Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγίδα για το στομάχι μας οι online παραγγελίες

Παγίδα για το στομάχι μας οι online παραγγελίες
ired.gr

Online παραγγελίες: όταν κανείς δεν κοιτάει, παραγγέλνουμε XL pizza με όλες τις γαρνιτούρες.

Τι συμβαίνει όταν κάνουμε παραγγελία online, χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουμε με έναν υπάλληλο; Μια έρευνα δείχνει ότι παραγγέλνουμε τα διπλά.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Τορόντο, του Duke και της Σιγκαπούρης, επιβεβαίωσε κάτι που, λίγο ως πολύ, όλοι μας γνωρίζαμε. Ο κόσμος τείνει να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες και να ξοδεύει περισσότερα χρήματα όταν παραγγέλνει φαγητό online, αφού δεν έχει να αντιμετωπίσει τη ντροπή του να αποκαλύψει σε έναν αληθινό άνθρωπο τις πραγματικές του ορέξεις.

Διαβάστε επίσης Emojis αντί PINs στο online banking

ired online orders 01

Καμιά φορά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Πολλοί καταφεύγουν στην ανωνυμία να ζητήσουν βοήθεια online για θέματα που δεν μπορούν να συζητήσουν με φίλους και συγγενείς.

Στην Ελλάδα, πολλά είναι τα εστιατόρια και ταχυφαγεία που διαθέτουν δυνατότητα online παραγγελίας. Κατά τη διάρκεια της παραγγελίας, μπαίνουμε στον πειρασμό να παραγγείλουμε κι άλλη μια μερίδα πατάτες και διπλό πεπερόνι στην πίτσα και «πόσο θα ήθελα να δοκιμάσω κι εκείνο το σκορδόψωμο τελικά....»

ired online orders 02

Ο ερευνητής που είχε την ιδέα της μελέτης πιστεύει ότι όταν σκεφτόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι από την κοινωνική κρίση, όταν κανείς δεν κοιτάει, τότε παραγγέλνουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε. Μερικά παραδείγματα που συνέκριναν online και τηλεφωνικές παραγγελίες προερχόμενες από το ίδιο σπίτι, έδειξαν ότι οι online παραγγελίες περιείχαν 14% περισσότερες special οδηγίες και 3,5% περισσότερες θερμίδες από τις τηλεφωνικές παραγγελίες.

Jailbreak: Καλή ή κακή ιδέα;

Ένας άλλος λόγος, εκτός από την «ντροπή», είναι το γεγονός ότι η online παραγγελία είναι πιο «μεγάλη» επειδή μέσω ενός app ή ενός site έχεις μπροστά σου περισσότερες επιλογές. Επίσης, σε μια τηλεφωνική παραγγελία ο υπάλληλος μπορεί να κάνει ένα λάθος ή η παραγγελία να ξεχαστεί εντελώς. Έχουμε όλοι ακούσει παραγγέλνοντας από το τηλέφωνο μια αγχωμένη υπάλληλο να μας παίρνει παραγγελία ενώ πίσω της ακούγονται άλλες τρεις γραμμές να χτυπάνε, μας βάζει σε αναμονή και στο τέλος μας ζητά να επαναλάβουμε την παραγγελία.

Φυσικά, μεταξύ άλλων, οι online παραγγελίες λύνουν τα χέρια σε όσους έχουν προβλήματα ακοής και επιτέλους μπορούν να παραγγείλουν πίτσα μόνοι τους, χωρίς την βοήθεια κανενός. Και φυσικά να αυξήσουν τα έσοδα των εστιατορίων αφού οι παραγγελίες μας είναι διπλές, χωρίς καμία ντροπή.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status