iOS 9 Εντός: Ανανεωμένη αναζήτηση, με ειδήσεις, προτάσεις Siri, εφαρμογές και πολλά άλλα

iOS 9 Εντός: Ανανεωμένη αναζήτηση, με ειδήσεις, προτάσεις Siri, εφαρμογές και πολλά άλλα
ired.gr

Μία νέα οθόνη αναζήτησης αναμένεται στο αναβαθμισμένο λειτουργικό iOS 9.

Μια νέα αρχική οθόνη αναμένεται να εισαγάγει η Apple στο επερχόμενο λειτουργικό της, η οποία με ευφυή τρόπο και λαμβάνοντας υπόψιν τις συνήθεις διεργασίες όπως χρήση εφαρμογών, κλήσεων κλπ ανά ώρα ή ανά ημέρα και τοποθεσία, να επιστρέφει τα ανάλογα αποτελέσματα πριν καν τα αναζητήσετε.

Η αναζήτηση λοιπόν στο λειτουργικό iOS, παύει να τιτλοποιείται ως Spotlight, παραχωρώντας τη θέση της στην εικονική βοηθό Siri, η οποία αναλαμβάνει τις προτάσεις στη νέα αρχική οθόνη, παρουσιάζοντας στους χρήστες εφαρμογές, επαφές κι άλλα δεδομένα συχνής πρόσβασης. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη νέα αρχική οθόνη, σύροντας το δάχτυλό τους προς τα αριστερά, από την οθόνη αφετηρίας.

Επίσης προσβάσιμη μπορεί να γίνει η οθόνη αναζήτησης, σύροντας από το μέσο οποιασδήποτε οθόνης προς τα κάτω, όπως γίνεται και τώρα στο iOS 8, χωρίς βέβαια να παρουσιάζεται η νέα ευφυής κι εξατομικευμένη οθόνη. Το λειτουργικό iOS 9, συνεχώς εκπαιδεύεται από τη χρήση και ύστερα από λίγο καιρό θα είναι σε θέση να επιστρέφει δεδομένα, τα οποία επιθυμείτε να υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα.

ired ios 9 inside search 01

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Όλες οι αλλαγές στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Σημειώσεις

Είναι μια παρόμοια υπηρεσία με την αντίστοιχη της Google, Google now, δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση στη προστασία προσωπικών δεδομένων, κάνοντας ανώνυμη κάθε πληροφορία που αναμένεται να σταλεί μέσω του διαδικτύου και διαφοροποιώντας την έτσι από τις υπηρεσίες των ανταγωνιστών της.

Σε διάφορες δοκιμές που έκαναν συντάκτες ξένων τεχνολογικών ιστοσελίδων, παρατήρησαν πως δεδομένα από χάρτες ανανεώνονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι συστάσεις και οι προτάσεις, αφορούσαν διάφορα κοντινά cafe και αρτοποιεία το πρωί, ενώ το απόγευμα συμπεριλαμβάνονταν αποτελέσματα από κοντινά πρατήρια βενζίνης και θέσεις parking.

Εντός των αποτελεσμάτων χαρτών και σύροντας την οθόνη προς τα επάνω, εμφανίζονται μερικά από τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας σε μορφή λίστας. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να κάνουν μερικές προσαρμογές στη νέα σελίδα αναζήτησης, δίνοντας την επιλογή στο σύστημα να συμπεριλάβει, είτε περισσότερα είτε λιγότερα αποτελέσματα της εικονικής βοηθού Siri, όπως σημεία ενδιαφέροντος στους χάρτες, ή ειδήσεις.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »