Το νέο iPhone 6s ή 7 δεν θα πουλήσει

Το νέο iPhone 6s ή 7 δεν θα πουλήσει
ired.gr

Δεν θα έχει την επιτυχία των προηγούμενων, το iPhone που περιμένουμε, προβλέπουν οι ειδικοί.

Όσο πλησιάζει η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου iPhone, η Wall Street βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» για τα αναμενόμενα κέρδη της Apple. Η νέα συσκευή, που μπορεί να είναι είτε το iPhone 6s είτε το iPhone 7, αναμένεται να εμφανιστεί στις αγορές περί τα μέσα του Σεπτέμβρη και οι μέτοχοι της Apple εύχονται να αποκομίσουν ανάλογα κέρδη με αυτά των προηγούμενων μοντέλων.

ired diafora iphone wont sell 01

Διαβάστε επίσης: 7 χαρακτηριστικά του Apple Watch που θα θέλαμε στο επόμενο iPhone

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με φήμες, αναμένεται στις 9 Σεπτεμβρίου ενώ η διάθεση προς πώληση στις μεγάλες αγορές θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Κάτι παρόμοιο έγινε και πριν από ένα χρόνο, με την έλευση του iPhone 6. Όμως, αντίθετα με πέρυσι, το νέο iPhone 6s ή το iPhone 7 δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις,κάτι που ίσως δυσαρεστήσει πελάτες και μετόχους

Διαβάστε επίσης: Νέα iPhones: όλα όσα γνωρίζουμε για τα επερχόμενα iPhone 6s και iPhone 6s Plus

Αν και είναι γνωστό ότι η Apple πούλησε 47 εκατομμύρια iPhones το τελευταίο τρίμηνο, 35% περισσότερες συσκευές από ότι πριν από ένα χρόνο, οι αναλυτές λένε ότι περίμεναν περισσότερα από το iPhone 6 και αναμένουν τα χειρότερα για τη νέα συσκευή.

ired diafora iphone wont sell 02

Η KGI Securities, η εταιρεία η οποία αναλαμβάνει να προβλέψει την επιτυχία των μελλοντικών προϊόντων της Apple, κάνει προγνωστικά για μηδενική ή ακόμη και αρνητική αύξηση των πωλήσεων iPhone, το τελευταίο τετράμηνο του 2015. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν ανάμεσα σε 65 και 75 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 74.5 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο του 2014. Κι αυτό, θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ασθενέστερη Κινέζική οικονομία και στα μικρής σημασίας updates της νέας συσκευής.

Διαβάστε επίσης: iPhone 6s mini; Να περιμένουμε νέο iPhone 4” το 2015

Για τους κοινούς θνητούς όπως εμείς, οι διαφορές στα ποσά ίσως μας φαίνονται αστείες, όμως για την αγορά και τα χρηματιστήρια, έχουν ιδιαίτερη σημασία, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πάντως, όποια κι αν είναι η τύχη του νέου iPhone, η Apple παραμένει μια από τις πολυτιμότερες εταιρίες στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία.

Aπό mirelen.

Δείτε περισσότερα: