Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να ρυθμίσετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone και στο iPad

Πώς να ρυθμίσετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone και στο iPad
ired.gr

Πώς να ρυθμίσετε με ακρίβεια και ευκολία τις φωτογραφίες σας στο Photos του iOS.

Η εφαρμογή Photos (Φωτογραφίες) του iOS έχει κάποιες πολύ καλές και χρήσιμες δυνατότητες επεξεργασίας των φωτογραφιών μας που πολλοί χρήστες αγνοούν εντελώς. Κι επειδή ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα σε μια φωτογραφία που πάρθηκε γρήγορα και βιαστικά είναι συνήθως ο φωτισμός και η ισορροπία χρωμάτων, γι’ αυτό μια από τις καλύτερες δυνατότητες ρύθμισης που περιέχει η εφαρμογή είναι οι ρυθμίσεις αυτές (μεταξύ πολλών άλλων).

Δείτε ακόμη: Πως μπορώ να διαγράψω μαζικά φωτογραφίες από το iPhone;

Τα εργαλεία φωτισμού και χρωματικής ισορροπίας της εφαρμογής μας βοηθούν να ρυθμίσουμε - και με αρκετή ακρίβεια μάλιστα - στοιχεία όπως ο κορεσμός, η αντίθεση, η έκθεση, φωτεινά και σκοτεινά σημεία, η φωτεινότητα, ένταση, χρωματική ισορροπία, ουδέτεροι τόνοι και κόκκο (όχι και λίγα έτσι;). Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια φωτογραφία που μοιάζει επαγγελματική και που ρυθμίστηκε σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά στην iOS συσκευή μας και μόνο, χωρίς να χρειαστεί να την εισάγουμε σε κάποια άλλη εφαρμογή επεξεργασίας.

Οι λειτουργίες αυτές είναι απλές στη χρήση, αλλά επειδή είναι κάπως κρυμμένες και δε φαίνονται με την πρώτη ματιά, ο απλός χρήστης δε μπορεί να φανταστεί ότι πίσω από τις επιλογές Light, Color, και B&W κρύβονται ολόκληρα μενού με εκτεταμένο σετ επιλογών. Όποια συσκευή iOS κι αν έχετε λοιπόν (φτάνει να έχει την τελευταία έκδοση του iOS) οι επιλογές που θα δείτε παρακάτω είναι οι ίδιες.

Δείτε ακόμη: Οδηγός iTunes - Συγχρονίστε, φωτογραφίες / video με iPhone

Πώς να κάνετε ακριβείς ρυθμίσεις σε φωτισμό και απόχρωση

Κατ’ αρχήν εκκινείτε το Photos (Φωτογραφίες) στη συσκευή σας και επιλέγετε τη φωτογραφία που θέλετε να ρυθμίσετε.

Μόλις ανοίξετε τη φωτογραφία, πατήστε στην επιλογή Αλλαγές (Edit) πάνω δεξιά.

iphone photos edit 01

Θα δείτε ότι στο νέο παράθυρο, κάτω, εμφανίζονται κάποια εικονίδια.

iphone photos edit 02

Το πρώτο από αριστερά είναι το «Crop» που χρησιμεύει για να «κόψουμε» τη φωτογραφία στις διαστάσεις που επιθυμούμε.

Το δεύτερο είναι το «Effects» και χρησιμεύει για να προσθέσουμε κάποια εφέ στη φωτογραφία μας αν θέλουμε.

Το τρίτο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και πατώντας το θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με τις επιλογές: Φωτισμός (Light), Χρώμα (Color), Ασπρόμαυρο (B&W).

iphone photos edit 03

Πατώντας σε μια οποιαδήποτε από τις επιλογές αυτές θα εμφανιστεί μια ταινία (ribbon) με εικονίδια που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε οπτικά τη φωτογραφία σας.

iphone photos edit 04

Ακόμη καλύτερα όμως είναι να πατήσετε το πλήκτρο «λεπτομερειών» που βρίσκεται άκρη δεξιά και πάνω από την ταινία για να έχετε πιο ακριβή ρύθμιση σε κάθε ένα από τα στοιχεία ρύθμισης ξεχωριστά.

iphone photos edit 05

Επιλέγοντας οποιαδήποτε από τις ρυθμίσεις που εμφανίζονται μπορείτε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία σας βλέποντας ταυτόχρονα το αποτέλεσμα. Οι ρυθμίσεις γίνονται με ένα απλό και πολύ εύχρηστο τρόπο. Θα δείτε ότι «πειράζοντας» ένα-ένα και από λίγο τα διάφορα ρυθμιστικά που εμφανίζονται η φωτογραφία σας αλλάζει όψη και σιγά-σιγά βελτιστοποιείται. Προσέξτε μόνο να μην κάνετε μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν κακό παρά καλό.

iphone photos edit 07

Καθώς βρίσκεστε το μενού με το «dialer» αλλαγής μιας ρύθμισης, μπορείτε να σύρετε από κάτω προς τα πάνω για να μεταφερθείτε στην επόμενη γρήγορα χωρίς να γυρίζετε μπρος-πίσω.

iphone photos edit 06

Για να κλείσετε το υπό-μενού των ρυθμίσεων, πατάτε στο βελάκι που βρίσκεται στα δεξιά της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Προσθέσαμε από κάτω τη φωτογραφία που επεξεργαστήκαμε για να δείτε το «πριν» και το «μετά».

iphone photos edit 08

Όπως βλέπετε, οι ρυθμίσεις που έγιναν με τη βοήθεια της εφαρμογής εύκολα και γρήγορα είχαν σαν αποτέλεσμα μια φωτογραφία πιο «ζωντανή» και τονισμένη σε σχέση με την αρχική. Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες «περικοπής», «περιστροφής» και την προσθήκη εφέ που μας παρέχουν τα άλλα δύο πλήκτρα που είδαμε στην αρχή, μπορείτε να φτιάξετε μια φωτογραφία που να ξεχωρίζει από το «πλήθος».

Δείτε ακόμη: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Φωτογραφίες

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status