Το Who Deleted me διέγραψε τον εαυτό του

Το Who Deleted me διέγραψε τον εαυτό του
ired.gr

Το app που έγινε viral εξαφανίστηκε από το App Store μετά από απαίτηση του Facebook

Για όσους περνάνε αρκετό χρόνο στο Facebook, η μεγαλύτερη προσβολή είναι όταν κάποιος τους κάνει «unfriend», δηλαδή τους διαγράφει από την ομάδα των φίλων του. Μια εφαρμογή με το όνομα «Who deleted me» έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν ποιοι τους διέγραψαν ή ποιοι δεν είναι πια φίλοι τους επειδή έχουν διαγράψει εντελώς τον δικό τους λογαριασμό.

Πώς να σταματήσετε το facebook να επιβραδύνει το iPhone

Το app ήταν διαθέσιμο δωρεάν για iOS και Android αλλά και ως extension στο Chrome. Λίγες ημέρες όμως μετά την κυκλοφορία του, το Facebook ζήτησε από τους δημιουργούς του να το αποσύρουν. Όπερ και εγένετο. Η δικαιολογία ήταν ότι δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα στους χρήστες.

ired iphone who deleted me 01

Facebook messenger στο Mac OS X

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους εφαρμογές δημιουργούν ανασφάλειες και μια μικρή παράνοια, αν τις πάρεις στα σοβαρά, ή αν έχεις πάρει εξ αρχής το facebook στα σοβαρά.

Υπάρχουν βέβαια χιλιάδες παρόμοια apps που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και είναι αρκετά αξιοπερίεργο γιατί το συγκεκριμένο κέρδισε όλα τα φώτα της δημοσιότητας και μετά αποσύρθηκε. Μάλιστα, υπήρχαν browser plugins για να βλέπουν πόσοι και ποιοι φίλοι σε διέγραψαν, εδώ και πολλά χρόνια.

ired iphone who deleted me 02

Το Facebook είναι το internet για εκατομμύρια χρήστες

Στην ουσία, η διαδικασία είναι εύκολη. Το app απλά δημιουργεί μια λίστα με τους φίλους σου και κάθε μέρα συγκρίνει τη χθεσινή λίστα με τη σημερινή. Για οποιαδήποτε απώλεια σε ενημερώνει άμεσα και τσεκάρει αν οι φίλοι που έφυγαν σε διέγραψαν επίτηδες ή είπαν οριστικό «αντίο» στο facebook.

Στο site deleted.io του εξαφανισμένου app έχει ανεβάσει μια επιστολή ο δημιουργός του, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του και ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την «εξαφάνιση».

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: