Πλήρης επαναφορά του λογισμικού OS X El Capitan beta σε περιβάλλον Yosemite (Downgrade)

Πλήρης επαναφορά του λογισμικού OS X El Capitan beta σε περιβάλλον Yosemite (Downgrade)
ired.gr

Επιθυμείτε να διακόψετε τον έλεγχο της δοκιμαστικής έκδοσης OS X El Capitan; Σας έχουμε οδηγίες για επαναφορά σε περιβάλλον OS X Yosemite.

Πριν λίγες ημέρες, είχαμε αναρτήσει οδηγίες σχετικές με το πώς θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα ελέγχου της δοκιμαστικής νέας έκδοσης του λογισμικού OS X El Capitan, εγκαθιστώντας την, σήμερα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να διακόψετε τη συμμετοχή σας και να επιστρέψετε στο γνώριμο λογισμικό OS X Yosemite, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας - βήματα.

Η δοκιμαστική δημόσια έκδοση OS X El Capitan, είναι ένας τρόπος για να συμμετέχει οποιοσδήποτε χρήστης, στο πρόγραμμα ελέγχου της επερχόμενης γενιάς λογισμικού των υπολογιστών Mac. Υπάρχουν πολλοί χρήστες οι οποίοι δεν απόλαυσαν την διαδικασία αυτή και επιθυμούν να υποβαθμίσουν και πάλι το λογισμικό του υπολογιστή τους, στην έκδοση Yosemite.

Διαβάστε επίσης: Μετακινήστε εύκολα ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

To κόστος, είναι μία απλή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε ευλαβικά, ώστε να επανέλθετε σε περιβάλλον Yosemite. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς θα σας καθοδηγήσουμε για το πως μπορείτε να το πράξετε.

Σημείωση: Εάν διαβάζετε την ανάρτησή μας από τον υπολογιστή σας Mac τον οποίο πρόκειται να επαναφέρετε, θα πρέπει ή να τυπώσετε τον οδηγό μας ή να ανοίξετε την παρούσα ανάρτηση σε μία συσκευή iPhone, iPad ή κάποιον άλλο υπολογιστή, ώστε να μπορέσετε να ακολουθήσετε τα βήματα.

Στη περίπτωση που έχετε διαθέσιμο κάποιο bootable OS X Yosemite install drive, δημιουργημένο πριν την αναβάθμιση του υπολογιστή σας, τότε συνδέστε το κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας Mac, με κρατημένο το πλήκτρο Option ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης.

Αν όχι, θα πρέπει να κάνετε πλήρη διαγραφή της δοκιμαστικής έκδοσης OS X El Capitan, πρώτα και στη συνέχεια να κάνετε εκ νέου εγκατάσταση του λογισμικού Yosemite.

Βεβαιωθείτε πως ο υπολογιστή σας Mac είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο είτε μέσω Wi-Fi σύνδεσης είτε Ethernet.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η λειτουργία Spotlight στον υπολογιστή σας Mac και πως θα σας φανεί χρήσιμη

Διαγραφή λογισμικού OS X El Capitan

  • Πηγαίνετε στο αρχικό μενού της Apple κι επιλέξτε επανεκκίνηση.
  • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command + R κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης του υπολογιστή σας.
  • Κάνετε κλικ στην επιλογή Βοηθήματα δίσκων από την ενότητα επιλογών Βοηθήματα OS X
  • Επιλέξτε "Συνέχεια".
  • Κάνετε κλικ στην επιλογή Startup Disk.

ired mac downgrade el capitan 01

  • Πιέστε Διαγραφή.
  • Εισάγετε ένα όνομα για το δίσκο ( της αρεσκείας σας).
  • Επιλέξτε Mac OS Extended από τη λίστα διαγραφής εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε "Διαγραφή".

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, κλείστε την ενότητα Disk Utility και ετοιμαστείτε για την εκ νέου εγκατάσταση.

ired mac downgrade el capitan 02

Πως να επανεγκαταστήσετε το λογισμικό OS X Yosemite

Επιλέξτε Επανεγκατάταση OS X από τις επιλογές OS X Yosemite Installer. H διαδικασία πλέον είναι παρόμοια με οποιαδήποτε αναβάθμιση, αγγίζοντας το πλήκτρο, “Συνέχεια” και επιβεβαιώνοντας πως συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο υπολογιστής σας Mac θα επανεκκινήσει σε περιβάλλον OS X Yosemite.

ired mac downgrade el capitan 03

Σημείωση: Ανάλογα με την παλαιότητα του υπολογιστή σας, ενδεχομένως να έχετε και παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής Installer, συνήθως έχετε την προεγκατεστημένη έκδοση. Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο στον δικό σας υπολογιστή, θα πρέπει να εγκαταστήσετε πρώτα το λογισμικό για παράδειγμα, Lion, Mountain Lion, Mavericks ή την έκδοση που προσφέρεται και μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η επανεκκίνηση, μπορείτε να ανοίξετε το Mac App Store, κάνοντας αναβάθμιση στην έκδοση OS X Yosemite.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήστε σήμερα, την επερχόμενη έκδοση OS X El Capitan (public beta)

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »