Οι καλύτερες εφαρμογές για Mac

Οι καλύτερες εφαρμογές για Mac
ired.gr

Παρουσιάζουμε 15 εφαρμογές που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα Mac.

Πήρατε λοιπόν καινούριο Mac (ή έχετε ήδη κάποιο, δεν έχει σημασία). Και τώρα; Τι κάνουμε; Ποιες εφαρμογές είναι απαραίτητες για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και την εργασία μας πιο ευχάριστη και αποτελεσματική; Σίγουρα η Apple έχει ήδη φροντίσει να εξοπλίσει το Mac με πολλές και καλές δωρεάν εφαρμογές που καλύπτουν ένα μέγα εύρος αναγκών, αλλά πιστεύουμε πως υπάρχουν κάποιες που είναι πολύ καλές για να μη τις έχετε.

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε 15 εφαρμογές που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες με το παραπάνω, ασχέτως εργασίας, και σας τις παρουσιάζουμε.

Δείτε ακόμη: Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad

1. Alfred (Δωρεάν, $26 για Powerpack)

ired mac best apps 01

Οι προχωρημένοι χρήστες του Mac, γνωρίζουν ότι, όσο πιο λίγο χρησιμοποιεί κανείς το ποντίκι, τόσο πιο γρήγορα και παραγωγικά εργάζεται με το Mac του. Γι’ αυτό το σκοπό, υπάρχει ο ... Alfred μια εφαρμογή γεμάτη δυνατότητες που εκκινεί εφαρμογές, ψάχνει τον υπολογιστή σας (όπως το Spotlight), ψάχνει το Internet, εκκινεί εργασίες με μερικά κλικ. Είναι σαν Spotlight με στεροειδή που σας βοηθάει να βρείτε πληροφορίες για την αγαπημένη σας ταινία, να υπολογίσει το χρόνο σε μια άλλη χώρα, να κάνει υπολογισμούς, να εκκινήσει μια εφαρμογή με ελάχιστες κινήσεις. Έχετε κάποια εφαρμογή που κάνει μια συγκεκριμένη εργασία, αλλά δε θυμάστε το όνομά της; Αντί να ψάχνετε, γράψτε στον Alfred ό,τι θυμάστε και αυτός θα σας βρει όλες τις εφαρμογές που έχουν σχέση.

2. Scrivener ($45)

ired mac best apps 02

Αν είστε συγγραφέας που παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά του, το Scrivener είναι μονόδρομος για σας. Είναι πολύ περισσότερα από ένα κειμενογράφο. Είναι ένα εργαλείο για τη συγγραφή ιστοριών, την οργάνωση του βιβλίου, το σχεδιασμό χαρακτήρων και ακόμη την καταγραφή σημειώσεων για τις τελευταίες ιδέες σας. Ακόμη, καλύτερα, το Scrivener φροντίζει για τη διαμόρφωση του κειμένου σας. Οπότε, είτε γράφετε ένα άρθρο, είτε ένα ολόκληρο βιβλίο, μπορείτε να πάψετε να ανησυχείτε για τις αποστάσεις γραμμών, τη στοίχιση και όλα τα άλλα και να εστιαστείτε σ’ αυτό που πρέπει: στο περιεχόμενο.

3. GIF Brewery ($4.99)

ired mac best apps 03

Οι εικόνες GIF είναι ένας θεσμός στο Internet και μάλιστα οι κινούμενες. Μας επιτρέπουν να φτιάξουμε μικρά κλιπ που πιάνουν πολύ λίγο χώρο, μεταφέρονται εύκολα και είναι επαναλαμβανόμενα σε ένα ατέρμονα μέχρι ... ναυτίας. Χάρη στο GIF Brewery δε χρειάζεστε πια εξειδικευμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για να φτιάξετε τις δικές σας κινούμενες εικόνες. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να εισάγετε βίντεο-κλιπ, να επιλέξετε το μήκος (αρχή-τέλος), να προσθέσετε υπότιτλους, να ρυθμίσετε τον αριθμό καρέ και την παλέτα χρωμάτων. Σε δευτερόλεπτα θα έχετε ένα ποιοτικό animated GIF που θα γίνει πρώτη σελίδα στο Reddit.

