10 τρόποι για να αποκλείσετε μία εισερχόμενη κλήση στο iPhone σας

10 τρόποι για να αποκλείσετε μία εισερχόμενη κλήση στο iPhone σας
ired.gr

Πόσες μεθόδους προκειμένου να απορρίψετε μια κλήση έχετε υπόψιν σας; Δείτε 10+ από εμάς.

Ο χρόνος στη σύγχρονη εποχή είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να σας αναγκάζει να απορρίψετε μία εισερχόμενη κλήση, η οποία πιθανόν να σας απασχολούσε χωρίς όφελος. Η συσκευή iPhone που κρατάτε στα χέρια σας σε συνδυασμό με το λειτουργικό της, παρέχει διάφορες μεθόδους για να απορρίψετε μία κλήση.

Υπάρχουν δυνατότητες ήπιας απόρριψης, οι οποίες συνοδεύονται από ένα μήνυμα κειμένου, ώστε να ενημερωθεί ο καλών για το λόγο που δεν έχετε δεχθεί την κλήση και άλλες πιο ριζικές με έναν τόνο κατειλημμένου και συνεπώς με την ενόχληση του καλούντος. Εμείς δημιουργήσαμε μία λίστα με όλες μα όλες, τις διαθέσιμες επιλογές απόρριψης μιας κλήσης.

Κάθε αναφορά συνοδεύεται κι από επεξήγηση με τις απαραίτητες πληροφορίες για σωστή και έγκαιρη χρήση. Θα σας υποδείξουμε πώς να πραγματοποιήσετε απόρριψη μιας εισερχόμενης κλήσης, χωρίς να ενοχληθεί ο καλών, πως θα φέρετε τη συσκευή σας σε κατάσταση σίγασης και πως μπορείτε να προγραμματίσετε μία επανάκληση και πολλές ακόμη μεθόδους.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

1. Απάντηση & κλείσιμο: Η πιο απλή μέθοδος που μπορείτε να κάνετε χρήση εάν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη κι εσείς είστε ένας νέος χρήστης. Η οθόνη δείχνει μόνο την επιλογή “Απάντηση”. Απαντήστε στην κλήση, σύροντας το slider προς τα αριστερά και στη συνέχεια απορρίψτε τη αγγίζοντας το κόκκινο εικονίδιο.

ired iphone reject a call 01

Εντάξει η μέθοδος αυτή δεν είναι και η πρέπουσα, καθώς ο καλών θα πιστέψει πως η σύνδεση δεν είναι καλή και θα επαναλάβει την κλήση. Ύστερα, υπάρχουν πολύ καλύτερες μέθοδοι διαθέσιμες, γι' αυτόν τον σκοπό. Πάμε να τις δούμε.

2. Αγγίξτε το εικονίδιο άρνηση: Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μέθοδο άρνησης αποδοχής μιας εισερχόμενης κλήσης. Όμως η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη μόνο σε ενεργή συσκευή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αγγίξετε το κόκκινο εικονίδιο “Άρνηση" και το πρόβλημά σας έχει λυθεί.

ired iphone reject a call 02

Εάν όμως η συσκευή σας είναι κλειδωμένη, οι δυνατότητες που παρέχονται από το λειτουργικό σύστημα iOS, είναι "Απάντηση", "Υπενθύμιση" και "Μήνυμα". Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα όλων αυτών των επιλογών, αναλύουμε στη συνέχεια.

3. Διπλό άγγιγμα του πλήκτρου ενεργοποίησης: Ένας από τους κλασικούς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να απορρίψετε μία κλήση σε μία συσκευή iPhone. H μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα πρακτική, καθώς μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε πρόσβαση στο πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης (power button), της συσκευή σας. Δεν χρειάζεται καν να αφαιρέσετε τη συσκευή από την τσέπη σας.

ired iphone reject a call 03

Αναζητήστε το πλήκτρο on / off, πατήστε το γρήγορα, δύο φορές κι ο συνομιλητής σας θα λάβει ήχο κατειλημμένης συσκευής. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως λειτουργεί, ανεξάρτητα της κατάστασης που βρίσκεται η συσκευή σας, κλειδωμένη ή όχι. Το μειονέκτημα, είναι πως γίνεται αντιληπτό από τον καλούντα πως τον απορρίψατε, και θεωρείται ως ενέργεια, τουλάχιστον αγενής.

