Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Watch - Κατέκτησε μερίδιο αγοράς 75% (Q2’15)

Apple Watch - Κατέκτησε μερίδιο αγοράς 75% (Q2’15)
ired.gr

Apple Watch: 75% μερίδιο αγοράς, από το πρώτο τρίμηνο της κυκλοφορίας του. Σε μεγάλη πτώση η Samsung.

Μπορεί η Apple στα πρόσφατα αποτελέσματα που ανακοίνωσε να μη μας ενημέρωσε αναλυτικά για τον αριθμό των τεμαχίων των έξυπνων ρολογιών που διέθεσε, αλλά οι εταιρίες που κάνουν αυτές τις εκτιμήσεις συνήθως μας παρέχουν αρκετά αξιόπιστα στοιχεία. Ο Tim Cook αρκέστηκε στην εξής δήλωση: “Οι πωλήσεις του Apple Watch ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα της Strategy Analytics, το δεύτερο τρίμηνο του 2015 η Apple διέθεσε 4 εκατομμύρια μονάδες Apple Watch στους πελάτες της. Η Samsung διέθεσε 400.000 τεμάχια έξυπνων ρολογιών, σημειώνοντας μεγάλη πτώση ως προς το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, που είχε διαθέσει 700.000 τεμάχια.

ired tech news apple watch 01

Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Apple Watch

H Apple από το μηδέν, εκτινάχθηκε στο 75,5% της αγοράς και η Samsung καταποντίστηκε από το 73,6% στο 7,5%. Σημαντική είναι η αύξηση πωλήσεων των τρίτων κατασκευαστών που τριπλασίασαν τις αποστολές τους. Όμως, κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να τους δώσει ώθηση ως προς το μερίδιο αγοράς γιατί η αγορά επί συνόλου αυξήθηκε κατά 457%, κυρίως λόγω του Apple Watch. O Neil Mawston, εκτελεστικός Διευθυντής της Strategy Analytics δήλωσε τα εξής:

Υπολογίζουμε πως πωλήθηκαν 4 εκατομμύρια τεμάχια Apple Watch τα οποία και αντιστοιχούν στο κυρίαρχο 75% της αγοράς, για το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του σε 16 οικονομικά μεγάλες χώρες και είδαμε μεγάλη υιοθέτηση από κατόχους iPhone. Η Apple με το Apple Watch έθεσε νέα δεδομένα στην βιομηχανία και τώρα το μπαλάκι πάει στους ανταγωνιστές της, όπως η Samsung

Info: Οκτώ στα δέκα smartwatches που διατέθηκαν στο κοινό, προήλθαν αποκλειστικά από την Apple και την Samsung

Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω πως όσο εντυπωσιακά και να φαντάζουν αυτά τα νούμερα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως αφορούν το λανσάρισμα της συσκευής. Ακόμη και αν όντως πουλήθηκαν 4 εκατομμύρια τεμάχια (άλλες αναλύσεις κάνουν αναφορά για 3,2 εκατομμύρια), στα επόμενα τρίμηνα θα είναι πολύ δύσκολο για την Apple να επιτύχει αντίστοιχα εντυπωσιακά νούμερα. Βέβαια, για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα μεγάλης επιτυχίας της εταιρίας. Μία ακόμη αγορά “άνοιξε” και μάλιστα για τα καλά. Αναμένονται μεγάλες μάχες από τις εταιρίες που θέλουν να δώσουν το παρόν στην κατηγορία των wearable συσκευών.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status