Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα ξεκλειδώνουμε το iPhone με selfie

Θα ξεκλειδώνουμε το iPhone με selfie
ired.gr

Αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του κινητού; Έρχεται και στις συσκευές Apple.

Η Apple προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για ξεκλείδωμα των συσκευών της, από PINs και passwords μέχρι δακτυλικά αποτυπώματα. Σύντομα, όμως, θα προστεθεί κι άλλος ένας ταχύτερος τρόπος πρόσβασης στις εφαρμογές και τα μηνύματα, χάρη στην τελευταία πατέντα που ανήκει πλέον στην εταιρεία.

Μάλιστα, η πατέντα έχει κατοχυρωθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2011 αλλά πριν από λίγους μήνες αγοράστηκε από την Apple.

Διαβάστε επίσης: «Νέοι κανονισμοί απαγορεύουν τα selfie sticks στα μουσεία όλου του κόσμου»

Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για να σκανάρει το πρόσωπο του χρήστη και αυτόματα ξεκλειδώνει τη συσκευή, μόνο αν η εικόνα ταυτίζεται με ένα ήδη αποθηκευμένο αρχείο. Δεν απαιτείται κανένα πάτημα πλήκτρου, παρά μόνο η τοποθέτηση της συσκευής μπροστά στο πρόσωπο. Αν το iPhone αναγνωρίσει ανθρώπινο πρόσωπο, η συσκευή θα ανοίγει σε δευτερόλεπτα.

ired tech news selfie unlock 01

Κάτι τέτοιο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από πολλαπλούς χρήστες, όπως συμβαίνει ήδη με το σύστημα Touch ID. Η βάση δεδομένων θα περιέχει μια σειρά φωτογραφιών authorized χρηστών που θα έχουν δικαίωμα στη χρήση της συσκευής. Επιπλέον, κάθε χρήστης μπορεί να έχει το δικό του προφίλ που θα ορίζει ποιες εφαρμογές ή ποιες λειτουργίες επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει, ξεκλειδώνοντας τη συσκευή. Κάτι τέτοιο, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο, όταν την ίδια συσκευή μοιράζονται ενήλικες και παιδιά.

Διαβάστε για το Twicer, το app που χρησιμοποιεί και τις δυο κάμερες του iPhone

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε η πατέντα αυτή θα ενσωματωθεί στο λογισμικό iOS, όμως όποτε κι αν γίνει αυτό, δεν πρόκειται για πρωτιά. Η Google έχει ήδη μια παρόμοια λειτουργία στο Lollipop, το Trusted Face, ενώ η MasterCard ανακοίνωσε πρόσφατα μια παρόμοια τεχνική αναγνώρισης προσώπου, για ασφαλείς πληρωμές μέσω κάρτας.

ired tech news selfie unlock 02

Είστε ένας από τους 6 τύπους ανθρώπων που θα περίμεναν στην ουρά για το νέο iPhone

Φυσικά, δεν έλειψαν τα κακοπροαίρετα σχόλια από χρήστες που ήδη απολαμβάνουν παρόμοιες λειτουργίες στα Android κινητά τους, αλλά και αναγνώριση προσώπου αντί κωδικού ακόμη και στο laptop τους. Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος ο λόγος της κατοχύρωσης μιας πατέντας, αφού κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη στην αγορά. Μένει να περιμένουμε να δούμε τι καινούριο έχει να προσθέσει η Apple και πόσο πιο βολικό θα είναι ένα τέτοιου είδους ξεκλείδωμα σε σχέση με το πανεύκολο Touch ID.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status