Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως να επαναφέρετε το λειτουργικό της συσκευής σας στην έκδοση 8.4

Πως να επαναφέρετε το λειτουργικό της συσκευής σας στην έκδοση 8.4
ired.gr

Κάνετε αναβάθμιση σε iOS 9 και το μετανιώσατε; Οδηγίες για το downgrade στην έκδοση iOS 8.4

Εάν έχετε προχωρήσει σε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας στη δοκιμαστική έκδοση iOS 9 Public beta και κρίνετε πως δεν είναι κατάλληλη για εσάς ακόμη, μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας στην επίσημη, iOS 8.4.

Το λειτουργικό iOS 9 Public beta, είναι η μέθοδος με την οποία σας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσετε το επόμενης γενιάς λειτουργικό σύστημα της Apple, για συσκευές iPhone και iPad. Ενδέχεται όμως στην κατάσταση που βρίσκεται τούτη τη χρονική στιγμή, να μην είναι τόσο λειτουργικό για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για να εγκαταστήσετε την iOS 9 Beta, Τώρα!

Αν λοιπόν έχετε προχωρήσει σε αναβάθμιση μέσω της δοκιμαστικής εκδόσεως και επιθυμείτε να επαναφέρετε τη συσκευής σας, μπορείτε να το πράξετε και να επανέλθετε αργότερα στο iOS 9 beta σε επόμενη έκδοσή του. Η επαναφορά είναι εύκολη υπόθεση, καθώς αυτό που θα χρειαστείτε είναι η εφαρμογή iTunes σε υπολογιστή Mac ή Windows PC και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Θέστε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης

Θα παρατηρήσετε πως δεν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο εικονικό πλήκτρο, προκειμένου να επαναφέρετε τη συσκευή σας στην έκδοση λειτουργικού iOS 8.4. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να θέσετε τη συσκευή σας iPhone, iPad ή iPod touch σε λειτουργία ανάκτησης λογισμικού. H κατάσταση αυτή θα επιτρέψει στο iTunes να "πάρει στα χέρια του" την κατάσταση.

  • Απενεργοποιήστε το iPhone, iPad ή iPod touch (Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο power button και στη συνέχεια σύρετε το slider της απενεργοποίησης).
  • Συνδέστε τo καλώδιο Lightning (ή 30-pin dock για τις παλαιότερες συσκευές) στον υπολογιστή σας.
  • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Home button στη συσκευή σας iPhone ή iPad και στη συνέχεια συνδέστε το καλώδιο φόρτισης Lightning (ή 30-pin dock για τις παλαιότερες συσκευές), στη συσκευή σας iPhone ή iPad.
  • Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το Home button, έως ότου το iTunes αναγνωρίσει τη συσκευή σας.

ired ios downgrade 01

Αν για οποιονδήποτε λόγο η λειτουργία ανάκτησης δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να θέσετε τη συσκευή σας σε DFU Mode. H διαδικασία ορισμού ίσως είναι λίγο πολύπλοκη, αλλά είναι και η τελευταία λύση όταν τίποτε άλλο δεν δύναται να λειτουργήσει. Αναλυτικό οδηγό μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: Θέστε τη συσκευή σας iPhone/iPad σε DFU Mode

Επαναφορά της του έκδοσης λειτουργικού σε 8.4 για iPhone ή iPad

Εάν δεν ενεργοποιηθεί αυτόματα η εφαρμογή iTunes τότε θα πρέπει να το κάνετε εσείς χειροκίνητα. Το iTunes θα εντοπίσει τη συσκευή σας σε κατάσταση recovery mode και θα σας ρωτήσει τι επιθυμείτε να κάνετε.

  • Κάνετε κλικ στο εικονικό πλήκτρο Επαναφορά.
  • Στη συνέχεια επιβεβαιώστε την Επαναφορά και ενημέρωση του λειτουργικού της συσκευής σας.

ired ios downgrade 02

  • Aγγίξτε το πλήκτρο επόμενο για να για να προχωρήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης.

ired ios downgrade 03

  • Αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσει η λήψη του λειτουργικού iOS 8.4 (Το μέγεθός της είναι περίπου 1,84GB γι' αυτό και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, εξαρτώμενος από την ταχύτητα της σύνδεσή σας).

ired ios downgrade 04

Εάν η συσκευή σας κάνει επανεκκίνηση πριν ολοκληρωθεί η λήψη, θα πρέπει να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα ώστε η συσκευή να τεθεί και πάλι σε λειτουργία ανάκτησης. Με την ολοκλήρωση της λήψης, η εφαρμογή iTunes θα αποκαταστήσει tη συσκευή σας iPhone/iPad ή iPod touch σε λειτουργικό iOS 8.4.


Διαβάστε επίσης: iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!

Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πως η νέα εγκατάσταση θα είναι καθαρή. Εάν επιθυμείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας, θα χρειαστεί να τα επαναφέρετε από αντίγραφο ασφαλείας που έχει ληφθεί πριν την αναβάθμιση στη δοκιμαστική έκδοση iOS 9 Public. Εάν διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud, τα νέα αντίγραφα iOS 9 δεν αναγνωρίζονται από παλαιότερο λογισμικό (iOS 8.4) και είναι λογικό.

Επαναφορά συσκευής από τοπικό αντίγραφο ασφαλείας

  • Αναζητήστε κι επιλέξτε το αρχειοθετημένο αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο έχει ληφθεί πριν την εγκατάσταση της δοκιμαστικής έκδοσης iOS 9 Public.
  • Με την ολοκλήρωση της επαναφοράς η συσκευή σας iPhone ή iPad θα διαθέτει δεδομένα της τελευταίας ημέρας με λειτουργικό iOS 8.4.

Εάν οι αλλαγές που έχουν υποστεί τα δεδομένα σας από τότε είναι πολλές και δεν έχουν συγχρονιστεί τα δεδομένα σας με κάποιον άλλο τρόπο, τότε ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την εισαγωγή των τελευταίων στοιχείων, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η συσκευή σας, σε κατάσταση προ αναβάθμισης.

Αναλύσαμε πλήρως τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επαναφέρετε το λειτουργικό της συσκευής σας στην έκδοση iOS 8.4. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε απολύτως κατανοητό, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status