Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Robin από την Nextbit: ένα κινητό Android με ατέρμονη χωρητικότητα

Robin από την Nextbit: ένα κινητό Android με ατέρμονη χωρητικότητα
ired.gr

Είναι αρκετός ένας εντυπωσιακός σχεδιασμός και η προσφορά δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud, για να κάνουν τη διαφορά;

Αυτό είναι το στοίχημα που έχει βάλει η Nextbit. Οποιοδήποτε smartphone και να έχετε, όλα τους λειτουργούν με κάποιους περιορισμούς. Αυτοί μπορεί να αφορούν την περιορισμένη διάρκεια της μπαταρίας, το μέγεθος της οθόνης καθώς και την χωρητικότητα της συσκευής.

Μερικές συσκευές μας δίνουν την δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο με αποσπώμενη κάρτα microSD, αλλά αυτό δεν αποτελεί ιδανική λύση για τους περισσότερους. Η Nextbit είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε από παλιά μέλη της ομάδας Android της Google. Αυτοί πιστεύουν πως η απάντηση στο πρόβλημα της χωρητικότητας είναι το cloud και με την πρώτη τους συσκευή ,Robin, υπόσχονται να προσφέρουν ατελείωτο χώρο cloud αποθήκευσης.

ired robin from nextbit 01

Δείτε ακόμη: 9 λόγοι που κάνουν το iPhone το καλύτερο smartphone της αγοράς

Το Robin στην πραγματικότητα δεν έχει ατελείωτη χωρητικότητα, απλά έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει αποθηκευτικά συστήματα στο cloud, για την φόρτωση φωτογραφιών, video, αρχείων ή ακόμη και εφαρμογών, όταν η εσωτερική μνήμη των 32GB γεμίσει.

Τα προγράμματα της Nextbit, τρέχουν πάνω στο σύστημα Android και έχουν σχεδιαστεί να μαθαίνουν τις συνήθειές μας και μεταφέρουν αυτόματα τις εικόνες και τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε συχνά στο cloud. Ένα απλό άγγιγμα στις αδρανείς εφαρμογές, οι οποίες εμφανίζονται με γκρι εικονίδια, αρκεί για να μεταφερθούν στην συσκευή μας άθικτα όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις μας.

ired robin from nextbit 02

Οι φωτογραφίες μπορούν να αποθηκευθούν σε πλήρη ανάλυση στην συσκευή είτε σε βελτιστοποιημένη ανάλυση για την οθόνη του κινητού, για να μπορέσει να υπάρξει η δυνατότητα τοπικής αποθήκευσης μεγαλύτερου αριθμού φωτογραφιών ανά πάσα στιγμή. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι εικόνες πλήρους ανάλυσης βρίσκονται πάντα αποθηκευμένες στο cloud.

Δείτε ακόμη: 9 Συμβουλές για όλους τους χρήστες Smartphone

Η δημιουργία αντιγράφων φωτογραφιών και βίντεο στο cloud δεν είναι κάτι νέο, ήδη υπάρχουν αρκετές εφαρμογές και υπηρεσίες που προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα.

Η Nextbit όμως επιμένει ότι η πρότασή της είναι ανώτερη. Στηρίζει την άποψή της στην δυνατότητα που προσφέρει για ανεπαίσθητη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όταν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να θυμούνται να ανοίξουν μία εφαρμογή και να ελέγξουν εάν οι φωτογραφίες τους είναι διασφαλισμένες.

Ακόμη το Robin θα αποδεσμεύει αποθηκευτικό χώρο μετά από απαίτηση του χρήστη, αντίθετα με την κοινή πρακτική σε όλες τις υπάρχουσες συσκευές smartphone, όπου ο χρήστης πρέπει να διαγράψει χειροκίνητα δεδομένα που δεν χρειάζεται. Επιπρόσθετα η Nextbit υποστηρίζει πως θα έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε τα δεδομένα μας και τα αντίγραφα ασφαλείας σε άλλες συσκευές που τρέχουν το λογισμικό της, αυτό όμως δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμη το πως θα συμβεί.

ired robin from nextbit 03

Δείτε ακόμη: 7 smartphone που σταματάνε σφαίρες

Αυτή η συνεχής κυκλική κίνηση των δεδομένων από το κινητό στο cloud είναι ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Robin και των υπολοίπων smartphones της αγοράς. Η εταιρεία προσφέρει σε κάθε αγοραστή της συσκευής 100GB στο cloud δωρεάν. Σε μια συνέντευξη όμως o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρει πως ο αριθμός αυτός δεν είναι σταθερός και μπορεί να αλλάξει για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χρηστών. Η εταιρεία δεν σκοπεύει να ζητήσει συνδρομή για τον αποθηκευτικό χώρο στο cloud, το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθούν βασίζεται στις πωλήσεις των συσκευών για την δημιουργία του κέρδους.

Αφού αναφερθήκαμε στις πωλήσεις των συσκευών ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το υλικό του Robin. Πρόκειται για μια συσκευή μοναδικής σχεδίασης, που θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί μία μεσαίας κατηγορίας συσκευή Android. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε ένα τετραγωνισμένο πλαστικό σώμα με στρογγυλεμένες γωνίες. Διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών, η οποία αποδίδει ανάλυση 1080p. Ο επεξεργαστής είναι Qualcomm Snapdragon 808 και συνοδεύεται από 3GB RAM, μπαταρία 2,680mAh και κάμερα 13 MP. Μοναδικά στοιχεία είναι υποδοχή φόρτισης USB Type-C καθώς και ο μηχανισμός αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο πλήκτρο λειτουργίας, στο πλάι της συσκευής.

ired robin from nextbit 04

Δείτε ακόμη: Μεταφορά αρχείων μεταξύ smartphone και PC

Το Robin πωλείται μέσω μίας καμπάνιας στο Kickstarter, η οποία παρότι έπιασε τον στόχο της μόλις σε μια μέρα (500.000 $) θα συνεχιστεί για όλο τον μήνα. Το κόστος της συσκευής για τους υποστηρικτές της καμπάνιας πλέον ξεκινά από τα 349$. Οι συσκευές αναμένεται να διανεμηθούν ξεκινώντας από τον επόμενο Γενάρη.

Το Robin αυτή τη στιγμή διαθέτει ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ανταγωνισμό θα έχει να αντιμετωπίσει μετά από τέσσερις μήνες. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες εταιρίες προσπαθούν να κατακτήσουν το ποσοστό της αγοράς συσκευών με μεσαίο ή χαμηλό κόστος. Οι ανταγωνιστές έχουν ήδη κυκλοφορήσει συσκευές με παρόμοια χαρακτηριστικά με ακόμη χαμηλότερο κόστος.

Η Nextbit πιστεύει όμως ότι με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της και την επένδυση που κάνει στις υπηρεσίες cloud, θα καταφέρει να κατακτήσει μια μερίδα της αγοράς. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την πορεία της νέας εταιρείας μετά την κυκλοφορία του μοναδικο

από Jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status