Συγχωνεύστε εύκολα διπλοεγγεγραμμένες επαφές στο λειτουργικό iOS

Συγχωνεύστε εύκολα διπλοεγγεγραμμένες επαφές στο λειτουργικό iOS
ired.gr

Εσείς έχετε διπλοεγγεγραμμένες επαφές; Οδηγός συγχώνευσης.

Το ότι δεν υπάρχει κανείς χρήστης iOS, που να μην έχει διπλοεγγεγραμμένες πληροφορίες στις επαφές του, είναι σίγουρα μια πραγματικότητα. Ο κύριος λόγος είναι πως οι χρήστες συνήθως χρησιμοποιούν περισσότερες από μία συσκευές και είτε από λάθος τους, είτε λόγω διαφορετικής σύνταξης μιας επαφής, ενδεχομένως να την καταχωρήσουν ξανά.

Διαβάστε επίσης: Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone

Τις περισσότερες φορές η διπλο-εγγραφή, οφείλεται κατά την προσθήκη διευθύνσεων, καθώς το λειτουργικό iOS περιορίζει τη δυνατότητα εισαγωγής περισσότερων των 2 διευθύνσεων. Για αρκετό καιρό δεν υπήρχε κανένας τρόπος προκειμένου να χειριστεί κάποιος χρήστης τέτοιου είδους θέματα (διπλές - τριπλές εγγραφές επαφών), μέσα από τη συσκευή. Από την έλευση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 και σε όλες τις νεότερες εκδόσεις υπάρχει μία απλή κι εύκολη μέθοδος να συγχωνεύσετε τις διπλές επαφές σας, μέσα από την εφαρμογή “Επαφές”.

Αξίζει να αναφερθεί πως η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από την iOS συσκευή, iPhone, iPad, χωρίς την ανάγκη χρήσης συγχρονισμού μέσω iCloud, iTunes ή ενός υπολογιστή, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ όλες οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσετε. Οποιαδήποτε συγχώνευση πραγματοποιήσετε στη συσκευή σας, αυτομάτως μέσω της υπηρεσίας iCloud, οι αλλαγές θα εμφανιστούν σε όλες τις iOS, OS X συσκευές σας που έχουν καταχωρηθεί στο ίδιο Apple ID.

Διαβάστε επίσης: Μαζική διαγραφή επαφών από το iPhone

Συγχώνευση διπλοεγγεγραμμένων πληροφοριών επαφών

Η δυνατότητα αυτή τιτλοποιείται ως "Σύνδεση επαφών" η οποία συχνά παραβλέπεται, καθώς δεν έχει αναφερθεί ευρέως. Πάμε να δούμε τη διαδικασία:

  • Από την εφαρμογή “Επαφές" ή την εφαρμογή "Τηλέφωνο", αναζητήστε τις διπλοεγγεγραμμένες επαφές, τις οποίες επιθυμείτε να συγχωνεύσετε.
  • Αφού επιλέξτε μία από αυτές, αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Αλλαγές", πάνω δεξιά της οθόνης.

ired iphone merge dublicate contacts 01

  • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας, ώστε να συναντήσετε την επιλογή "Σύνδεση επαφών" και πατήστε στη συνέχεια το σύμβολο "+" για να συνδέσετε - συγχωνεύσετε τη συγκεκριμένη επαφή, με την αντίστοιχη διπλοεγγεγραμμένη.

ired iphone merge dublicate contacts 02

  • Από τη λίστα εντοπίστε την επαφή προς συγχώνευση (η οποία έχει διπλο-περαστεί ή έχει αλλάξει διεύθυνση), αγγίξτε το όνομα και στη συνέχεια “Σύνδεση".
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για περισσότερα από δύο αντίγραφα ή εναλλακτικά πατήστε “Τέλος", προκειμένου να ολοκληρώσετε τη συγχώνευση των επαφών.

ired iphone merge dublicate contacts 03

ired iphone merge dublicate contacts 04

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »