Ελευθερώστε χώρο στο iPhone 16GB που έχετε

Ελευθερώστε χώρο στο iPhone 16GB που έχετε
ired.gr

Πώς να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο στο iPhone 16GB που έχετε σε 6 απλά βήματα.

Έχετε λοιπόν αγοράσει ένα ωραίο iPhone (iPad) και έχει μόνο 16 GB χώρο στο “δίσκο” του. Και ενώ όλα ήταν ωραία στην αρχή, τώρα τελευταία βλέπετε όλο και πιο συχνά το μήνυμα που σας λέει ότι ο ελεύθερος χώρος είναι ελάχιστος και ότι κάτι πρέπει να κάνετε γι’ αυτό. Τι κάνετε λοιπόν; Εδώ έχουμε για σας έξι απλές συμβουλές που θα σας ελευθερώσουν αρκετό από τον πολύτιμο χώρο της συσκευής σας και από το ενοχλητικό μήνυμα.

1. Διαγράφετε συχνά φωτογραφίες και βίντεο

iphone free space 01

Είναι γνωστό ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο πιάνουν πολύ χώρο. Στα νεότερα μοντέλα, μια φωτογραφία μπορεί να φτάνει τουλάχιστον 2ΜΒ και τα βίντεο μπορούν άνετα να ξεπεράσουν τα εκατό και περισσότερα ΜΒ. Σ’ αυτή την περίπτωση, αν τα κρατάτε μέσα στη συσκευή σας, σύντομα θα μείνετε από ελεύθερο χώρο.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε ένα σταθερό υπολογιστή για να έχετε αντίγραφα και μετά να τα σβήνετε από το iPhone ή iPad σας. Δεδομένου μάλιστα ότι αυτόματα γίνονται streaming στο iCloud, δεν υπάρχει κίνδυνος να τις χάσετε και, αν δε σας φτάνει ο χώρος, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον.

Δείτε ακόμη: Πως μπορώ να διαγράψω μαζικά φωτογραφίες από το iPhone;

2. Διαγράψτε τη μουσική

iphone free space 02

Μην τρομάζετε, δε θα σας αφήσουμε χωρίς μουσική. Είναι όμως εξίσου γνωστό ότι τα τραγούδια πιάνουν αρκετές εκατοντάδες ΜΒ - που εύκολα γίνονται δεκάδες GB - και αμέσως μένετε χωρίς ελεύθερο χώρο. Τι κάνουμε λοιπόν;

Απλό. Τα σβήνουμε όλα. Και μετά καθόμαστε και ρυθμίζουμε το Tunes Home Sharing που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε όλη τη μουσική του υπολογιστή μας στη συσκευή μας μέσω ασύρματου δικτύου (Wi-Fi) ή Internet χωρίς να καταλαμβάνει (η μουσική) ούτε ένα ΜΒ στη συσκευή μας. Θα χρειαστεί να πληρώσουμε για μια σύνδεση iTunes Match που είναι πολύ φθηνή και - πιστέψτε με - αξίζει τον κόπο (και τα χρήματα).

Ακόμη, εφαρμογές όπως οι Pandora, SoundCloud, Spotify, Rdio και άλλες, εξίσου καλές για να έχουμε μουσική στη συσκευή μας χωρίς να χρειάζεται να πιάνει χώρο που μας είναι πολύτιμος

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες εφαρμογές music streaming για iPhone

3. Βρείτε πώς χρησιμοποιείται ο χώρος της συσκευής

iphone free space 03

Και καθαρίστε τον. Είναι εύκολο να δούμε πώς καταναλώνεται ο χώρος της συσκευής και από ποιες εφαρμογές. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση και περιμένετε μέχρι να γεμίσει ο πίνακας που δείχνει τις εφαρμογές και τι χώρο καταλαμβάνει η κάθε μία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται και θα μπορείτε να αποφασίσετε ποιες εφαρμογές χρειάζεστε και ποιες όχι.

Δείτε ακόμη: Τι είναι η ένδειξη "άλλο" στην μνήμη του iPhone και πως μειώνεται

Αυτό μας οδηγεί στην επόμενη συμβουλή που είναι...

4. Διαγράψτε εφαρμογές που δεν χρειάζεστε

iphone free space 04

Μερικές εφαρμογές (και κυρίως παιχνίδια) καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο. Για παράδειγμα το παιχνίδι Rage HD καταλαμβάνει τουλάχιστον 2 GB ελεύθερου χώρου. Αν το έχετε τελειώσει γιατί να το κρατάτε και να σας πιάνει χώρο;

Το ίδιο ισχύει και για εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει προ πολού, αλλά τελικά μένουν ανενεργές και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο από τη συσκευή σας. Και, όπως και να ’χει, αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε ξανά μια εφαρμογή που σβήσατε αν δείτε ότι τη χρειάζεστε. Αλλά, μέχρι τότε, έχετε κερδίσει πολύτιμο ελεύθερο χώρο.