Οι 5 καλύτερες εφαρμογές VPN για το iOS

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές VPN για το iOS
ired.gr

Θέλετε να έχετε Virtual Private Network στην iOS συσκευή σας; Δοκιμάστε αυτές τις 5 εφαρμογές:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έχουμε μια υπηρεσία VPN (virtual private network) στο iPhone (iPad/iPod) μας. Αν μάλιστα χρησιμοποιεί κανείς συχνά τα δημόσια ασύρματα δίκτυα (pub-lic Wi-Fi), τότε εύκολα μπορεί να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων με σκοπό την κλοπή των δεδομένων και των προσωπικών του στοιχείων. Άλλος ένας λόγος που θα θέλαμε ένα VPN, είναι αν θέλαμε να συνδεθούμε σε μια υπηρεσία που βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα από αυτή που εμείς είμαστε, αλλά δεν επιτρέπει συνδέσεις έξω από τη χώρα της (παράδειγμα η υπηρεσία πολυμεσικού περιεχομένου και τηλεοπτικών καναλιών Netflix που δεν «εκπέμπει» εκτός ΗΠΑ). Κι ένας άλλος λόγος είναι ότι απλά θέλουμε να «σερφάρουμε» στο Internet ανώνυμα χωρίς κάποιος να μπορεί να δει τις κινήσεις μας.

Ευτυχώς, οι υπηρεσίες VPN μας παρέχουν αυτή ακριβώς τη δυνατότητα καλύπτοντας τα στοιχεία και την ταυτότητά μας από αδιάκριτα μάτια και κάνοντας κρυπτογράφηση των δεδομένων μας και της πραγματικής μας θέσης. Κρύβει τις κινήσεις μας online σε ένα «τούνελ» ασφαλείας όπου οι επίδοξοι χάκερ δε μπορούν να διεισδύσουν, αλλά από την άλλη, πρέπει κι εμείς να επιλέξουμε προσεκτικά τον πάροχο της VPN σύνδεσής μας, δεδομένου ότι του εμπιστευόμαστε όλα τα δεδομένα μας κατά την περιήγησή μας στο Διαδίκτυο. Αν λοιπόν η παρεχόμενη υπηρεσία είναι δωρεάν, καλό θα είναι να αναρωτηθούμε πώς τα «βγάζει πέρα» οικονομικά. Γι’ αυτό, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή έρευνα πριν βρεθούμε να προσφέρουμε τα δεόμενα μας στο πιάτο σε τρίτους.

Γι’ αυτό το λόγο, εμείς κάναμε μια έρευνα για σας και σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες εφαρμογές VPN που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο iOS.

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες εφαρμογές music streaming για iPhone

VyprVPN

iphone vpn 01

App Store Link

Θα έχετε γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες από τη VyprVPN, καθώς έχει παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο και παρέχει τουλάχιστον 50 διαφορετικές τοποθεσίες για να διαλέξετε τη «βάση» σας. Η μητρική εταιρία, Golden Frog, ελέγχει ολόκληρο το δίκτυο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δεδομένα σας. Η υπηρεσία υποστηρίζει κρυπτογράφηση 256-bit και το πολύ ασφαλές προτόκολο OpenVPN, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχει μια πολιτική απορρήτου και ασφαλείας που είναι απλή στην κατανόηση. Επίσης κρατάει καταγραφές των κινήσεών σας (logs) για 30 μέρες χωρίς να τις μοιράζεται με κανέναν.

