Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 9 Εντός: Νέα λειτουργία Picture in Picture για συσκευές iPad

iOS 9 Εντός: Νέα λειτουργία Picture in Picture για συσκευές iPad
ired.gr

Picture in Picture μία νέα ενδιαφέρουσα λειτουργία του λειτουργικού iOS 9. Μάθετε τι μας προσφέρει.

Με την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος της Apple αυτό το φθινόπωρο, οι κάτοχοι της συσκευής iPad, μπορούν να προκαλέσουν συρρίκνωση σε ένα αναπαραγόμενο video και να πραγματοποιήσουν άλλες εργασίες, συνεχίζοντας να παρακολουθούν και να έχουν ήχο, χάρη στη νέα λειτουργία Picture in Picture.

Στις δοκιμαστικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, που δόθηκε στους προγραμματιστές μετά το πέρας της εκδήλωσης έναρξης του Παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple, η επίκληση της συγκεκριμένης λειτουργίας, γίνεται, όταν η αναπαραγωγή του video είναι σε εξέλιξη σε πλήρη οθόνη, αγγίζοντας ένα εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία.

ired ios 9 pic in pic 01

Με την ενέργεια αυτή το video το οποίο βρίσκεται σε αναπαραγωγή, συρρικνώνεται στην κάτω δεξιά γωνία της συσκευής και παραμένει εκεί, όσο ο χρήστης επισκέπτεται άλλες εφαρμογές για διάφορες εργασίες. Τα PiP video, είναι δυνατό να εμφανίζονται σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις και να μετακινούνται στις τέσσερις γωνίες της οθόνης του iPad.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή Χαρτών της Apple

Τα συρρικνωμένα video, ενδέχεται να μετακινηθούν αυτόματα στην περίπτωση που εμποδίζουν απαραίτητα στοιχεία της οθόνης, για παράδειγμα, κατά την περιήγηση του χρήστη στην αρχική οθόνη, το video μετακινείται ελαφρώς προς τα επάνω ώστε να μην καλύπτει το dock της οθόνης.

ired ios 9 pic in pic 02

Εκτός του ότι μεταφέρονται τα video σε όλες τις γωνίες, η λειτουργία Picture in Picture, επιτρέπει να μεταφερθεί το video, ακόμη κι εκτός οθόνης, ώστε να έχετε την πλήρη θέασή της. Σύροντας το video εκτός οθόνης, ένα πολύ μικρό κομμάτι μένει στην άκρη, προκειμένου να μπορέσει ο χρήστης να το επαναφέρει στην οθόνη της συσκευής, όποτε το επιθυμεί.

Αγγίζοντας την μικρή οθόνη του αναπαραγόμενου video, θα εμφανιστούν τρία πλήκτρα, τα οποία θα επιτρέψουν στο χρήστη να επιστρέψει στην αρχική διάσταση του video, να κάνει παύση και αναπαραγωγή ή να το κλείσει εντελώς. Στις δοκιμαστικές εκδόσεις λειτουργικού, η λειτουργία Picture in Picture, είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Safari, καθώς διαθέτει δική της εφαρμογή αναπαραγωγής.

Οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, η οποία χρησιμοποιεί τα προεπιλεγμένα εργαλεία προβολής και αναπαραγωγής της Apple, μπορεί να κάνει χρήση της λειτουργίας PiP.

ired ios 9 pic in pic 03

Ωστόσο εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν δικό τους ενσωματωμένο εργαλείο προβολής video, δεν θα υποστηρίζουν προς το παρόν τη λειτουργία αυτή, τουλάχιστον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Όλες οι βελτιώσεις πληκτρολογίου, cut / copy / paste και QuickType


Εάν ένας χρήστης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας Picture in Picture, προσπαθήσει να αναπαράγει μία άλλη πηγή video ή ήχου, το video που αναπαράγεται θα σταματήσει αυτόματα. Εάν προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε πάλι το video υπό λειτουργία PiP, τότε η νέα πηγή θα σταματήσει και θα δώσει τη θέση της, στο αναπαραγόμενο video.

Προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε όλες τις νέες λειτουργίες που αναμένουμε με την νέα αναβάθμιση του λειτουργικού iOS, είτε πρόκειται για χαρακτηριστικά και λειτουργίες των συσκευών iPhone είτε πρόκειται για λειτουργίες συσκευών iPad, όπως η προαναφερόμενη Picture in Picture. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη νέα λειτουργία, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status