4. Μονό άγγιγμα του πλήκτρου ενεργοποίησης: Προκαλεί άμεση σίγαση της συσκευή σας σε μία εισερχόμενη κλήση, χωρίς όμως να την απορρίπτει. Πρόκειται για επιλογή απόλυτα αποτελεσματική, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν δεν είστε διαθέσιμοι να απαντήσετε εκείνη τη στιγμή και να απαντήσετε λίγο αργότερα εάν συνεχίζει να χτυπάει, για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη.

ired iphone reject a call 04

Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος θα προτιμηθεί η άμεση σίγαση, καθώς δεν διαταράσσει τον καλούντα άμεσα. Πλεονέκτημα της μεθόδου μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση κατά την οποία ο καλών δεν αντιλαμβάνεται σκοπιμότητα από πλευρά σας, καθώς πραγματικά δεν έχετε απορρίψει την εισερχόμενη κλήση, αλλά αφήνετε να συνεχίζει να καλεί χωρίς να διαταράσσεται κανείς.

5. Πλήκτρα έντασης ήχου: Η μέθοδος αυτή της άρνησης αποδοχής αλλά όχι απόρριψης, ακολουθεί την λειτουργία του πλήκτρου ενεργοποίησης, εκτός του γεγονότος πως θα πρέπει να αναζητήσετε τα πλήκτρα, σε διαφορετική πλευρά της συσκευή σας iPhone, αγγίζοντας ένα από τα πλήκτρα έντασης. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναζητήσετε την αριστερή πλευρά της συσκευής, ενώ το πλήκτρο ενεργοποίησης, βρίσκεται στην επάνω ή στην δεξιά πλευρά της συσκευής.

ired iphone reject a call 05

To θετικό της δυνατότητας αυτής είναι πως και με τα δύο πλήκτρα αύξησης / μείωσης της έντασης, θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα σίγασης. Πρακτικά είναι περισσότερο άμεση και αποτελεσματική η μέθοδος αυτή για την σίγαση της συσκευή σας, εάν την αναζητάτε στο εσωτερικό μιας τσάντας.

6. Διακόπτης σίγασης: Η σίγαση μιας εισερχόμενης κλήσης, κάνοντας χρήση του διακόπτη σίγασης είναι αποτελεσματική, στην περίπτωση όπου δεν είναι εφικτό να απαντήσετε σε εισερχόμενες κλήσεις κι έχετε ξεχάσει να ορίσετε την αθόρυβη λειτουργία. Εάν λοιπόν δεχθείτε μία εισερχόμενη κλήση, η οποία θα προκαλέσει την αφαίρεσή σας από μία συγκεκριμένη δραστηριότητα, αναζητήστε τη συσκευή σας και χρησιμοποιήστε τον διακόπτη σίγασης, ο οποίος βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της συσκευής, ακριβώς πάνω από τα πλήκτρα έντασης.

ired iphone reject a call 06

Η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει σίγαση σε αυτή, αλλά και στις επόμενες εισερχόμενες κλήσεις ή γνωστοποιήσεις, που θα μπορούσαν να διαταράξουν το περιβάλλον εργασίας σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως η συσκευή θα συνεχίζει να "δηλώνει την παρουσία", όμως υπό τη μορφή της δόνησης, ενώ οι προηγούμενες μέθοδοι προκαλούν καθολική σίγαση στη συσκευή σας.

7. Απόρριψη κλήσης με υπενθύμιση: Απόρριψη μιας εισερχόμενης κλήσης με τη δημιουργία μιας υπενθύμισης, είναι μία πολύ καλή μέθοδος, για να βεβαιωθείτε πως δεν θα ξεχάσετε να επανέλθετε με δική σας κλήση προς τον καλούντα, μόλις βρείτε ελεύθερο χρόνο για να το πράξετε. Η επιλογή "Υπενθύμιση", βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πλήκτρο απόρριψη, όταν η συσκευή σας είναι σε χρήση και πάνω από το slider "Απάντηση", όταν η συσκευή κατά την εισερχόμενη κλήση, είναι κλειδωμένη.

Η ενεργοποίηση της υπενθύμισης, απορρίπτει την κλήση αφού πρώτα εισάγετε το χρονοδιάγραμμα ειδοποίησης. Ενδεχομένως η ενέργεια αυτή να εκληφθεί ως αγένεια από τον καλούντα, αν και θα επαναφέρει ισορροπία, όταν καλέσετε εσείς αργότερα.

8. Απόρριψη κλήσης με αποστολή μηνύματος κειμένου: Είναι τελικά η πιο ευγενική απόρριψη μιας εισερχόμενης κλήσης. Η δυνατότητα αυτή, είναι διαθέσιμη σε κάθε κατάσταση της συσκευής, όπως και στην επιλογή Υπενθύμισης. Αγγίξτε το εικονίδιο "Μήνυμα" κι επιλέξτε ένα από τα προκαθορισμένα μηνύματα κειμένου ή συντάξτε ένα νέο.

Τα προκαθορισμένα μηνύματα έχουν ως εξής: "Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω τώρα", "Έρχομαι", "Να σου τηλεφωνήσω αργότερα;" και προσαρμοσμένο μήνυμα. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, είναι πως δεν απορρίπτεται η κλήση έως ότου αποσταλεί το μήνυμά σας.

ired iphone reject a call 07

9. Αποκλεισμός Καλούντος: Μια ενδιαφέρουσα μέθοδος απόρριψης την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν ο καλών έχει καταντήσει ενοχλητικός ή όταν περιμένετε κλήση από μία συγκεκριμένη επαφή και δεν επιθυμείτε να συνομιλήσετε. Σίγουρα δεν αμφισβητούμε πως μία τέτοια ενέργεια είναι αγενής, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Μπορείτε να αποκλείσετε η να άρετε την απόκλιση μιας επαφής, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο καλών θα λάβει ένα ήχο κατειλημμένου, κατά την προσπάθεια κλήσης κι επανάκλησης. Έχουμε αναρτήσει αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείτε να αποκλείσετε μία επαφή ή έναν συγκεκριμένο αριθμό στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε: Αποκλείστε την επικοινωνία με ανεπιθύμητους αριθμούς κι επαφές

10: Προώθηση κλήσης: “Απαλλαχθείτε” από όλες τις εισερχόμενες κλήσεις, χωρίς την ανάγκη απενεργοποίησης της συσκευή σας ή ενεργοποίησης της λειτουργίας πτήσης. Έχετε τη δυνατότητα να ανακατευθύνετε όλες τις εισερχόμενες κλήσεις προς άλλον αριθμό. Η συσκευή σας δεν θα λαμβάνει πλέον εισερχόμενες, αλλά εσείς θα μπορείτε να καλείτε κανονικά και να στέλνετε μηνύματα κειμένου.

Μία μέθοδος ιδιαίτερη χρήσιμη όταν αναμένετε σημαντικά τηλεφωνήματα τα οποία δεν μπορείτε να απαντήσετε εκείνη τη στιγμή, αλλά μπορείτε να τα προωθήσετε σε κάποιον συνεργάτη σας. Αυτός είναι και ο λόγος της δυνατότητας ανακατεύθυνσης.

ired iphone reject a call 08

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »