Πώς να διαγράψετε το προφίλ σας στο Facebook

Πώς να διαγράψετε το προφίλ σας στο Facebook
ired.gr

«Γεια σου Facebook, δεν θα μου λείψεις!» Αν έχετε τη δύναμη να πείτε αυτά τα λόγια, μπορείτε να διαγράψετε το προφίλ σας, έστω και προσωρινά.

Αν αποφασίσετε να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να απέχετε από το Facebook γιατί δεν σας ταιριάζει και σας δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υπολογίζατε, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Χωρίς να εκπλαγούμε, ανακαλύψαμε ότι το ίδιο το Facebook δεν εξηγεί ξεκάθαρα το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Μην ανησυχείτε, το ired.gr ανέλαβε δράση και θα σας τα εξηγήσει όλα.

Διαβάστε επίσης «Συγχρονίστε φωτογραφίες στο Facebook από iPhone ή iPad»

Διαγραφή ή απενεργοποίηση;

ired diafora delete fb account 001

Το Facebook σας προσφέρει δύο επιλογές για να κλείστε το λογαριασμό σας.

Διαγράφοντας το λογαριασμό σας: Η διαγραφή είναι μόνιμη και το προφίλ δεν μπορεί να επανέλθει. Διαγράφονται τα videos, τα posts και όλο το timeline. Κανείς δεν θα μπορεί να σας βρει με την εύρεση. Όμως τα μηνύματα που έχετε στείλει στους φίλους σας θα είναι ακόμη ορατά στους παραλήπτες.

Διαβάστε επίσης Facebook messenger στο Mac OS X

Απενεργοποιώντας τον λογαριασμό σας: Η απενεργοποίηση μοιάζει με τη διαγραφή αλλά σας αφήνει το περιθώριο να ενεργοποιήσετε ξανά το προφίλ, αν το θελήσετε. Όπως παραπάνω, όλα θα εξαφανιστούν και ο λογαριασμός δεν θα είναι ορατός στην αναζήτηση. Μόνο τα μηνύματα θα παραμείνουν στους λογαριασμούς των φίλων σας, όπως και με τη διαγραφή. Το Facebook κρατάει όλα τα στοιχεία σας ώστε να μπορείτε να επανέλθετε, αν αλλάξετε γνώμη, με το ίδιο προφίλ.

ired diafora delete fb account 002

Διαβάστε επίσης Πώς να σταματήσετε το Facebook από το να επιβραδύνει το iPhone σας

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας;

1. Αν δεν συνδέεστε αυτόματα, πρέπει να κάνετε sign in με τα στοιχεία σας.

2. Προαιρετικά, κατεβάστε όλα τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο σκληρό δίσκο σας. Πάνω δεξιά, θα εντοπίστε ένα μικρό βελάκι. Πατήστε το και επιλέξτε τις Ρυθμίσεις. Πατήστε το link που λέει «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook».

Όταν είστε έτοιμοι να τραβήξετε την πρίζα, πηγαίνετε στη σελίδα της διαγραφής. Επειδή το Facebook δεν θέλει και πολύ να βρείτε αυτή τη σελίδα, θα πρέπει να πατήσετε στο εξής link για να προχωρήσετε facebook.com/help/delete_account

3. Πατήστε Delete και σχεδόν τελειώσαμε.

4. Θα σας ζητηθεί το password και να γράψετε ένα Captcha και είστε ελεύθεροι!!

Θα ειδοποιηθείτε ότι όλα τα δεδομένα σας έχουν απομακρυνθεί. Παρόλαυτα, το Facebook δεν διαγράφει τα στοιχεία από τους servers για τις επόμενες 14 ημέρες. Αν αλλάξετε γνώμη, μέσα σε αυτό το διάστημα, μπορείτε να επανέλθετε. Μετά από αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει γυρισμός.

Πώς να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας

Η απενεργοποίηση είναι λίγο πιο πολύπλοκη από τη διαγραφή.

1. Κάντε sign in.

2. Πατήστε στο βελάκι και επιλέξτε τις Ρυθμίσεις.

3. Προαιρετικά, κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στον υπολογιστή σας.

4. Πατήστε «Ασφάλεια» στη αριστερή λίστα. Στις Ρυθμίσεις της Ασφάλειας, στην τελευταία επιλογή, υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

5. Θα χρειαστεί να δώσετε ένα λόγο που θέλετε να αποχωρήσετε και κατόπιν μπορείτε να λείψετε για λίγο από το ψηφιακό σας προφίλ.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: