Ρωτήστε μας: Πολλαπλοί λογαριασμοί χρηστών σε υπολογιστή Mac

Ρωτήστε μας: Πολλαπλοί λογαριασμοί χρηστών σε υπολογιστή Mac
ired.gr

Κάθε σας απορία μας ενδιαφέρει. Μπορώ να δημιουργήσω ξεχωριστούς χρήστες σε Mac υπολογιστή και πώς;

Ο Γιάννης Κ. αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, πρόσφατα απέκτησε έναν υπολογιστή iMac. Ως αρχάριος χρήστης του λογισμικού OS X, μας ρωτά:

Πώς γίνεται να χωρίσω τον υπολογιστή μου στα δύο για να τον μοιράζομαι με τη σύζυγό μου, έχοντας όμως ο καθένας τα δικά του δεδομένα;

Διαβάστε επίσης: 11 Κόλπα και συμβουλές για Mac

Αγαπητέ Γιάννη,

προκειμένου να δημιουργήσετε πολλαπλούς ασφαλείς λογαριασμούς στο λογισμικό OS X με εξατομικευμένες ρυθμίσεις και δεδομένα, είναι απαραίτητο να τους συνδέσετε με τα User ID των χρηστών. Έτσι μπορείτε να διατηρήσετε έναν υπολογιστή Mac ως κοινόχρηστο στο σαλόνι ή σε οποιοδήποτε μέρος, προσβάσιμο από όλη την οικογένεια. Ο κάθε χρήστης είναι σε θέση να αποθηκεύσει και να διαχειριστεί τα δεδομένα του χωριστά από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η διαμόρφωση πολλαπλών χρηστών σε έναν υπολογιστή Mac, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα επαγγελματικό περιβάλλον, όπου περισσότεροι από ένας εργαζόμενοι, ενδεχομένως να χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή. Οι εξατομικευμένοι λογαριασμοί χρηστών, παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία για όλους. Διασφαλίζουν πως κανείς δεν θα διαγράψει κατά λάθος τα δεδομένα σας ή θα δει πληροφορίες που δεν επιθυμείτε.

Σημειώστε δε πως η διαχείριση λογαριασμών γονικού ελέγχου, είναι η καλύτερη μέθοδος προστασίας για τα παιδιά καθώς οι γονείς έχουν τον απόλυτο έλεγχο για το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Δικτυακά προβλήματα και λύσεις στο Mac OS X

Δημιουργήστε πολλαπλούς λογαριασμούς στον υπολογιστή σας Mac

  • Αγγίξτε το λογότυπο της Apple και στη συνέχεια επιλέξτε “Προτιμήσεις Συστήματος”.
  • Επιλέξτε από τις εφαρμογές “Χρήστες και ομάδες”.

ired mac create multiple accounts 01

  • Πατήστε πάνω στην “κλειδαριά” στο κάτω μέρος του πλαισίου Χρήστες και ομάδες.
  • Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή του συστήματος και κάνετε κλικ στο πλήκτρο “Ξεκλείδωμα".

ired mac create multiple accounts 02

  • Αγγίξτε το πλήκτρο "+" στο κάτω μέρος της λίστας χρηστών.
  • Στην υποενότητα νέος λογαριασμός επιλέξτε τύπο.
  • Ο τύπος λογαριασμού "Διαχειριστής" , παρέχει στο χρήστη τα προνόμια δημιουργίας νέων λογαριασμών χρηστών, μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές και να αλλάξει ρυθμίσεις. Με τον “Τυπικό” τύπο λογαριασμού, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν μεν εφαρμογές, αλλά αλλαγές σε ρυθμίσεις, μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνον στους λογαριασμούς τους. Με τον τύπο "Κοινή χρήση μόνο" ο χρήστης έχει πρόσβαση μόνο σε κοινόχρηστα αρχεία. Τέλος ο τύπος "Διαχειριζόμενος με γονικό έλεγχο" είναι αυτονόητος. Οι ομάδες παρέχουν ίδια δικαιώματα πρόσβασης σε περισσότερους από έναν χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Ελέγξτε τον υπολογιστή σας Mac, για ιούς ... Μισό λεπτό τι είπατε;

  • Εισάγετε το πλήρες όνομα του νέου χρήστη (π.χ. Πέτρος Αναγνώστου).
  • Το όνομα του λογαριασμού, θα χρησιμοποιηθεί και ως τίτλος στον φάκελο του χρήστη.
  • 'Εχετε την επιλογή να συνδέσετε τον συγκεκριμένο λογαριασμό με το iCloud, αν φυσικά γνωρίζετε το Apple ID του συγκεκριμένου χρήστη και το συνθηματικό του.
  • Επιλέξτε “Δημιουργία χρήστη” κι έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία.

ired mac create multiple accounts 03

Τις παραπάνω ενέργειες θα πραγματοποιήσετε ξανά για να προσθέσετε τον επόμενο νέο χρήστη, στον υπολογιστή σας, Mac. Ελπίζουμε πως τα βήματα που σας παραθέσαμε είναι κατανοητά. Αν παρεμπιπτόντως υπάρχουν ερωτήσεις επί του θέματος, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: