Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 λάθη που κάνουμε στα social media

7 λάθη που κάνουμε στα social media
ired.gr
Αν είστε λάτρεις των social media, προσπαθήστε να μην κάνετε τα παρακάτω λάθη στα πολλαπλά προφίλ σας.
Τα στραβοπατήματα στα social media και πώς να τα αποφύγετε με απλές συμβουλές.

 

Οι περισσότεροι χρήστες του internet έχουν προφίλ σε πολλά και διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Google+, Tumbrl, Snapchat, YouTube ...η λίστα είναι μεγάλη. Κάθε ένα από αυτά τα δίκτυα απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε ένα «πρόσωπο», ένα προφίλ, με το οποίο θα συστήνεστε στους άλλους. Αν και ο τρόπος δημιουργίας και διατήρησης των προφίλ διαφέρει από κοινωνικό δίκτυο σε κοινωνικό δίκτυο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες κοινής λογικής που ισχύουν για όλα.social profiles 01

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

1. Το προφίλ σας είναι ανοικτό για όλους.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα θέλατε να τα βλέπει όλος ο κόσμος. Θα πρέπει να ορίσετε εσείς ποιοι θα είναι οι αποδέκτες των πληροφοριών και των φωτογραφιών σας. Για παράδειγμα, υπάρχουν πράγματα που θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας αλλά όχι με τον διευθυντή σας ή με τον μελλοντικό σας εργοδότη. Ρυθμίστε το απόρρητο, ξεχωριστά σε κάθε κοινωνικό δίκτυο. Έτσι θα έχετε τον πλήρη έλεγχο και θα περιορίσετε το κοινό των δημοσιεύσεών σας.

2. Το ονοματεπώνυμό σας είναι παντού.

Κάποιοι χρήστες δεν επιθυμούν να εμφανίζονται με το πραγματικό τους όνομα σε δίκτυα όπως το Instagram και το Twitter. Δεν είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται το όνομα, οπότε, αν μπορείτε περιοριστείτε σε ένα ψευδώνυμο, χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: «Αυτά είναι τα Social Media trends για το 2015»

social profiles 02

3. Η φωτογραφία του προφίλ σας είναι αντιεπαγγελματική.

Αν χρησιμοποιείτε το ονοματεπώνυμό σας, από δική σας επιλογή ή λόγω των κανόνων του κοινωνικού δικτύου, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική και σοβαρή φωτογραφία. Π.χ. στο LinkedIn, ίσως θα πρέπει να απορρίψετε την ανέμελη φωτογραφία κοντά στη θάλασσα και να επιλέξετε μια πιο ήπια λήψη, μόνο με το πρόσωπό σας.

social profiles 03

4. Η φωτογραφία σας είναι παλιά και καθόλου κολακευτική.

Το ίδιο λάθος γίνεται όταν η φωτογραφία είναι τουλάχιστον δεκαετίας και δεν συμβαδίζει με την σημερινή σας εικόνα. Ή αν είναι θολή και βιαστικά τραβηγμένη με το κινητό σας.

Διαβάστε επίσης: «9 διαφορετικές προσωπικότητες στα social media»

5. Η online δραστηριότητα των φίλων στο προφίλ σας, σας επηρεάζει αρνητικά.

Αν έχετε επιτρέψει σε φίλους να κοινοποιούν post ή να σχολιάζουν στο προφίλ σας, κάτι τέτοιο μπορεί να βγει εκτός ελέγχου. Ο μελλοντικός σας εργοδότης, π.χ. θα κρίνει πολλά από τα σχόλια και τα αστεία που έχουν γράψει οι φίλοι σας στο προφίλ σας. Μπορείτε, πάντα, να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο των σχολίων πριν αυτά δημοσιευτούν και να επιλέγετε να μην κοινοποιείτε κάποια από αυτά.

social profiles 04

6. Λέτε πάρα πολλά ή πολύ λίγα.

Αν χρησιμοποιείτε τα social media ή κάποια dating sites για να κάνετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία, τότε το να χρησιμοποιείτε κλισέ εκφράσεις στο status σας, ίσως να μην σας βοηθήσει πολύ. Μιλήστε για τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και για τη μοναδική σας προσωπικότητα. Φυσικά, να είστε πάντα επιφυλακτικοί με ανθρώπους που γνωρίζετε online. Το ρίσκο είναι μεγάλο.

Διαβάστε επίσης: «Sing!Karaoke, το Social music app»

7. Κάνετε ορθογραφικά λάθη.

Ένα ορθογραφικό λάθος μπορεί να χαλάσει ολόκληρη την εικόνα σας σε ένα κοινωνικό δίκτυο, ακόμη κι αν αυτό είναι το Facebook. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος αλλά αν έχετε λίγο χρόνο πριν ποστάρετε, ελέγξτε την ορθογραφία μιας λέξης που σας προβληματίζει, για να μην εκτεθείτε ανεπανόρθωτα.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status