Πώς να εξάγετε τις επαφές σας από τα Contacts του Mac

Πώς να εξάγετε τις επαφές σας από τα Contacts του Mac
ired.gr

Σας δείχνουμε πώς να εξάγετε τις επαφές σας όλες ή ξεχωριστά από τις «Επαφές» του Mac σας.

Είναι δεδομένο ότι οι επαφές μας είναι από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που έχουμε και μια απώλειά τους θα σήμαινε μεγάλη ζημιά για μας. Ως εκ τούτου, το να μπορούμε να τις εξάγουμε για οποιοδήποτε λόγο θέλουμε, είναι κάτι το πολύ χρήσιμο. Η διαδικασία αυτή γίνεται πολύ εύκολα στην εφαρμογή Επαφές (Contacts) του Mac, οπότε, είτε θέλουμε να εξάγουμε ολόκληρο τον κατάλογο επαφών μας, είτε κάποιες μεμονωμένα, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα.

ired exratct contacts 01

Η εξαγωγή των πληροφοριών από τον κατάλογο των Επαφών μπορεί να χρησιμεύσει και σαν εφεδρικό αντίγραφο αφού μπορούμε να εξάγουμε όλο τον κατάλογο σε ένα αρχείο vCard ή .abbu που μπορεί να εισαχθεί έπειτα σε κάποια άλλη εφαρμογή διαχείρισης επαφών, είτε σε κάποιο άλλο Mac, είτε να φυλαχθεί ως εφεδρικό αντίγραφο. Βέβαια, τώρα που υπάρχει η ολοκλήρωση με το iCloud, είναι δεδομένο ότι οι επαφές μας αντιγράφονται εξ’ ορισμού και στις επαφές του iCloud έτσι είναι διαθέσιμες σε οποιαδήποτε συσκευή μας (OS X ή iOS) που ανήκει σ’ αυτό τον λογαριασμό.

Δείτε ακόμη: 11 Κόλπα και συμβουλές για Mac

Πώς γίνεται η εξαγωγή όλων των επαφών

Πρώτα θα δείξουμε την εξαγωγή ολόκληρου του καταλόγου επαφών:

Εκκινείστε την εφαρμογή Επαφές (Contacts) στο Mac σας (βρίσκεται μέσα στο φάκελο Εφαρμογές).

Πατήστε το «Όλες οι Επαφές» (πάνω αριστερά) και μετά πατήστε Command+A για να τις επιλέξετε όλες (ή πηγαίνετε στο μενού Επεξεργασία>Επιλογή όλων).

ired exratct contacts 02

Πηγαίνετε στο μενού Αρχείο > Εξαγωγή και επιλέξτε μια από τις επιλογές που υπάρχουν:

  • Εξαγωγή vCard (Export vCard): αυτή η επιλογή θα παράγει ένα αρχείο VCF (vCard), με όλες τις πληροφορίες των επαφών σας που υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή. Το αρχείο VCF (vCard) είναι ένα στάνταρ και είναι το πιο συμβατό με όλες τις πλατφόρμες που υπάρχουν όπως άλλες εφαρμογές του OS X αλλά και iOS, Windows, Android, Blackberry κλπ. Το προτείνουμε για μέγιστη συμβατότητα και ιδιαίτερα για εφεδρικά αντίγραφα.
  • Αρχειοθήκη επαφών (Contacts Archive): αυτή η επιλογή θα παράγει ένα αρχείο .abbu με όλες τις πληροφορίες των επαφών σας και πάλι. Το αρχείο .abbu είναι ένα αρχείο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τις εφαρμογές των Επαφών σε σύγχρονα και παλαιότερα Mac. Είναι μόνο για Mac και κατάλληλο για την εφαρμογή «Επαφές» και γι’ αυτό δεν το συνιστούμε εκτός κι αν θέλετε να τις εισάγετε σε ένα άλλο Mac στην εφαρμογή «Επαφές» και μόνο.

ired exratct contacts 03

Αποθηκεύετε μετά το αρχείο κατά τον συνήθη τρόπο δίνοντας του ένα όνομα της αρεσκείας σας ή αφήνοντας το όνομα που μπαίνει αυτόματα (της πρώτης επαφής).

ired exratct contacts 04

Θα δημιουργηθεί ένα αρχείο με τις επαφές σας που θα έχει το εικονίδιο που φαίνεται παρακάτω:

ired exratct contacts 05

Τα αρχεία αυτά είναι πολύ μικρά και βολικά δεδομένου ότι ένας κατάλογος 500 επαφών, π.χ., έχει μέγεθος μερικές εκατοντάδες ΚΒ.

Πώς γίνεται η εξαγωγή μεμονωμένων επαφών

Ας δούμε τώρα την εξαγωγή μιας επαφής:

Από την εφαρμογή Επαφές ψάχνετε την επαφή αυτή που θέλετε να εξάγετε.

Έχοντάς την επιλεγμένη πηγαίνετε πάλι στο μενού Αρχείο > Εξαγωγή και επιλέγετε τον τύπο αρχείου όπως και πριν.

Αποθηκεύετε το αρχείο με τη μεμονωμένη επαφή και είστε έτοιμοι.

Κόλπο: Αν θέλετε να εξάγετε κάποιες μεμονωμένες επαφές μαζί, επιλέγετε αυτές που θέλετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Command και κάνοντας κλικ με το ποντίκι σε όποιες θέλετε. Ακολουθείτε μετά τη γνωστή διαδικασία.

Θα δημιουργηθεί πάλι ένα αρχείο με το εικονίδιο που δείξαμε παραπάνω.

Δείτε ακόμη: Έξυπνα κόλπα για να δαμάσετε το Mac

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »