«Έξυπνα» λουράκια για το Apple Watch;

«Έξυπνα» λουράκια για το Apple Watch;
ired.gr

Φήμες ακούγονται ότι η Apple ετοιμάζει πολυχρηστικά «έξυπνα» λουράκια και μπρασελέ για το Apple Watch.

Την προηγούμενη βδομάδα κυκλοφόρησε η φήμη από τους διάφορους «ψιθυριστές» της τεχνολογίας (ξέρετε, αυτούς που διαδίδουν κάποια φήμη λίγο πριν συμβεί ένα τεχνολογικό γεγονός), ότι η Apple έχει εκπονήσει σχέδια για τη δημιουργία «έξυπνων» λουριών και μπρασελέ για το ρολόι της, το Apple Watch. Τα προτεινόμενα λουριά λοιπόν - που θα προστεθούν σε μια ήδη ευρεία συλλογή που υπάρχει για το Apple Watch - θα μπορούσαν να προσθέσου πολλές επιπλέον βοηθητικές λειτουργίες στο ρολόι, μαζί με μια σημαντική αύξηση της ζωής της μπαταρίας (και σίγουρα της τιμής του ρολογιού).

Δείτε ακόμη: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

apple watch bands 01

Ο Τσέχικος ιστότοπος Letem Svetem Applem παρουσίασε την ιστορία αναφέροντας ότι πήρε της πληροφορίες του από τους διάφορους ανώνυμους πληροφοριοδότες που ασχολούνται με τα θέματα αυτά πλησιάζοντας τη βιομηχανική κατασκοπεία (ή το Ράδιο Αρβύλα - θα δούμε). Τα λουράκια αυτά λέγεται ότι θα λανσαριστούν του χρόνου και θα έχουν ικανότητες να μετράνε την πίεση (του αίματος όχι των ελαστικών), την οξυγόνωση του αίματος, ρυθμό αναπνοής, καρδιακούς παλμούς και θερμοκρασία σώματος (άλλες φήμες που λένε ότι θα έχουν και τον ορό συνδεδεμένο για έκτακτα περιστατικά, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη).

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι η Apple νοιάζεται ιδιαίτερα όπως φαίνεται για την καλή κατάσταση της υγείας μας (εμ, άμα αρχίσουμε και τα «τινάζουμε» χάνει πελάτες). Τέλος πάντων, πέρα από την πλάκα, τα συγκεκριμένα λουράκια, όπως φαίνεται, θα έχουν πρόσβαση στην κρυφή διαγνωστική θύρα (δείτε την εικόνα 2) που βρίσκεται σε κάθε ένα από τα Apple Watch, αλλά στην οποία η χρήστες δεν έχουν άμεση πρόσβαση (εκτός κι αν «γδύσουν» το ρολόι). Οι φήμες λοιπόν λένε ότι η Apple, με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να «σπρώξει» αισθητήρες και άλλα εξαρτήματα που δεν μπόρεσε να «χωρέσει» στην πρώτη γενιά των ρολογιών της. Και από την άλλη κάποιοι υποθέτουν (και πολύ σωστά) ότι έτσι θα μπορέσει να βγάλει έξτρα κέρδος από αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι να αγοράζουν το καινούριο μοντέλο του ρολογιού κάθε ένα ή δύο χρόνια (μπίνγκο).

Δείτε ακόμη: 6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch

apple watch bands 02

Βέβαια, η Apple δεν είναι η πρώτη που είχε τη φαεινή ιδέα να προσθέσει «έξυπνα» λουριά στα ρολόγια της. Η Pebble, έχει εδώ και καιρό προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σαν υποστήριξη σε όσους προσφέρουν ιδέες για «έξυπνα» λουράκια για τα δικά της ρολόγια. Τα πάντα σχεδόν - από αναγνώστες NFC (near field) μέχρι δέκτες GPS - θα μπορούσαν να προστεθούν σε ένα ρολόι χρησιμοποιώντας απλά το κατάλληλο λουράκι.

Βέβαια είμαστε ακόμη στο επίπεδο της φημολογίας, αλλά και πάλι, «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά» όπως ξέρουμε. Και δεδομένου ότι η Apple δεν είναι η μόνη που ασχολείται με το εν λόγω πρότζεκτ, δεν είναι καθόλου απίθανο, η φήμη να μην είναι καθόλου φήμη. Από την άλλη η Apple θα προσφέρει την πολυπόθητη(;) πρόσβαση στην περίφημη διαγνωστική θύρα δεδομένων που αυτή τη στιγμή παραμένει «εν υπνώσει». Και ξέρουμε ότι τελικά, αν δεν το κάνει αυτή, σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι άλλοι να το κάνουν.

Δείτε ακόμη: Pebble Watch: Συνεργάτης του iPhone

από Elichord