Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 9 Εντός: Ανανεωμένη αναζήτηση, με ειδήσεις, προτάσεις Siri, εφαρμογές και πολλά άλλα

iOS 9 Εντός: Ανανεωμένη αναζήτηση, με ειδήσεις, προτάσεις Siri, εφαρμογές και πολλά άλλα
ired.gr

Μία νέα οθόνη αναζήτησης αναμένεται στο αναβαθμισμένο λειτουργικό iOS 9.

Μια νέα αρχική οθόνη αναμένεται να εισαγάγει η Apple στο επερχόμενο λειτουργικό της, η οποία με ευφυή τρόπο και λαμβάνοντας υπόψιν τις συνήθεις διεργασίες όπως χρήση εφαρμογών, κλήσεων κλπ ανά ώρα ή ανά ημέρα και τοποθεσία, να επιστρέφει τα ανάλογα αποτελέσματα πριν καν τα αναζητήσετε.

Η αναζήτηση λοιπόν στο λειτουργικό iOS, παύει να τιτλοποιείται ως Spotlight, παραχωρώντας τη θέση της στην εικονική βοηθό Siri, η οποία αναλαμβάνει τις προτάσεις στη νέα αρχική οθόνη, παρουσιάζοντας στους χρήστες εφαρμογές, επαφές κι άλλα δεδομένα συχνής πρόσβασης. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη νέα αρχική οθόνη, σύροντας το δάχτυλό τους προς τα αριστερά, από την οθόνη αφετηρίας.

Επίσης προσβάσιμη μπορεί να γίνει η οθόνη αναζήτησης, σύροντας από το μέσο οποιασδήποτε οθόνης προς τα κάτω, όπως γίνεται και τώρα στο iOS 8, χωρίς βέβαια να παρουσιάζεται η νέα ευφυής κι εξατομικευμένη οθόνη. Το λειτουργικό iOS 9, συνεχώς εκπαιδεύεται από τη χρήση και ύστερα από λίγο καιρό θα είναι σε θέση να επιστρέφει δεδομένα, τα οποία επιθυμείτε να υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα.

ired ios 9 inside search 01

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Όλες οι αλλαγές στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Σημειώσεις

Είναι μια παρόμοια υπηρεσία με την αντίστοιχη της Google, Google now, δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση στη προστασία προσωπικών δεδομένων, κάνοντας ανώνυμη κάθε πληροφορία που αναμένεται να σταλεί μέσω του διαδικτύου και διαφοροποιώντας την έτσι από τις υπηρεσίες των ανταγωνιστών της.

Σε διάφορες δοκιμές που έκαναν συντάκτες ξένων τεχνολογικών ιστοσελίδων, παρατήρησαν πως δεδομένα από χάρτες ανανεώνονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι συστάσεις και οι προτάσεις, αφορούσαν διάφορα κοντινά cafe και αρτοποιεία το πρωί, ενώ το απόγευμα συμπεριλαμβάνονταν αποτελέσματα από κοντινά πρατήρια βενζίνης και θέσεις parking.

Εντός των αποτελεσμάτων χαρτών και σύροντας την οθόνη προς τα επάνω, εμφανίζονται μερικά από τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας σε μορφή λίστας. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να κάνουν μερικές προσαρμογές στη νέα σελίδα αναζήτησης, δίνοντας την επιλογή στο σύστημα να συμπεριλάβει, είτε περισσότερα είτε λιγότερα αποτελέσματα της εικονικής βοηθού Siri, όπως σημεία ενδιαφέροντος στους χάρτες, ή ειδήσεις.


Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Νέα λειτουργία Picture in Picture για συσκευές iPad

Κατά την επιλογή περιεχομένου από τη νέα σελίδα αναζήτησης, θα ανοίξουν οι αντίστοιχες εφαρμογές. Για παράδειγμα οι συχνές τοποθεσίες θα εμφανιστούν μέσα από την εφαρμογή Χαρτών, ενώ οι ειδήσεις μέσα από τον προεπιλεγμένο περιηγητή Safari. Όλες οι προτάσεις συνδέονται με ένα πλήκτρο επιστροφής στη σελίδα της αναζήτησης με τίτλο "back to Αναζήτηση" (πιθανόν δεν θα μείνει έτσι στην τελική έκδοση), το οποίο αντικαθιστά προσωρινά τον δείκτη παρόχου και σήματος.

ired ios 9 inside search 02

Στην κορυφή όλων των προτεινόμενων εφαρμογών, επαφών κλπ, της νέας σελίδας αναζήτησης, εμφανίζεται το πρότυπο πλαίσιο αναζήτησης στο οποίο πλέον εντός, δεν αναγράφεται η φράση "Spotlight Search" αλλά έχει αντικατασταθεί με τη λέξη "Αναζήτηση".

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Όλες οι βελτιώσεις πληκτρολογίου, cut / copy / paste και QuickType

Επιπλέον στα δεξιά του πλαισίου υπάρχει ένα εικονίδιο μικροφώνου το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εκφωνούν αντί να πληκτρολογούν τη λέξη ή φράση κλειδί για την αναζήτησή τους. Η αναζήτηση δεν φαίνεται να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το λειτουργικό iOS 8, τα αποτελέσματα αντλούνται από τις ίδιες πηγές, συμπεριλαμβανομένων του διαδικτύου, του App Store, της εφαρμογής iTunes Store και πολλές άλλες. Για ακόμη μία έκδοση η αναζήτηση στο διαδίκτυο γίνεται μέσω Microsoft Bing.

Δημιουργήσαμε άλλη μία ανάρτηση, συμπληρώνοντας ακόμη μερικές γνώσεις πάνω στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 9 το οποίο αναμένεται αυτό το φθινόπωρο. Εάν έχετε απορίες σχετικές με την νέα σελίδα αναζήτησης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status