεπερνά το ένα λεπτό.

iphone sale guide 04

  • Συνδεθείτε από ένα υπολογιστή στο “λογαριασμός Apple ID
  • Εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας για να συνδεθείτε.
  • Επιλέξτε από τη λίστα τη συσκευή που επιθυμείτε να καταργήσετε από τον λογαριασμό σας κι επιβεβαιώστε την απομάκρυνση του iPhone από το Apple ID σας.
  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »