Πώς να προσθέσετε στην οθόνη κλειδώματος το Ιατρικό ID σας

Πώς να προσθέσετε στην οθόνη κλειδώματος το Ιατρικό ID σας
ired.gr

Tips and tricks για το iPhone υπάρχουν πολλά! Όμως ένα μπορεί να σώσει τη ζωή σας!

Γνωρίζετε τι είναι το ICE; Πρόκειται για ακρωνύμιο του In Case of Emergency και αφορά κυρίως ένα τηλέφωνο, έκτακτης ανάγκης. Το νούμερο αυτό το προσθέτει ο καθένας στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού του και μπορεί να οδηγήσει στον συγγενή του, προς άμεση ενημέρωσή του, σε περίπτωση κινδύνου. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι ομάδες διάσωσης και το νοσοκομειακό προσωπικό είναι εκπαιδευμένοι να αναζητούν το ICE νούμερο στο κινητό κάποιου τραυματία.

ired iphone medical id 01

Όμως τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση που το κινητό είναι κλειδωμένο και χρειάζεται PIN; Και επίσης, εκτός από το νούμερο έκτακτης ανάγκης γιατί να μην υπάρχει πρόσβαση και σε ένα ιατρικό ID του τραυματία;

Διαβάστε επίσης πώς να συμπεριλάβετε τα δεδομένα της εφαρμογής Υγεία σε αντίγραφο iPhone

Αν έχετε iPhone, μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης ώστε να είναι προσβάσιμες ακόμη κι από την οθόνη κλειδώματος.

1. Ανοίξτε το app Υγεία, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλες τις iOS συσκευές που τρέχουν το λογισμικό iOS8 και πάνω. Αυτό το app δεν μπορεί να απεγκατασταθεί οπότε, θυμηθείτε σε ποιόν φάκελο το έχετε τοποθετήσει.

2. Πατήστε το Ιατρικό ID, στην κάτω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε το «Αλλαγές» πάνω δεξιά ή «δημιουργία Νέου» αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

4. Βεβαιωθείτε ότι είναι γυρισμένο στο πράσινο το «Σε οθόνη κλειδώματος» ώστε το ιατρικό ID σας να είναι προσβάσιμο όταν το iPhone είναι κλειδωμένο.

ired iphone medical id 02

5. Προσθέστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε: αν έχετε αλλεργίες, αν παίρνετε κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο κλπ.

ired iphone medical id 03

6. Γράψτε τον αριθμό ενός τουλάχιστον φίλου ή συγγενή με τον οποίο μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει σε περίπτωση ανάγκης. Το άτομο αυτό θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στις επαφές σας για να το χρησιμοποιήσετε.

ired iphone medical id 04

7. Πατήστε «Τέλος» πάνω δεξιά και αποθηκεύστε.

Διαβάστε επίσης: Apple Research Kit: Πώς θα βοηθήσει στην ιατρική έρευνα

Για να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί αλλά και για να μάθετε να το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που εσείς χρειαστεί να σώσετε κάποιον άλλον, πρέπει να κάνετε τα εξής:

1. Κλειδώστε τη συσκευή σας.

2. Πατήστε το power button για να το «ξυπνήσετε» ώστε να σας ζητηθεί ο κωδικός ξεκλειδώματος ή το Touch ID. Υποτίθεται ότι η συσκευή δεν σας ανήκει αλλά θέλετε να έχετε πρόσβαση στο Ιατρικό ID.

3. Αφού σύρετε για ξεκλείδωμα και εμφανιστεί το πληκτρολόγιο για τον κωδικό, πατήστε κάτω αριστερά το «Επείγον».

ired iphone medical id 05

4. Πατήστε κάτω αριστερά το «Ιατρικό ID». Τώρα έχετε πρόσβαση στα στοιχεία του άλλου και μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης μέσω του app.

ired iphone medical id 06

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετά apps ICE στο App Store, αλλά δεν είναι προσβάσιμα από την οθόνη κλειδώματος. Και επειδή ο περισσότερος κόσμος κλειδώνει τις συσκευές για λόγους ασφαλείας, όλες αυτές οι εφαρμογές είναι άχρηστες όταν βρεθείτε σε μια πραγματική έκτακτη ανάγκη.

Διαβάστε αναλυτικά για την εφαρμογή Υγεία σε παλαιότερο άρθρο μας

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: