Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απενεργοποιήστε εύκολα την αυτόματη αναπαραγωγή video από την ιστοσελίδα Facebook

Απενεργοποιήστε εύκολα την αυτόματη αναπαραγωγή video από την ιστοσελίδα Facebook
ired.gr

Μήπως σας ενοχλεί η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Facebook; Απενεργοποιήστε την εύκολα.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, είναι η ευκολία με την οποία μπορείτε να ενσωματώσετε σε αυτό video και να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Πολλές φορές όμως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ενοχλητικό καθώς η προεπιλεγμένη κατάσταση είναι η αυτόματη αναπαραγωγή του video. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η αυτόματη αναπαραγωγή auto-play, δεν λειτουργεί σε όλα τα video, αλλά μόνο σε εκείνα τα οποία έχουν μεταφορτωθεί απευθείας στο κοινωνικό δίκτυο κι όχι σε κάποια τρίτη υπηρεσία όπως το YouTube. Παρόλα αυτά εμφανίζονται αρκετά βίντεο αναπαραγόμενα αυτόματα.

Διαβάστε επίσης: Πως να σταματήσετε το Facebook από το να επιβραδύνει το iPhone σας

Προσωπικά δεν θα ήθελα να συμβαίνει κάτι τέτοιο και θα επιθυμούσα να ενεργοποιώ εγώ τα video που επιθυμώ να αναπαράγω. Υπάρχει λοιπόν ένας εύκολος τρόπος ώστε να διορθώσουμε την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή (auto play). Δεν είναι αναγκαίο να εγκαταστήσουμε κάποιο λογισμικό αποκλεισμού ή κάποια πρόσθετη εφαρμογή στον περιηγητή μας.

Η δυνατότητα αυτή επιλογής υπάρχει στις Ρυθμίσεις του κοινωνικού δικτύου, Facebook. Κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις, τα video θα εμφανίζονται ως μικρογραφίες με ένα εικονικό λευκό πλήκτρο στο κέντρο. Αγγίζοντας το πλήκτρο, θα ενεργοποιείται και η αναπαραγωγή του video.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία auto-play στο Facebook

  • Ανοίξτε τον περιηγητή σας κι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κοινωνικού δικτύου, Facebook.
  • Κάνετε κλικ στο βέλος προέκτασης στην πάνω δεξιά γωνία της μπάρας εργαλείων όπως βλέπετε στο στιγμιότυπο.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

ired diafora turn off facebook video 01

  • Από την πλευρική στήλη στα αριστερά, κάνετε κλικ στην ενότητα Βίντεο, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις βίντεο.

ired diafora turn off facebook video 02

  • Η δεύτερη επιλογή είναι η Αυτόματη έναρξη βίντεο. Απο προεπιλογή η ρύθμιση είναι στην αυτόματη αναπαραγωγή (auto play). Αγγίζοντας το εικονικό πλήκτρο “Προεπιλογή", έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε την ρύθμιση από "Ναι" σε “Όχι".

ired diafora turn off facebook video 03

  • Κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Facebook στην επάνω αριστερή γωνία ή κάνετε επανεκκίνηση στον περιηγητή σας, ώστε να οριστούν οι αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης: Συγχρονίστε φωτογραφίες στο Facebook από iPhone ή iPad

Ο παραπάνω οδηγός μας δείχνει πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Εάν υπάρχει ανάγκη αποσαφήνισης κάποιων σημείων των βημάτων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

https://www.ired.gr/blog/item/1701-how-to-stop-facebook-from-making-your-iphone-running-slow.html

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status