Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bootable Windows 10 installer στο Mac

Bootable Windows 10 installer στο Mac
ired.gr

Πώς να φτιάξετε ένα Bootable USB Drive με τον εγκαταστάτη των Windows 10 στο Mac σας.

Τα Windows 10 μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα σε όλα τα σύγχρονα Mac, είτε σε κατάσταση dual boot - όπου επιλέγουμε εμείς με πιο λειτουργικό θα εργαστούμε κατά την εκκίνηση του μηχανήματος - είτε σε virtual machine - όπου τα εκκινούμε μέσα από το περιβάλλον του Mac με κάποιο πρόγραμμα εικονικής μηχανής όπως το Parallels Desktop. Σε αυτό μας το άρθρο, θα ασχοληθούμε με την πρώτη περίπτωση όπου θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα Bootable USB Drive με τον εγκαταστάτη των Windows 10 στο Mac μας, ώστε να τα εγκαταστήσουμε μέσω του Boot Camp σε ένα νέο διαμέρισμα του δίσκου μας και να έχουμε έτσι τη δυνατότητα dual boot.

ired windows bootable installer 01

Δείτε ακόμη: Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από την Microsoft

Όπως καταλαβαίνουμε, η χρήση του Boot camp και η δυνατότητα dual boot μας επιτρέπουν να τρέχουμε τα Windows στο Mac μας και να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση του μηχανήματός μας δεδομένου ότι τα Windows έτσι, έχουν πρόσβαση απευθείας στο υλισμικό (hardware) του Mac, σε αντίθεση με τη δεύτερη περίπτωση (virtual machine) όπου τα Windows επικοινωνούν με το hardware του Mac περνώντας πρώτα από το λειτουργικό του (Mac OS X).

Δείτε ακόμη: Τρέξτε τα Windows μέσα στο Mac με το Parallels Desktop

Για να δημιουργήσουμε λοιπόν το Bootable USB Drive θα χρειαστούμε πρώτα ένα USB τουλάχιστον 8 GB σε χωρητικότητα και το αρχείο Windows 10 ISO (ένα αρχείο ISO είναι ένας εικονικός σκληρός δίσκος με όλα τα αρχεία εγκατάστασης μέσα του). Για να αποκτήσουμε το αρχείο ISO, πρέπει να εγγραφούμε στο πρόγραμμα Windows Insider της Microsoft και να κατεβάσουμε το Windows 10 Preview (είναι εντελώς δωρεάν).

Δείτε ακόμη: Τρέξτε εφαρμογές των Windows, χωρίς τα Windows στο Mac με το Crossover

Σημείωση: Αν γραφτείτε στο πρόγραμμα Windows Insider και κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το Windows 10 Preview, η Microsoft θα σας δώσει εντελώς δωρεάν την επίσημη έκδοση των Windows 10 όταν αυτή κυκλοφορήσει (29 Ιουλίου) για το συγκεκριμένο μηχάνημα όπου κάνατε εγκατάσταση του Windows 10 Preview!

Παρεμπιπτόντως, να τονίσουμε ότι το ίδιο αρχείο κάνει και για την εγκατάσταση των Windows 10 σε περιβάλλον εικονικής μηχανής (virtual machine), όπου και εκεί ισχύει η ίδια προσφορά δωρεάν αναβάθμισης.

Δείτε ακόμη: Επίσημη κυκλοφορία των Windows 10

Πώς γίνεται

  • Έχουμε λοιπόν τα υλικά της συνταγής, ας δούμε τώρα πώς θα φτιάξουμε το «γλυκό».
  • Έχετε το αρχείο Windows 10 ISO σε ένα σημείο του δίσκου σας που είναι εύκολο να το βρείτε (πχ στο φάκελο Λήψεις-Downloads).

ired windows bootable installer 02

  • Εισάγετε το USB Drive σε μια USB θύρα του Mac σας. Υπόψιν ότι το USB θα διαγραφεί εντελώς και καλό είναι να μην έχετε χρήσιμα αρχεία μέσα.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Boot Camp Assistant (βρίσκεται μέσα στο φάκελο Εφαρμογές > Βοηθήματα - Applications > Utilities ή γράψτε απλώς το όνομά του στο Spotlight για να εκκινήσει).
  • «Τσεκάρετε» το κουτάκι που λέει «Δημιουργία Windows 8 ή ανώτερου δίσκου εγκατάστασης» (αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε μοντέρνο Mac, γιατί σε παλαιότερα δεν εμφανίζεται αυτή η επιλογή, αλλά απλά σας λέει για εγκατάσταση των Windows 7). Μην μαρκάρετε το κουτί Εγκατάσταση των Windows 8.

ired windows bootable installer 03

  • Πατήστε το πλήκτρο Συνέχεια.
  • Δίπλα στο πεδίο ISO image (αρχείο ISO) πατήστε το πλήκτρο Επιλογή και πλοηγηθείτε στο φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο ISO των Windows 10 που κατεβάσατε (αν είναι στο φάκελο Λήψεις, θα το βρει αυτόματα, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι το σωστό).

ired windows bootable installer 04

  • Επιλέξτε το USB που έχετε εισάγει από πριν στο Mac σας και που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του USB bootable drive.
  • Επιβεβαιώστε στην ερώτηση για διαμόρφωση (format) του USB flash drive (προσοχή εδώ να έχουμε επιλέξει το σωστό, αλλιώς θα διαγράψουμε λάθος δίσκο και θα κλαίμε). Περιμένετε λίγο (ή πολύ) να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία θα έχετε ένα Bootable USB Drive με τον εγκαταστάτη των Windows 10 που θα έχει μετονομαστεί σε «WININSTALL». Αν ανοίξετε το εν λόγω «δισκάκι» θα δείτε όλα τα αρχεία των Windows που χρειάζονται για την εγκατάστασή τους.

ired windows bootable installer 05

Είστε έτοιμοι. Έχετε τώρα ένα USB flash drive, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση των Windows 10 σε οποιοδήποτε μηχάνημα, είτε σε Mac (μέσω Boot Camp), είτε σε PC (επιλέξτε να το USB drive αντί του CD/DVD κατά την εκκίνηση του μηχανήματος).

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status