iphone vpn 02

Η εφαρμογή για iOS είναι πολύ απλή. Παρουσιάζει μια λίστα από σέρβερ προς χρήση μαζί με τη δυνατότητα αποθήκευσής τους για μελλοντική χρήση. Μπορούμε να βρούμε τον ταχύτερο και, μια και η εφαρμογή είναι απλούστατη στη χρήση, αποθηκεύει τις ρυθμίσεις που μάλιστα γίνονται απλά και αυτόματα. Επίσης παρέχει επιπλέον υπηρεσίες όπως το Chameleon που «μεταμφιέζει» το streaming των δεδομένων μας και το Dump Truck που μας παρέχει χώρο αποθήκευσης ασφάλειας.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για ένα μήνα με όριο τα 500 ΜΒ ή μπορείτε να πληρώνετε 15$ το μήνα ή 100$ το χρόνο για την υπηρεσία Pro που επίσης επιτρέπει ταυτόχρονες συνδέσεις. Επίσης υπάρχει και η υπηρεσία Premier με 20$ το μήνα ή 120$ το χρόνο που επιτρέπει τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις. Πάντως δεν προτείνουμε τη βασική υπηρεσία γιατί δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας.

Δείτε ακόμη: Εφαρμογές που πρέπει να έχετε στο iPhone σας

Private Internet Access VPN

iphone vpn 03

App Store Link

Η υπηρεσία Private Internet Access (PIA) Anonymous VPN, παραμένει πάντα μια πολύ δημοφιλής επιλογή για το iOS. Παρέχει μια ευρεία επιλογή τοποθεσιών για τη βάση μας - 27 τον αριθμό - καθώς και κάποιες έτοιμες τοπικές ρυθμίσεις για δημοφιλείς προορισμούς. Η ταχύτητα είναι καλή και προσφέρει 256-bit κρυπτογράφηση με το OpenVPN, αν και η ίδια προτείνει 128-bit κρυπτογράφηση για μεγαλύτερες ταχύτητες. Η βάση της είναι στις ΗΠΑ και υπόσχεται να μην μοιραστεί τα δεδομένα και τη χρήση VPN που θα κάνουμε.

iphone vpn 04

Αν και η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές παρέχει αρκετές ρυθμίσεις, η εφαρμογή για iOS είναι αρκετά απλή. Κάνετε είσοδο (log in), επιλέγετε προορισμό από μια λίστα, και φύγατε. Η έλλειψη ένδειξης ταχύτητας είναι προφανής δυστυχώς και μερικές φορές αποσυνδέεται η υπηρεσία.

Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή για την ΡΙΑ, αλλά μας παρέχεται μια επταήμερη δοκιμή με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Μπορούμε να πληρώσουμε 7$ το μήνα, 36$ το εξάμηνο και 40$ το χρόνο. Μαζί παρέχεται υποστήριξη για 5 ταυτόχρονες συνδέσεις κάτι που ανεβάζει κατακόρυφα το δείκτη τιμής/απόδοση.

Δείτε ακόμη: Εφαρμογές για τη δημιουργία Ringtones iPhone

ExpressVPN

iphone vpn 05

App Store Link

Με την ExpressVPN μπορείτε να συνδεθείτε σε σέρβερ που υπάρχουν σε 78 διαφορετικές χώρες. Έχουμε κι εδώ υποστήριξη κρυπτογράφησης 256-bit και OpenVPN. Δεν υπάρχει καν διαδικασία εισόδου (logging) οπότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν καταγράφονται καν οι κινήσεις σας. Είναι γενικά μια υπηρεσία γρήγορη και αξιόπιστη με καλή υποστήριξη σε περίπτωση που τη χρειαστείτε.

Η εφαρμογή iOS δείχνει προορισμούς σε μια λίστα ή ένα χάρτη και πατάτε εκεί που θέλετε για να συνδεθείτε. Υπάρχουν τουλάχιστον 100 περιοχές για να διαλέξετε και με επιλογή αποθήκευσης αγαπημένων.

iphone vpn 06

Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν την υπηρεσία για μία μέρα και μετά να πληρώνετε 13$ το μήνα, 60$ το εξάμηνο ή 100$ το χρόνο. Υπάρχει επίσης δυνατότητα επιστροφής χρημάτων για 30 ημέρες. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε ταυτόχρονη σύνδεση μόνο σε ένα κινητό (ή ταμπλέτα) και ένα υπολογιστή ή λάπτοπ.

