Μην πάτε ταξίδι χωρίς αυτές τις εφαρμογές για iPhone

Μην πάτε ταξίδι χωρίς αυτές τις εφαρμογές για iPhone
ired.gr

8 εφαρμογές «must» για να σας συνοδέψουν και να κάνουν τα ταξίδια σας πιο εύκολα.

Το iPhone έχει μεταμορφώσει τη ζωή μας σε πολλούς τομείς. Και σίγουρα ένας από αυτούς είναι και η οδήγηση. Και ενώ μεν μπορούμε να μιλάμε στο τηλέφωνο ενώ οδηγούμε (μόνο με hands-free όμως και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας) αυτό δεν είναι το μόνο. Μπορούμε πια να μεταφέρουμε τη μουσική μας, τις ταινίες μας και κάθε είδους άλλα δεδομένα μαζί μας. Και υπάρχει ακόμη ένα πλήθος εφαρμογών ειδικά για την οδήγηση και τα ταξίδια που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, από το να βρούμε που έχει βενζινάδικο, εστιατόριο, οδηγίες για το δρόμο μέχρι του να μας κρατάνε ξύπνιους όταν οδηγούμε για να μη μας συμβεί κάποιο ατύχημα σε μεγάλες διαδρομές λόγω κούρασης. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις καλύτερες που, κατά τη γνώμη μας, αξίζει να έχετε μαζί σας στα ταξίδια σας.

Δείτε ακόμη: Οι 100 κορυφαίες Δωρεάν Εφαρμογές για iPhone

1. iExit (δωρεάν)

Download link

ired iphone holydays apps 01

Οδηγείτε σε μια περιοχή που δε γνωρίζετε και αναρωτιέστε πού να σταματήσετε για φαγητό, για βενζίνη ή ψάχνετε για ξενοδοχείο. Το iExit σας βοηθά με αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο GPS του iPhone για να υπολογίσει τη θέση σας και μετά σας δείχνει έναν κατάλογο με όλων των ειδών τις πληροφορίες που χρειάζεστε, από βενζινάδικα και εστιατόρια, μέχρι ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ και φαρμακεία μέχρι και συνεργεία αυτοκινήτων στην περιοχή που βρίσκεστε. Έχει επίσης τη δυνατότητα να δείξει πληροφορίες (offline ή online μέσω Internet) σε συσκευές που δεν έχουν GPS (όπως το iPod Touch και τα non-3G iPad). Είναι ένας εξαιρετικός ταξιδιωτικός βοηθός.

ired iphone holydays apps 02

Δείτε ακόμη: Εφαρμογές που πρέπει να έχετε στο iPhone σας

2. SmartFuel (0,99€)

ired iphone holydays apps 03

Το SmartFuel δεν έχει τις τόσο πολλές δυνατότητες του iExit, αλλά η κύρια δουλειά του είναι - που είναι να σας βοηθήσει να βρείτε το φθηνότερο βενζινάδικο στην περιοχή σας - είναι κορυφαία. Και πάλι, χρησιμοποιώντας το GPS του iPhone (όλες σχεδόν οι εφαρμογές αυτές αυτό κάνουν), βρίσκει το φθηνότερο βενζινάδικο που είναι πιο κοντά στην περιοχή που βρίσκεστε αλλά και όλων των άλλων, ώστε να μπορέσετε να βρείτε αυτό που σας βολεύει και σας συμφέρει περισσότερο (ίσως το απολύτως φθηνότερο να είναι μακριά). Ο κατάλογός του είναι κατανοητός και οι τιμές του ακριβείς. Η τιμή του είναι προσωρινά τόσο χαμηλή οπότε, προλάβετε.

ired iphone holydays apps 04

3. Rest Area (δωρεάν)

ired iphone holydays apps 05

Το Rest Area, όπως λέει και το όνομά του, σας βοηθά να βρείτε μέρη για ξεκούραση ενώ οδηγείτε στις εθνικές οδούς. Χρησιμοποιεί κι αυτό το GPS του iPhone σας (όπως όλα) για να βρει τη θέση σας και να σας παρέχει πληροφορίες για περιοχές ανάπαυσης, συνεργεία, κλπ. Κάθε λίστα περιοχής, περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες ανέσεις που υπάρχουν σ’ αυτήν. Μια δωρεάν εφαρμογή που αξίζει να δείτε.

ired iphone holydays apps 06

Δείτε ακόμη: Οι πιο περίεργες εφαρμογές για iPhone #3

4. Fuelzee: Cheep Gas Prices and Gas Station Finder (δωρεάν)

ired iphone holydays apps 07

Άλλη μια εφαρμογή εύρεσης φθηνότερης βενζίνης στην περιοχή όπου βρισκόμαστε. Συμμετέχετε σε μια κοινότητα χρηστών που βοηθούν ο ένας τον άλλο να κερδίσουν χρήματα βρίσκοντας τα φθηνότερα βενζινάδικα και ενημερώνοντας την εφαρμογή. Μας δίνει πληροφορίες για το πώς θα φθάσουμε στο βενζινάδικο της επιλογής μας και κερδίζουμε πόντους καθώς ενημερώνουμε την εφαρμογή που εξαργυρώνονται σε διάφορα βραβεία.

ired iphone holydays apps 08

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »