Ποια είναι η λειτουργία Spotlight στον υπολογιστή σας Mac και πως θα σας φανεί χρήσιμη

Ποια είναι η λειτουργία Spotlight στον υπολογιστή σας Mac και πως θα σας φανεί χρήσιμη
ired.gr

Πόσο χρήσιμη θεωρείται πως είναι για εσάς η λειτουργία αναζήτησης Spotlight;

Η λειτουργία Spotlight στο λογισμικό OS X, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή μηχανή αναζήτησης. Είναι ο άγρυπνος βοηθός σας, με τον οποίο θα κάνετε αναζήτηση σε οτιδήποτε υπάρχει μέσα στον υπολογιστή σας, Mac.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ευρετήριο περιεχομένων του σκληρού σας δίσκου, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ την αναζήτηση εγγράφων, μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εφαρμογών, μουσικής, επαφών καθώς και άλλων σημαντικών για εσάς, πληροφοριών. Επιπλέον σας βοηθά να αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο, να εκτελέσετε αριθμητικές πράξεις και πολλά ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Time Machine: Δημιουργήστε και επαναφέρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας Mac

Αποκτήστε πρόσβαση και δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Spotlight σε λειτουργικό OS X Yosemite

ired mac spotlight how to 01

  • Κάνετε κλικ στο εικονίδιο Spotlight στη γραμμή μενού ή κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command και στη συνέχεια αγγίξτε το πλήκτρο διαστήματος. Το πεδίο αναζήτησης της εφαρμογής Spotlight, θα εμφανιστεί στο μέσον της οθόνης σας.
  • Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας για αναζήτηση. Κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης η εφαρμογή θα επιστρέφει αποτελέσματα που ταιριάζουν με την πρόοδο της πληκτρολόγησής σας.

ired mac spotlight how to 02

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που αναζητάτε, ενδεχομένως να χρειάζεται να προσαρμόσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης ώστε να βελτιστοποιηθεί, στα ζητούμενά σας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να εξαιρέσετε συγκεκριμένες περιοχές του σκληρού σας δίσκου, εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε ιδιωτικές κάποιες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Συναλλαγματικές ισοτιμίες στο Spotlight

Προσαρμογή αποτελεσμάτων αναζήτησης Spotlight

  • Κάνετε κλικ πάνω αριστερά στο μενού της Apple, με το λογότυπο.
  • Επιλέξτε "Προτιμήσεις συστήματος".
  • Κάνετε κλικ στο εικονίδιο Spotlight

ired mac spotlight how to 03

  • Έχετε την επιλογή να σύρετε τις κατηγορίες αποτελεσμάτων και να αλλάξετε τη σειρά που εμφανίζονται. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε επιλεγμένες κατηγορίες, εάν επιθυμείτε να τις αποκλείσετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης Spotlight.
  • Για να εξαιρέσετε ορισμένους φακέλους ή ενότητες από τον υπολογιστή σας, Mac από την αναζήτηση Spotlight, κάνετε κλικ στην καρτέλα “Απόρρητο” στη συνέχεια εικονικό πλήκτρο "+" και προσθέστε το φάκελο ή την ενότητα που επιθυμείτε να εξαιρέσετε από την αναζήτηση.

ired mac spotlight how to 04

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »