Εκτύπωση αυτής της σελίδας

M, νέος ψηφιακός βοηθός και από το Facebook

M, νέος ψηφιακός βοηθός και από το Facebook
ired.gr

Γνωρίστε το Μ, τον ψηφιακό βοηθό του Facebook που ζει μέσα στο Messenger.

Είχαμε τη Siri, είχαμε την Cortana, τώρα έχουμε και το Μ. Και τώρα καταλάβαμε γιατί το Messenger κυκλοφόρησε ως ξεχωριστό app από το Facebook.

Πρόκειται για τον ψηφιακό βοηθό του Facebook Messenger που υπόσχεται να μας βοηθά στο να ολοκληρώσουμε αγορές, να αποστείλουμε δώρα στους αγαπημένους μας, να κάνουμε κράτηση σε εστιατόριο, να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια, ιατρικά ραντεβού και πολλά άλλα. Θα κάνει πράγματα που κανείς άλλος ψηφιακός βοηθός δεν μπορεί να κάνει, υποσχέθηκε ο David Marcus, αντιπρόεδρος του τομέα μηνυμάτων στο Facebook. Κι αυτό επειδή, εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, οι πληροφορίες που θα παρέχει το Μ θα τροφοδοτούνται από κανονικούς ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: «Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android»

ired news facebook virtual assistant 01

Είναι ακόμη νωρίς για το Μ αφού βρίσκεται σε beta έκδοση και μόνο ελάχιστοι χρήστες του Messenger στην Αμερική έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνατότητες του.

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri»

ired news facebook virtual assistant 02

Σε αντίθεση με έναν υπολογιστή, όπου η αναζήτηση είναι σχεδόν μονόδρομος με τη μπάρα του Google, σε ένα smartphone, η επιλογή από apps είναι τεράστια: Google, Google Maps, Twitter, Siri. Αυτό που θέλει να πετύχει το Facebook, είναι να δημιουργήσει έναν παντοδύναμο ψηφιακό βοηθό, ο οποίος θα είναι η πρώτη επιλογή όταν κάποιος θέλει να αγοράσει ή να κάνει κάτι.

Πώς θα δουλεύει

ired news facebook virtual assistant 03

Για να επικοινωνήσει κανείς με το Μ, θα του στείλει ...μήνυμα, όπως θα έκανε με οποιονδήποτε άλλον στις επαφές του Messenger. Θα αναγνωρίζει τη γλώσσα και θα σας απαντάει ανάλογα. Οπότε υποθέτουμε ότι θα μιλάει και ελληνικά (σε αντίθεση με μερικές μερικές...)

Το Μ θα προσπαθήσει να λύσει την απορία ή να ολοκληρώσει τη δουλειά που του έχετε αναθέσει και θα σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα στη συνομιλία. Ο χρήστης δεν θα ξέρει αν μιλάει με έναν υπολογιστή ή με έναν κανονικό άνθρωπο, και επίσης το Μ, αντίθετα με την Cortana ή τη Siri δεν έχει φύλο. Είναι ουδέτερο και προς το παρόν δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που υπάρχουν στο προφίλ των χρηστών στο Facebook αλλά βασίζεται μόνο στις απαντήσεις που του δίνουν στο Messenger. Έτσι, για παράδειγμα, αν ζητήσετε συμβουλή για το τι δώρο να αγοράσετε σε έναν φίλο σας, οι προτάσεις θα προκύψουν από μια μικρή συζήτηση που θα έχετε με το νέο ψηφιακό σας φίλο. Στο μέλλον, όταν ο Μ θα σας γνωρίσει καλύτερα, θα σας δίνει πιο προσωποποιημένες ιδέες και προτάσεις.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Siri μπορεί να σας διδάξει μια ξένη γλώσσα; Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το Μ θα είναι δωρεάν και θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες Facebook Messenger κάποια στιγμή στο μέλλον.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status