4. Pixelmator ($29.99)

ired mac best apps 04

Το Photoshop των φτωχών και ταπεινών, το Pixelmator δεν απαιτεί ένα σκασμό λεφτά για να έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε τις δημιουργικές ανησυχίες σας με τη φωτογραφία και να δείξετε το ταλέντο σας στην επεξεργασία της. Μάλιστα, έχει τις ίδιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά με το «μεγάλο όνομα» του χώρου όπως layering (επίπεδα), effects, ακόμη και ρυθμιζόμενες συντομεύσεις πληκτρολογίου. Αν δε θέλετε να «τα σκάσετε χοντρά» και δεν έχετε ανάγκη τις υπερβολικές δυνατότητες ενός «θηριώδους» προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, αλλά χρειάζεστε τα βασικά συν κάτι ακόμη (πολύ ακόμη), τότε το Pixelmator είναι για σας.

5. Spotify (Free, $9.99 το μήνα χωρίς διαφημίσεις)

ired mac best apps 05

Αν και κυκλοφόρησε το Apple Music, το Spotify παραμένει ένας από τους ηγέτες στο χώρο της streaming μουσικής. Σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι είναι διαθέσιμο σα χέρια σας, την ώρα που το θέλετε. Το Spotify είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή μουσικής που βασίζεται στο διαδίκτυο και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη λίστα της αγαπημένης σας μουσικής που θα παίζει αέναα. Σας φέρνει όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια και όσα βασίζονται στο είδος που προτιμάτε και μπορεί να μην τα έχετε καν ακούσει, δίνοντάς σας πρόσβαση σε μια βάση με πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια.

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες εφαρμογές music streaming για iPhone

6. Knock ($3.99)

ired mac best apps 06

Αν και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας φωνάζουν να κλειδώνουμε τον υπολογιστή μας, είναι τόσο κουραστικό να πρέπει να εισάγουμε συνεχώς αυτό τον κωδικό ασφαλείας με τα ... 125 στοιχεία που φτιάξαμε. Εδώ έρχεται λοιπόν το Knock, μια απλή εφαρμογή με ένα σύντροφο σε iOS που επιτρέπει να ξεκλειδώνουμε το Mac μας με το να «χτυπάμε» δύο φορές στο αντίστοιχο, συνδεδεμένο μαζί του iPhone (iPad, iPod). Αν και τίποτε δεν αντικαθιστά ένα καλό κωδικό, το Knock είναι ένα εξαιρετικό επιπλέον επίπεδο προστασίας για όλους αυτούς που συνηθίζουν να αφήνουν το Mac τους ξεκλείδωτο.

7. 1Password ($49.99 για πλήρη έκδοση $17.99 για iOS)

ired mac best apps 07

Το 1Password βασιλεύει. Αν σκεφτούμε πόσους λογαριασμούς μπορεί να έχουμε σε διάφορες ιστοσελίδες, προσωπικά στοιχεία, πιστωτικές κάρτες κλπ, είναι πολύ δύσκολο να τα θυμόμαστε όλα και να τα συμπληρώνουμε όποτε μας ζητούνται. Το 1Password λοιπόν, είναι εδώ για να βοηθήσει. Είναι ένα εικονικό χρηματοκιβώτιο, όπου φυλάμε όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία για να τα έχουμε εύκαιρα όποτε θέλουμε και το ίδιο κλειδώνει με έναν μοναδικό κωδικό που είναι το μόνο που χρειάζεται να θυμόμαστε. Η εφαρμογή σημειώνει ακόμη και τις ερωτήσεις ασφαλείας που συμπληρώνουμε σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Μπορεί επίσης να συγχρονιστεί με το Dropbox και το iCloud και υπάρχει επίσης και έκδοσή του για το iOS.

8. Evernote (δωρεάν)

ired mac best apps 08

Αυτή η εφαρμογή που είναι και βελτιστοποιημένη για οθόνες Retina, είναι η βιτρίνα για την πρόσβαση στην δημοφιλή υπηρεσία δημιουργίας σημειώσεων, Evernote. Αν και μοιάζει απλοϊκή, κάνει πολύ εύκολη και απλή τη δημιουργία σημειώσεων, την καταγραφή τους και την αποθήκευση αρχείων σε μορφή ιστοσελίδας. Το να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει είναι απλό - ρωτάτε το πρόγραμμα σε απλή γλώσσα, για παράδειγμα ζητάτε «να σας δείξει όλα τα αρχεία PDF». Όλες οι πληροφορίες συγχρονίζονται στο «Σύννεφο» κι έτσι, όλες οι συσκευές σας έχουν πρόσβαση στα ίδια δεδομένα. Αν θέλετε επιπλέον λειτουργίες, πληρώνετε $45 το χρόνο.