Δείτε ακόμη: 5 καταπληκτικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που μας ενθουσίασαν

IPVanish VPN

iphone vpn 07

App Store Link

Με περισσότερους από 180 σέρβερ σε πάνω από 60 χώρες δε θα έχετε κανένα πρόβλημα σύνδεσης με την IPVanish VPN. Υπόσχεται μηδενικό logging, ενώ ταυτοχρόνως προσφέρει OpenVPN και κρυπτογράφηση 256-bit. Επίσης επιτρέπει Ρ2Ρ (peer to peer - χρήστη προς χρήστη) σύνδεση που άλλες υπηρεσίες μπλοκάρουν.

Η εφαρμογή iOS είναι αρκετά εύκολη στη χρήση. Μπορείτε να ψάξετε για περιοχές και δημοφιλείς προορισμούς-χώρες. Ακόμη περισσότερο, χώρες όπως οι ΗΠΑ παρουσιάζουν τους σέρβερ ανά πόλη. Δεν υπάρχουν άλλα να πούμε.

iphone vpn 08

Προσφέρεται δωρεάν για μία μέρα και έχει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων από 2$ τη βδομάδα, 10$ το μήνα, 27$ το τρίμηνο, ή 75$ το χρόνο. Προσφέρει απεριόριστο εύρος σύνδεσης (bandwidth), αλλά με μόνο δύο ταυτόχρονες συνδέσεις - μία σε OpenVPN και μία σε άλλο προτόκολο (L2TP ή PPTP).

Δείτε ακόμη: App Store και αναζήτηση: Αναζητήστε έξυπνα εφαρμογές στο κατάστημα της Apple (https://www.ired.gr/blog/item/1551-app-store-guide.html

Δείτε ακόμη: 10 από τις καλύτερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον αισθητήρα Touch id

TunnelBear VPN

iphone vpn 09

App Store Link

iphone vpn 10

Απλό στη χρήση με όμορφα, χαρούμενα, γραφικά, το TunnelBear VPN έχει αρχίσει και γίνεται δημοφιλές σε σύντομο χρόνο σαν iOS εφαρμογή. Παρέχει 256-bit κρυπτογράφηση και ελάχιστο logging αλλά δεν επιτρέπει τις συνδέσεις Ρ2Ρ. Έχει σέρβερ σε 15 κύριες χώρες και οι ταχύτητες είναι ικανοποιητικές.

Η εφαρμογή για iOS τρέχει με προτόκολο IPSec, ενώ οι υπόλοιπες εφαρμογές της εταιρίας χρησιμοποιούν το OpenVPN. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και να περιμένετε για σύνδεση.

Η εφαρμογή επιτρέπει τη σύνδεση δωρεάν με όριο τα 500 ΜΒ το μήνα προκειμένου να τη δοκιμάσουμε, ενώ οι συνδέσεις premium κοστίζουν 4$ το μήνα ή 30$ το χρόνο για μια συσκευή iOS όμως. Τα πιο ακριβά πακέτα, προσφέρουν πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις σε διάφορες συσκευές (από κινητά μέχρι υπολογιστές) με κόστος 7$ το μήνα ή 50$ το χρόνο.

Δείτε ακόμη: Οι 3 καλύτερες anti-virus εφαρμογές για iPhone και iPad

Τελευταία λόγια

Έχετε υπόψη ότι θα χρειαστεί πιθανότατα να εγκαταστήσετε το OpenVPN Connect client και να ακολουθήσετε τις οδηγίες προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το προτόκολο OpenVPN στο iOS. όλες οι εφαρμογές λειτουργούν με το IPSec ή κάποιο άλλο προτόκολο εξ’ ορισμού. Θα βρείτε οδηγούς στους περισσότερους παρόχους των εν λόγω υπηρεσιών για το πώς να το κάνετε. Και βέβαια, υπάρχουν και πολλές άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, απλά εμείς σας προτείναμε τις πέντε που ξεχωρίζουν.

από Elichord

Δείτε ακόμη: Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad