Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Android emulator στα Windows 10!

Android emulator στα Windows 10!
ired.gr

Παρουσιάστηκε ο AMIDUOS 2.0, ένας Android (LOLLIPOP) emulator για τα Windows 10!

Το «θέμα» Emulators είναι μεγάλο και παλιό. Εδώ και δεκαετίες οι χρήστες υπολογιστών τρέχουν emulators (προσομοιωτές) στα μηχανήματά τους προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν το περιβάλλον άλλων λειτουργικών συστημάτων ή μηχανών για να τρέξουν προγράμματα ή (και κυρίως) παιχνίδια εκείνων των μηχανημάτων στους υπολογιστές τους (PC και Mac).

Δείτε ακόμη: Τρέξτε εφαρμογές των Windows, χωρίς τα Windows στο Mac με το Crossover

Μάλιστα ένας από τους δημοφιλέστερους προσομοιωτές ήταν ο ΜΑΜΕ που δημιουργούσε το περιβάλλον των παλιών Arcade μηχανών (coin-ops) που υπήρχαν στα «ουφάδικα» και που πολλοί από εμάς τους παλαιότερους εναποθέταμε το χαρτζιλίκι μας όπως οι μεγαλύτεροι σε τράπεζες. Πέρα από το ΜΑΜΕ, έχουν κυκλοφορήσει - κατά το πέρασμα των χρόνων - emulators για τη θρυλική Amiga της Commodore, το Atari, αλλά ακόμη και για τα Playstation 1 & 2 και ίσως πολλά άλλα ακόμη. Όρεξη να έχει κανείς.

ired android emulator on windows 01

Το όλο θέμα είναι να έχει κανείς ένα αρκετά ισχυρό υπολογιστή ώστε να «σηκώνει» τις απαιτήσεις του αντίστοιχου emulator χωρίς να «γονατίζει» το σύστημα, γιατί στην ουσία, αυτό που δημιουργεί ο προσομοιωτής είναι μια «εικονική μηχανή» (virtual machine) η οποία τρέχει μέσα στο ήδη υπάρχον λειτουργικό σύστημα του PC (ή Mac) μας. Άρα κάτι τέτοιο αυξάνει (πολλές φορές κατακόρυφα) τις απαιτήσεις για hardware.

Με βάση λοιπόν όλα αυτά, παρουσιάστηκε κι ο AMIDUOS 2.0, ένας Android emulator (και μάλιστα για την 5η έκδοση του Android - τη Lollipop), ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να «τρέξουμε» Android προγράμματα και παιχνίδια στα Windows 10!

ired android emulator on windows 02

Δείτε ακόμη: Microsoft: Θέλει να μεταφέρει εφαρμογές από το iOS στα Windows 10

Μάλιστα αυτή φαίνεται να είναι μια πολύ καλά συγχρονισμένη παρουσίαση, δεδομένου ότι η Microsoft έχει δηλώσει ότι θέλει να φέρει εφαρμογές Android και iOS στα Windows 10. Μέχρι λοιπόν να αποφασίσουν οι δημιουργοί εφαρμογών Android (τουλάχιστον) να κάνουν τη μεταφορά αυτή, μπορούν οι χρήστες Windows να τρέξουν - χάρη στο AMIDuOS - εφαρμογές του Android σε μια εικονική μηχανή που θα τρέχει μέσα στα Windows.

Δείτε το βίντεο:

Από την άλλη μεριά δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι, όταν η Microsoft θα προσφέρει εγγενώς μέσα στο λειτουργικό της τη δυνατότητα να τρέχει εφαρμογές Android, θα την εκμεταλλευτούν οι δημιουργοί λογισμικού, οπότε, μέσω του AMIDuOS, δίνεται η δυνατότητα αυτή στους χρήστες κι αυτοί αποφασίζουν τι θα κάνουν.

Παρεμπιπτόντως, και όσον αφορά τους χρήστες Mac, τα πράγματα είναι πιο εύκολα: αν εγκαταστήσουν το Parallels Desktop (μόλις κυκλοφόρησε η έκδοση 11), πέρα από το να τρέχουν Windows στο Mac τους, τους παρέχεται η δυνατότητα να εγκαταστήσουν το Android, το Chrome OS και το Linux - τα παρέχει και τα κατεβάζει το ίδιο το Parallels Desktop, αν το θέλουμε. Απλά και ωραία.

Δείτε ακόμη: Τρέξτε τα Windows μέσα στο Mac με το Parallels Desktop

Γυρίζοντας τώρα στο θέμα μας, το ζήτημα με το AMIDuOS είναι ότι απαιτεί τη δυνατότητα hardware virtualization (δηλαδή τη δυνατότητα δημιουργίας εικονικής μηχανής), κάτι που στα PC και laptops είναι δεδομένο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τις διάφορες ταμπλέτες που τρέχουν Windows (όπως για παράδειγμα το Surface της Microsoft). Στα tablet μια τέτοια δυνατότητα (hardware virtualization) είναι εξ’ ορισμού κλειδωμένη. Κι αν ήδη σκέπτεστε αν κάτι τέτοιο ξεκλειδώνεται, η απάντηση είναι: όχι (για την ώρα τουλάχιστον).

Και κάτι ακόμη: το AMIDuOS δεν είναι δωρεάν. Ζητάει 15$ για πλήρη υποστήριξη στα Windows 7,8 και 10, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν. Υπάρχει επίσης και η απαλότερη έκδοσή του (AMIDuOS 1.1), στα 10$ που κάνει προσομοίωση του παλαιότερου Android 4.0 (Jellybean), αλλά θα έχετε τους περιορισμούς για νεότερες εφαρμογές που απαιτούν νεότερη έκδοση Android.

Οπότε, εσείς αποφασίζετε ...

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status