Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Memes, παγκόσμιο φαινόμενο με ελληνική ρίζα!

Memes, παγκόσμιο φαινόμενο με ελληνική ρίζα!
ired.gr

Είναι pop, είναι παγκόσμια, είναι ξεκαρδιστικά, είναι παντού: είναι τα memes και ήρθε η ώρα να φτιάξετε και τα δικά σας.

Το παραδέχομαι. Δεν είχα ιδέα πώς λέγονται, ούτε καν ότι έχουν όνομα. Παρόλο που έχουν κατακλύσει όλο το internet, σαν παγκόσμιο φαινόμενο «εξυπνάδας», σαν ιός που εξαπλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, τόσο γρήγορα που σε λίγες ώρες βρίσκονται αναρτημένα παντού. Λέγονται memes και ...έχουν ελληνική ρίζα!

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τα memes!

ired diafora memes 01

Τι σημαίνει memes

Memes, προφέρεται «μιμς» και ο όρος προέρχεται από την ελληνική λέξη «μιμίδιο». Πρόκειται για ιδέες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις στα πλαίσια μιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μεταδίδονται υπό τη μορφή μίμησης από τον έναν στον άλλο. Αυτό θεωρητικά. Στο internet όμως αρκεί να πάρεις μια φωτογραφία, να την αλλάξεις λίγο ή καθόλου, να προσθέσεις ένα ωραιότατο σαρκαστικό tagline και να την κάνεις μια βόλτα στα social media. Να σου την κοινοποιήσουν αρχικά οι φίλοι, μετά οι φίλοι των φίλων και μετά να κατακλύσει η δική σου «εξυπνάδα» όλο το internet.

Διαβάστε επίσης: «7 smartphones που σταματάνε σφαίρες»

Τι μορφή έχουν

Μπορεί να είναι videos, gifs, φωτογραφίες με μια ατάκα ή χωρίς, διαφημιστικά, κόμικ.

ired diafora memes 02

Πότε ξεκίνησαν

Ο όρος αναφέρθηκε πρώτη φορά στο βιβλίο του Richard Dawkins «The selfish Gene», το 1976. Όμως πολλά χρόνια πριν, το 1870, o Harry Frees έβγαζε φωτογραφίες τις γάτες του, προσέθετε κείμενο και τις μετέτρεπε σε καρτ ποστάλ. Το φαινόμενο των memes, όπως τα ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησε δυναμικά το 2001. Οι παλιοί θα θυμάστε το μωρό που χόρευε και αποστέλλαμε σαν τρελοί το 1996 μέσω email στους φίλους μας.

ired diafora memes 03

Υπάρχουν apps ή sites για memes;

Ένα εξαιρετικό site για δημιουργία memes είναι το memedad.com. Είναι το αδερφάκι του reddit.com και ό,τι meme φτιάξετε θα δημοσιευτεί εκεί. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα στον υπολογιστή και να την κοινοποιήσετε και σε άλλα social media.

Το imgur.com και το 9gag.com είναι κορυφαία sites για να χαζέψεις και να φτιάξεις δικά σου memes και διαθέτουν αντίστοιχα apps για να κατεβάσετε στο κινητό σας. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα apps. Για iOS, επιλεκτικά, σας αναφέρουμε το PicMeme, το Meme Factory, το Meme Design, το Mematic και το Memefier. Για Android, δοκιμάστε και τα Meme me, Meme Creator, Meme Builder και Meme Generator.

Διαβάστε; Είναι το GIF η τέχνη της νέας γενιάς;

Πώς θα κάνετε το δικό σας meme viral hit

  • Επιλέξτε μια εικόνα που θα είναι αρεστή σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Εικόνες από χαριτωμένα ζωάκια έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία. Η εικόνα μπορεί να είναι δική σας ή ένα από τα χιλιάδες template που προσφέρονται δωρεάν.
  • Γράψτε κάτι απλό και χιουμοριστικό. Τα κυνικά και ειρωνικά σχόλια γίνονται συχνά hit.
  • Μοιραστείτε την εικόνα παντού, στο Reddit, το Tumbrl, το Pinterest, το Facebook, το Twitter.
  • Περιμένετε. Σύντομα, το meme σας μπορεί να γίνει viral hit.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status