Ποιες είναι οι προβλέψεις πωλήσεων του 3ου τριμήνου ανά προϊόν Apple; *UPD

Ποιες είναι οι προβλέψεις πωλήσεων του 3ου τριμήνου ανά προϊόν Apple; *UPD
ired.gr

Στα 54Μ μονάδες οι πωλήσεις του iPhone χλιαρές αναμένονται οι πωλήσεις Apple Watch. * UPD

* UPDATE: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την Apple:

Κέρδη 10,7 δις $, Τζίρος 49,6 δις $

Πωλήθηκαν:

47,5 εκ iPhones, 10,9 εκ iPads, 4,8 εκ Macs και δεν ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις του Apple Watch

Λίγο πριν η Apple αποκαλύψει τους επίσημους αριθμούς για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2015, αναφορά από τον καλά πληροφορημένο αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, στη οποία εκτιμά πως τόσο το iPhone όσο και η γραμμή Mac, απέφερε ισχυρές επιδόσεις αν και μετριάζονται από την κάπως υποτονική κίνηση της γραμμής των iPads.

Στις εκτιμήσεις του, συμπεριλαμβάνονται και φήμες για νέες εκδόσεις συσκευών σε αποχρώσεις yellow gold, rose gold, οι οποίες θα μπορούσαν να τονώσουν τις πωλήσεις στο μέλλον.

Σε ερευνητικό σημείωμα το οποίο απεστάλη στους επενδυτές από τον αναλυτή Kuo αναφέρονται πωλήσεις της τάξεως των 54,2 εκατομμυρίων μονάδων για τη σειρά iPhone, 8,8 εκατομμυρίων για τη σειρά των iPads και για τους υπολογιστές Mac, οι εκτιμήσεις αγγίζουν τις 5,4 εκατομμύρια μονάδες.

ired iphone sales forecast 01

Διαβάστε επίσης: Μέθοδος υποβολής feedback για την έκδοση iOS 9 Beta Public στους μηχανικούς της Apple

Η νέα συσκευή της Apple, Apple Watch, κατά την περίοδο των τριών μηνών κυκλοφορίας η οποία έληξε στα τέλη Ιουνίου, οι πωλήσεις ανέρχονται - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - στα 3,9 εκατομμύρια μονάδες. Εάν συγκρίνουμε τις πωλήσεις της ίδιας περιόδου πέρυσι, τότε η σειρά των iPhones και των iMac, απέφεραν αύξηση πωλήσεων της τάξεως +54% και +21,6% αντίστοιχα. Σε αντίθεση η γραμμή iPad επέφερε μείωση της τάξεως του -33,5%.

ired iphone sales forecast 02

Σχετικά με τις ισχυρές πωλήσεις iPhone, ο αναλυτής καθιστά υπεύθυνη την περιοχή της Κίνας, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα, αυξάνοντας κατά συνέπεια τις παγκόσμιες πωλήσεις. Ατενίζοντας το μέλλον θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ενσωμάτωση αισθητήρων τεχνολογίας Force touch, θα μπορούσε να οδηγήσει σε quarter-over-quarter, μειωμένες αποστολές κατά -26% έως ήτοι 40,1 εκατομμύρια μονάδες κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Το iPhone, η αιχμή του δόρατος στις πωλήσεις της εταιρείας Apple, συνήθως το Σεπτέμβριο προκαλεί εντυπωσιακή άνοδο των πωλήσεων του λόγω της ετήσιας ανανέωσης σε επίπεδο hardware.

Διαβάστε επίσης: Μεταφορά αρχείων μεταξύ smartphone και PC

Πέραν της γραμμής iPhone, ενδιαφέρον παρουσιάζουν στους παρατηρητές της βιομηχανίας, και οι πωλήσεις του Apple Watch, η πρώτη συσκευή η οποία δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του CEO Tim Cook, από την αρχή έως τη διάθεση. Ο αναλυτής περιγράφει την ανταπόκριση των καταναλωτών ως "χλιαρή", λέγοντας όμως πως οι αποστολές αναμένεται να να αυξηθούν το επόμενο οικονομικό τρίμηνο, σε ποσοστό 41,1% ήτοι 5,5 εκατομμύρια μονάδες, επίτευξη η οποία αποδίδεται στη διαθεσιμότητα της wearable συσκευής, σε νέες αγορές. Οι συνολικές αποστολές για το Apple Watch αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια μονάδες για το 2015.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »